Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyeti değiştirmeden ÖTV'siz araç alabilir miyim?

sedat566

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb H ehliyet ve sürekli sağlık raporum var bunlarla araç almak istiyorum
daha önce aldım indirimli 5 yıl oldu değiştirmeden almak istiyorum evraklarımı 2017 bugün itibarıyla 2017 yılı içinde h ehliyetle araç alan varsa özelden ötv muaf belgesini bana tablir mi
ilk ehliyet ve rapor alırken sıkıntı yasadım psikolojik etkilendim değişimle uğraşmak istemiyorum. bu ne kadar çok prosedür. otomatik değişseyddi keşke.

herkesim işi rast gelsin ve herkese sağlıklı günler diliyorum.

sizde h sınıfı var aile hekiminden sevk alıp gideceksiniz doktorlara görünüp emniyete 15 tllik dekont halkbanka yatmış ve 2 biometrik fotoğrafla başvuracaksınız. Yanlız ehliyet randevu ile ben mesela bundan 20 gün önce 23 marta almıştım ama geceleri sürekli takip ettim 1 şubatta halletim işimi. yeni ehliyetde 10 sene geçerli

Tekrar il komisyonuna grek yok mu diyorsunuz

MALİYELER DEN ALAN ARKADAŞLAR VARSA ÖTV MUAF BELGESİ ATABİLİR Mİ

BAYİLER EHLİYET DEŞİŞCEK ŞART DİYO AMA BEN İLKİNDE ÇOK FAZLA SIKINTI YAŞADIM HERŞEY YASAL OLMASINA VE BİR SÜRÜ ÖRNEKLE HEYETE GİTMEME RAGMEN

sedat566

Arkadas yanlıs yonlendırmıs sizi. Siz aıle hekımıne ordan uzman hekıme oradan da il sağlık a gıdeceksınız. Son kararı ıl sağlık verır ayrıca ilgili kodları yazar. Yenı ehlıyetlerde artık kullandıgın aracın hangı tertıbatta oldugu ve ilgili kodları yazıyor.

Arkadaşlar eski H sınıfı Ehliyetlerin değişim süresi 2020 yılına kadar değil mi? ve bununla ilgili ÖTV düzenlemesi yapıldı.
Buna istinaden Ehliyetin ve raporun yenilenmesini neye dayanarak söyleniyor merak ediyorum.??

@uNiQuE_54
Vergi dairesi ehliyet değişmeden araç alımına onay vermiyor bayi aracılığı ile sordurmuştum.Ayrıca raporunuzun süresi 5 yılı geçmişse ve kontrol şartı varsa ( süresiz) olmasına rağmen raporun yenilenmesini istiyorlar.

Cango

anladığım kadarıyla engelli her araç alırken ehliyeti yenileyecek 10 sene normal ehliyet prosedüründe var ama engelliler için henüz olay netleşmediği için 10 sene yazıyor. Galiba her 5 senede bir kere yeniden ehliyet alacak ve tertibatı her seferinde onaylatacağız.

Teşekkürler

il sağlık komisyonundan geçen sağ el engelli raporunu alan varsa ampute kodları yada bu raporu atabilirmisiniz 8 şubatta girecekler vardı

sabırla çözcem inşallah

anlamadığım şu an h ehliyele araç sürüyosam gene aynı ehliyetle neden 0 araç alamıyom kısa sürede düzenleme gelir umarım

birde hastaneye ödeme yapmamız gerekiyo deniliyo engelliler muaf olmalı

bende bayiden sordurdum aynen sürekli yazıyo raporumda sanki değişecek rapor da bir garip işler

sedat566

Arkadasım sorun şu. Yenı tıp ehlıyetlerde ılgılı kodlar yazıyor. Eskılerde yazmıyor . Artık tertıbatlarda kodlandırılma yaptıkları ıcın yenı arac alımlarında kodlu ehlıyet ıctıyorlar. Tek sıkıntı bu. Bu da asılmayacak bırsey deıl . Gıder alırsınız olur bıter.

Üst Alt