Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetim var ama hangi araçları kullanacağımı 10 yıldır bilmiyorum....

Tunay Yavuz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
10 yıl önce (H)sınıfı ehliyet aldım ve ehliyetimde şöyle bir ibare yer alıyor;Sağ el protez takmak şartı ile araç kullanabilir.ben bu durumda protezimi taktığımda manuel araç kullanabilirmiyim?(kullanıyorumda)...
trafik polisine bu ehliyet de yer alan ibareyi gösterdiğimde protezini taktığın sürece tüm araçları kullanabilirsin yanıtını verdi...
ehliyeti almış olduğum pendik şubesini aradım ve ordaki memur beye bu konu belirttim bana cevabı çok yuvarlak oldu .tekrar rapor alıp otomatik vites li araç kullanır yazdırman gerekiyor dedi.bende kendisine bana bu ehliyeti neden verdiniz o zaman dedim 10 yıldır manuel araç kullanıyorum trafik çevirse memurların yorumlarına göremi ceza yiyeceğim bilgisi olan varmı yardımlarınızı bekliyorum ...

:)
Bence ibare çok açık. Protez olduğu sürece dilediğin aracı kullanabilirsin...

bülent bey haklı protezle hem manuel hemde otomatik araçları kullanabilrsin protez şart ama

benim de fikrim bu yönde ama örneğin diğer yorumlarda okuduğum bir şey var (X) hastanesinden ehliyet almak için verilen rapor (B) hastanesinde verilmiyor araya dr.yorumları vs.giriyor ben diğelimki istanbulda trafikde ceza yemedim Ankarada trafiğe çıktığımda ise ceza yedim buda trafik memuru yorumu olarark karşıma çıkarsa ne yapıcam...
son olarak ehliyeti aldığım trafik müd.bana tekrar rapor alıcağımı ve otomatik vites araç kullanır ibaresini yazdırmam gerektiğini söyledi. neden bunu yapmalıyım ehliyeti bu ibare yazacaksa bana neden yanlış düzenlenenmiş ehliyet bastılar.

Teorik olarak sana o raporun/ehliyetin verilmemesi gerekirdi. O ibareye sahip duyduğum ilk ehliuyet sende :)
Mantık olarak onu yeni raporla değiştirmen gerek. Ama işte, "bana ne kardeşim" deyip salağa yatmak da mümkün:)

Bu tip sorunlarda rapor veren doktorun çok fazla kabahati yok. çünkü onlar da bir çok yasal eksiklik içinde kendi inisiyatiflerini kullanarak çözüm bulmaya çalışıyorlar. ehliyetinde yazan ibare senin aracı kullanman için gerekli olan kişisel tertibatındır. ancak H sınıfı ehliyetin olduğu için normal bir araç kullanmaman gerekir. H sınıfı ehliyetin ile otm. vites bir araç kullanırsan trafikte yasal anlamda sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum..

Üst Alt