Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetim var, ama ben B sınıfı yapmak istiyorum?

emrahfb88

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim h sınıfı ehliyetim var ama keşke almasaydım pişman oldum sıfır araç alırken ötv indirimi var ama neye yarar bizim ailede 3 kişinin ehliyeti var 3 araba alamıyacağımıza göre ben kendime alsam %40 ortopedik sağ bacağımda rahatsızlığım var buna göre ailemdemden birisi kullanamıyor aldığım aracı bizim normal aracımızıda ben kullanamıyorum h sınıfı ehliyetim olduğundan kullandım 800 tl yakın ceza yedim benim sorum h sınıfı ehliyetimi b sınıfına geçirmek böyle birşey mümkünmü doktordan sağlam raporu alabilirsem eğer ve yeniden ücret ödeyecekmiyiz kursa vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim herkeze saygılarımı sunarım

H sınıfı ehliyetini B sınıfı Ehliyete çevirmek için yeniden Sağlık kurulu raporu almanız gerekmekte ve raporonuzun B sınıfı ehliyet alması uygundur şeklinde çıkması gerekmektedir.

teşekkür ederim cevabınız için raporu aldığım zaman ehliyet kursuna mı başvurmam gerekiyor ayrıca yeniden mi sınavlara gireceğim ve yeni bir ücret ödüyormuyuz

Evet, B sınıfı sürücü belgesi alabileceğinize dair bir sağlık kurulu raporuyla kursa yazılmanız gerek. Motor dersini yeniden alıp, direksiyon sınavından da geçmeniz gerek.

Ücretlendirme konusunda sürücü kursu ile pazarlık edin. Tek ders ve direksiyon sınavı için normalin yarısına yazılabilmeniz gerek...

emrah arkadaşım bende yeni almıştım keşke almasaydım ozaman indirimli alıyoruz,ötv yok diye almıştım.

şahsen bende H yerine B+a2 alayım diyorum ( sol diz altı protez kullanıyorum) mecburmuyum h sınıfı ehliyet almaya düz B sınıfı ehliyet alsam sorun çıkar mı açıkcası çok merak ediyorum

Mr. Aykut;
B ehliyetine geçer isen altındaki arabanın vergisini hemen alırlar senden,sakın öyle bir hataya düşeyim filan deme..

benimde h sınıfı ehlıyetım var d sınıfına cevırmeyı dusunuyorum arac alacagımız yok barı eldekı arabalara rahat bınelım

Bende b "otamatik vites" araçları sürebilir şeklinde ehliyet istiyorum "h" sınıfı ehliyet alanların çoğunlu vergi avantajından dolayı bu ehliyeti istiyor. En azından sol ayak engelli olanlardan isteyenlere "b otamatik" sürebilir şeklinde sürücü belgesi vermeleri gerekir. Sakatsın ya sadece otomobil sürebilirsin. Sakatlar ticari araç niye kullanamıyor.

Otamatik vite araçları sürebiliyoruz ya.
Ben şimdi otamatik minübüs kamyonet sürsem problem olurmu.

Benim de H "sınıfı otomatik vitesli araç" ibareli ehliyetim var. bunu alırken amacım yurttışından araç getirtmekti. ama araştırmalarım sonucunda yurtışından sadece özel tertibatlı araçlar ve en fazla 3 yaş sınırı var. yani yurttışından araç alamıyorum.
yurt içindense sıfır araç fazla para.

benim hastalığım ayaklarda deforme ve spinalmüsküler altofi. Depriyaja ayağımın topuğuyla pasmam lazım ama bazı araçlarda depriyaj kısmı dar olduğundan dolayı her aracı kullanamıyorum. otomatik vitesli rahat ve vergi indiriminden yararlanmak için bu ehliyeti aldım.
otomatik vitesli yeni araçlar yanda 1. ve 2. vitesi var. düşük modeller bizim arazi şartlarına uygun değil. sıfır araç alacak durumda değilim. bu yüzden en azından depriyajını rahat kullanabileceğim GOLF 3 alabilirim. veya babamın aracını trafikte rahatça kulanmam için B ve A2 ehliyeti almak istiyorum. motosikletim de var kullanıyorum. vitesini atağımın topuğuyla atabiliyorum ve fireni yine ayağımın topuğuyla basıyorum.
şu ana kadar polise hiç yakalanmadım ama yakalanabilirim.

Yuttışından araç alma konusunda neden engelliler arası eşitlik yok. Neden 3 yaş sınırı var. Sınır olsun ama 3 yaş çok az. Cemal otomatik vitesli mimübüs sürmen için motor silindir haçmi 2500 den fazla olmamalı.

Üst Alt