Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyeti olan birisi normal araç kullanabilir mi?

loverjanus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
2003 tarihinde geçirmiş olduğum trafik kazası neticesinde sağ bacağım 5cm kısa kalmıştır. Bu durumda B olan sınıfımı kolaylıkla H sınıfına çevirebiliyorum. Yalnız çalıştığım firma bana kiralık araç veriyor ama engelli aracı değil normal araç. Ben H sınıfı ehliyet alırsam engelli araçların haricindeki araçları kullanabilme yetkim varmı? Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

şayet b sınıfı ehliyetini h sınıfı ehliyete çevirirsen özel tertibatlı araç dışında başka bir araç kullanamazsın sakın h sınıfına çevirme

h sınıfı ehliyet ile normal araç kullanırken yakalandığında çok ağır cezaları var,ehliyeti değiştirmemeni tavsiye ederim

ekmek paranı kazandığın ehliyetini değiştirme sakın çünkü başka araç kullanamazsın işinden de olma

H sınıfı ehliyet sahibiyim, zaman zaman gerçekten normal bir aracı kullanmaya ihtiyaç duyuyorum ve yine kendime ait normal bir aracı kullanıyorum. Şu ana kadar polise yakalanmadım ancak bi gün yakalanabileceğim ihtimaline rağmen hareket özgürlüğümü kısıtlayamam ve gerekirse cezasını ödemeyi göze alarak normal aracı da kullanmaya devam edeceğim...

Ne kadar güvenli bir sürüş sergilediğime gelince; emin olun kendi hayatımı ve trafikteki diğer canlıların hayatını, bana herhangi bir aracı sürebilme ruhsatı veren polis, doktor, mühendis'ten daha az önemsemeyen bir T.C. vatandaşı olarak trafikteyim. Şöför koltuğuna oturduğumda yanıma oturan birisi buna ikna olmuşsa başka bir formaliteye sizcede gerek var mıki?

Maalesef yok. H sınıfı sürücü belgesi alırsanız kullanacağınız araçlarda şu iki şeyden biri olmak zorunda:
1- Gaz pedalı sola da alınmış otomatik vitesli araç
2- Gaz-fren elle kumandalı özel donanımlı araç

Yani, H sınıfı sürücü belgesi ile kiralık araç kullanmanız söz konusu olamaz.

H sınıfı sürücü belgesi alabilir, Otomatik vites araç kullanabilir raporunuz varsa ve ehliyetinizde de "oto.vites özürlü aracı" yazıyorsa yine normal otomatik vitesli araç kullanamaz mıyız?

Üst Alt