Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyeti yenilemeden yeniden ÖTV'siz araç alabilir miyim?

saatci35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Uzun süredir forumu takip ediyorum ama üyeliğimi yeni aldım.

Bilindiği üzere H sınıfı ehliyetlerin kullanım süresi 2020 yılınının son günü. 2014 Eylül de ötv siz ve mtv siz almış olduğum aracımı satıp tekrar araç almak istiyorum. Ehliyetimi değiştirmedim. Hala H sınıfı otomatik vites ehliyetimi kullanıyorum.

Fakat bazı illerde ki vergi memurları yeni tip ehliyet şartını koyduğunu görüyorum(Son kullanım tarihi 2020 son günü olmasına rağmen) . Yeni ehliyeti TSE istiyor olduğunu biliyorum( Tertibattan dolayı) .Ama sadece otomatik vites ile eski tip ehliyet ile yeni araç alan arkadaşları forumda okudum.

Yakın zamanda eski tip ehliyet ( H sınıfı otomatik vites) ile yeni araç almış arkadaşlar hangi illerden aldıklarının bilgilendirmesini yapabilirse çok sevinirim.

Engelim : Sol düşük ayak + H otomatik vites.

saatci35

Eskiden H sınıfı ehliyetle de olıuyordu ama artık gib yayınladığı tebliğde buna izin vermiyor:

"istisnadan yararlanılabilmesi için ayrıca H sınıfı veya engellilik durumu itibarıyla istisna kapsamındaki taşıtta bulunması gereken özel tertibata/tertibatlara ilişkin ibareleri (kod numarasını/numaralarını) içeren sürücü belgesini haiz olunması şarttır. Ancak, sürücü belgesinde özel tertibat kodlarının bulunması, istisnadan yararlanmak için gerekli olmakla birlikte tek başına yeterli değildir. Engelliliği ile sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanılması gerektiğine dair değerlendirme bulunan engellilik sağlık kurulu raporunda belirtilen engel durumunun ne yönde bir tertibat gerektirdiğinin tespitinde, sürücü belgesinde yer alan özel tertibat kodları dikkate alınır. Bu kodların engellilik sağlık kurulu raporunda tespit edilen engellilik durumu ile uyumlu olması gerekir."

Teşekkürler. En iyisi değiştirmek olduğunu düşündüğümden hafta içi işlemleri başlattım. Gelecek hafta komisyona gireceğim.

Üst Alt