Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı ehliyeti yenilemek için sağlık raporu alacağım..?

bLaCkRaCe

Aktif Üye
Konular
126
Reaksiyonlar
2
8 gün sonrasına randevu aldım.
Sağlık kurulu raporu alacağım, h sınıfı ehliyeti mi yenilemek için.
Paraplejik omurilik felciyim. 2 bacağımı da kullanamıyorum. Şu an ki aracımın gaz-fren aparatı aşağıda ki resimdekinin aynısı.

1 - Rapora herhangi bir kod yazdırmam yada ibare ekletmem gerekiyor mu ? Yoksa doktorlar halledecek mi ? Yanlış kod yazma ihtimalleri var mı ? Sonra başıma iş açmıyım.

2 - Bu raporu 4-5 ay sonra sıfır araç alırken kullanabilir miyim ?

3 - Son zamanlarda Bakırköy Sadi Konuk hastanesinden ehliyet yada ÖTV için rapor alan oldu mu, 1 günde işlemler bitiyor mu ? Ne kadar ücret ödüyoruz ?

4 - 1 adet resim, kimlik fotokopisi ve eski raporun fotokopisi hariç bir belge istiyorlar mı ?

5 - Aile hekimine gitmedim, gidip rapor almadan önce aile hekimine gitmemin faydası olur mu ? Forumda ki bazı konularda önce aile hekimine gidilmesi gerektiği yazıyordu.

DSC01691.jpg

bLaCkRaCe

1- Uzman hekim -> İl sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü süreci ile ehliyetini yenileyeceksin.

47. İki tekerlekli araç kullanamaz
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
10.02*Otomatik vites
32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

2- Bu rapor araç alımında kullanılamaz. Araç alabilmek için "özel donanımlı araç kullanır" ibareli engelli sağlık kurulu raporu almalısın.

3- Özel hastaneden de alabilirsin ehliyet raporunu. Ve unutma, heyetle işin yok. uzman hekim imzalı il sağlık komisyonuna sevk içeren rapor olacak.

4- Sadi Konuk'a giderken eski raporun ve fotografın yanında olması yeterli. (bu araç alımı için gitmek gerekli olduğunda işe yarar bir bilgi)

5- Hayır aile hekimi ile bir işin yok.

Üst Alt