Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı ehliyeti olan birisi normal plakalı araç alıp sakat plakası taktırabilir mi?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
ACİL!! Herhangi bir araba satın alıp sonradan h plaka takabiliyormuyuz ? Ve oluyorsa bunun maliyeti ne kadar oluyor bilgisi olanvarsa aydınlatırsa benim gibi bilmeyen arkadaşlarda faydalanır.

H sınıfı plaka olmaz
H sınıfı ehliyet olur.
eğer H sınıfı ehliyetin varsa normal plakalı araç kullanamazsın.
normal ehliyetin varsa herhanği bir araba kullanırsın ama engelli plakalı arabayı kullanamazsın
yani elindeki ehliyete bağlı herşey

Yanlış söyledim yani h sınıfı ehliyetim var diyelim. gittim x arabasını aldım ama normal plakalı. bunu engelli plakaya cevirebiliyormuyuz :?

evet cevirebiliyosun aracın mtvdende düşüyor ödemiyosun traik detaylı bilgiyi verir.

Şimdi arkadaşlar doğrumu anlamışım bana bir yardım edin. Örneğin ben yarın kalktım gittim 92 model şahin aldım. gidip plakasını engelli plakası yapıp h sınıfı ehliyetle kullanabiliyorum ? herhangi bir yaş sınırı varmı mesela 90 model üstü araba alıpta plakasını engelli plakası yapabilirsin diye ?

kendine uygun donanımla birlikte istediğin aracı alır kullanırsın kardeşim yaş sınırı falanda yok engel durumunuzu yazmamışsınız ama manuel biir araçtan bahsetmişsiniz hiç sorun yaşamamanız açısından otamatik araç öneririm ama durumunuza uygun hale getirdinizmi aracı sorun olmaz

arkadaşım benim 2 tane aracım var ve normal pilaka h sınıfı otomatik vitesli araç kullanır ibareli ehliyetim oldugu için normal pilakalı bütün otomatik araçları kullana biliyorum ve istersen 2. el bir aracıda engelli pilakalı araca çevire biliyoruz ama o zaman engellinize uygun yertibat şartı var eyer ehliyetin otomatik araç kullana bilir şartlıysa boşuna engelli pilakasına çevirmeni tavsiye etmem nedeni baban,abin,kardeşin vs vs kullanamıyor senin alıcan araç söylediğine göre 90 lı modellerde olucak onların vergisi yollık maksimum 150 tl civar bilgine...

Üst Alt