Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet ve özürlü aracı alabilmemiz için ne yapmamız gerek?

ÇaNaK

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
babam sol ayağından sakat oldugu için sekerek yürümektedir. bu şekilde b sınıfı bır ehliyet aldı 97 senesinde. şimdi ise özürlü aracı almak istiyor sorum şu :

1. araçı almak için % kaç engelli olması gerekmektedir
2. şu an babam b sınıfı ehliyeti ile normal bir arabayı kullanabilmektedir bu bır sıkıtı yaratırmı
3. aracı almak için ne tür işlemler yapmamız gerek
4. eger aracı alırsak ben oğlu olarak bu aracı kullanabilirmiyim...

ilk önce özel tertibatlı arac kullanabılır ıbarelı rapor (ehlıyet) ıcın almanız lazım. ondan sonra o raporla ehlıeyınızı B sınıfından H sınıfına cevırmen ıcın surucu kuruna gıtmenız gerekır. ehlıyetınızı H sınıfı özel tertıbatlı arac kullanır dıye aldıktan sonra elınızdekı raporla ötv ındırımden yararlnarak arac labılırısnız eger raporu devlet hastanesınden cıkarırsanız hem ehlıeyete hemde arac alımında kullanırsınız ehlıyet ıcın özel hastandedn rapor oluyor ama arac ıcın devlet hastanesınden saglık raporu almanız gerekır bıldıgım kadarıyla özel tertıbatlı aracı sahıbının bırıncı derecede kan bagı olanlar aracı kullanır baskası kullanamaz

bilgiler için tesekurler peki sol bacagın yuzde kacının ozurlu durumu olması gerekıyor

arkadaşlar bıraz yardımcı olun cvp larınızı beklıyorum kesin bılgı alamıyorum hıc bır yerden kımısı dıyo aracı sahıbınden baskası kullanamaz kımısı kullanır kesın bılgı alamıyorum bıraz yardımcı olun lutfen

Raporda oranın hiç bir önemi yok.
H sınıfı için rapor almalı ve sürücü kursuna yazılıp B'yi H'ye çevirtmeli. Raporda sol bacağından sakatlığı olduğu belirtilmeli ve "otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibaresi bulunmalı.
Raporla birlikte bayi'ye gitmeniz yeterli. Otomatik vitese sahip 1600 cc motor hacmini aşmayan bir aracı ÖTV'siz olarak satın alabilirsiniz
Aracı babanızdan başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.

Üst Alt