Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı Ehliyet ve ÖTV'den muaf araba alımı..?

good life

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Geçirmiş olduğum trafik kazası sonucu sol bacak diz altı protezi kullanıyorum ve sağ ayağımda replante oldu, bilek hareki olmadan sabit açıda kullanıyorum.
%47 oranlı sağlık raporum var, ve raporun arka sayfasında H sınıfı ehilyet alabilir kısmında EVET yazıyor. Ancak Raporda bunun bi ralt satırında Özel tertibatlı araç kullanabilir alanının yanında DEGERLENDIRILMEDI yazıyor.

Elimdeki bu rapor ile sürücü kursuna başvurdum ve B sınıfı olan ehliyetimi H sınıfına çevirmek için kursa yazıldım, şubat ayında H sınıfı ehliyetimi alacağım.

Sürücü kursundan öğrendiğim kadarıyla H sınıfı ehliyetimi aldıktan sonra ehliyetim ve saplık raporum ile birlikte herhangi bir oto galerisine giderek 1.6lt yi geçememek üzere bir arabayı ÖTV siz almak için başvuru yapabilirmişim. Arabayı seçtikten sonra ki bu araba otomatik vitesli olacak, özel tertibat yapan başka bir firmaya giderek mevcut durumuma uygun olabilecek bir tertibat projesi çizdirmem ve bu projeyi arabayı alacağım galeriye vermem gerekiyormuş. rapor ve tertibat projesi onaylandığı takdirde beğendiğim arabayı ÖTV siz ve de badrol ücreti ödemeden alabiliyormuşum.

Yukarıda anlattığım süreç doğru mudur? değil ise nasıldır? Elimdeki Rapor ÖTV siz araba alımı içn de yeterli midir? yoksa tekrardan hastaneye başvurup Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir diye spesifik olarak başka bir rapor mu almam mı gerekir?

bu konuda bana doğru bilgileri verebilirseniz çok sevinirim.

tşkler

[FONT=Verdana]Yazdıkların doğru fakat ben 1993 yılında ehliyet aldım o zamanki ehliyet almam içinki raporumu noterden tastikletmiştim 5 tane almıştım. Şu anda ki rapor nasıl oluyor tam bilgim yok.[/FONT]

Elinizdeki rapor ile araba alamazsınız yeniden hastanaye müracaat ederek özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alacaksınız almış oldugunuz rapor ile bayiye müracat edeceksiniz..
Elinizdeki rapor sadece ehliyet almak için alınmış bir rapor..

ilker bey tşkler.

hastaneye özel tertibatlı araç kullanabilir raporu almak için başvurmak için H sınıfı ehliyeti beklemem gerek yoktur sanırım değil mi? bir bilginiz var mı?

Özel donanımlı araç kullanabileceğinize dair değerlendirmenin bulunduğu rapor olması şart.
Bu raporu almak için H sınıfı ehliyeti beklemenize gerek yok

Yalnız, önce nasıl bir özel donanıma ihtiyaç duyduğunuza karar vermelisiniz. Ona göre rapora yazılacak ibare konusunu netleştirmeniz gerek.

Sizin vergi istisnalı araç alabilmeniz için "gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli rapora ihtiyacınız var diye düşünüyorum.

Bülent bey
Bilgiler için tşk ederim. Ben hastaneye başvurup sadece "özel tertibatlı araç kullanabilir" ibareli bir rapor almaya çalışacağım, bu konuda tecrübesi olan diğer kişilerden de duyduğum kadarıyla raporda tertibat ın ne olduğuna dair bir açıklama olmaması daha avantajlı oluyormuş, çünkü bu durumda özel tertibatı kendi rahat kullanabilme durumunuza göre özel olarak yaptırma şansınız oluyormuş. Aksi takdirde yani raporda "gaz-fren elden kumandalı özel donanımlı araç kullanabilir" şeklinde tertibatın nasıl olması gerektiğini net bir şekilde belirtirse o zaman sadece raporda belirtilen şekilde tertibat yaptırmak zorunda kalınıyormuş.

Bu detay konusunda başka bir bilgisi tecrübesi olan varsa benimle paylaşmanızı rica ederim.

Ben olsam önce nasıl bir donanım istediğime karar verir, sonra ona uygun raporun peşine düşerim. Zira bu işler şans... "Raporda yeterli ibare yok" deyip emniyetten geri dönme olasılığını hiç de hafife almayın.

Üst Alt