Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
H sınıfı ehliyetim var. Ehliyetimin yenisini almak ne yapmam gerekir?
ilk başta kan grubunu gösteren belge alacaksın
sonra ehliyetini fotokopisini çek
kimlik fotokopi de olacak
3 adet fotoğraf istiyorlar
bankaya yeni ehliyet için 15 TL ücret yatir dekontunu alacaksın
bulunduğum yere vereceksin
bu evrakları istiyorlar ehliyet için randevu almayı unutma
Ehliyet i olanlar için bu evrakları istiyorlar ehliyet değiştirmek için eğer baştan ehliyet almak için sağlık raporu istiyorlar
Ehliyeti değiştirmek için sağlık kurulu raporu kimlik fotokopisi 3 adet resim ehliyet fotokopisi kan grubunu gösteren belge bankaya 15 TL para yatırarak o dekontuda istiyorlar son olaraktan randevu alacaksınız randevu almadan gitmeyin bilginize
Kardeş bence sen 2020 kadar değiştirme peki şöyle düsün sen bir kaza geçirdin buzullarindan birini kaybettin ve senin sürdüğüm araba uygun donanımda değil O zaman ne olacak burdaki mantık tekrar sağlık kontrolünden geçmek ehliyet değişiminin asıl amacida bu
Iyi de bu eski tarihli diyip kabul etmezler bence tekrar rapor isterler hem sağlık raporunun fokopiside ne aslını isterler normal h sınıfı ehliyet alimindaki raporlarda kim fotokopisini verdiki emniyet aslını ister
Arkadaşa yardımcı oluyoruz tekrar rapor almasına gerek yok ki zaten raporu almış istedikleri evrakları hazirlasin ve randave aldıktan sonra başvurusunu yapar
Ehliyetimi değiştireli 2 hafta oldu 2 adet biyometrik resimle birlikte Özel hastane veya Devlek hastanesi olmak üzere bir hastaneye baş vuruyorsun ordan sağlık müdürlüğüne sevki uygundur raporu alıyorsun. Sonra bulunduğun ildeki İl Sağlık Müdürlüğüne gidiyorsun heyete girmek için randevu alıyorsun verilen tarihte gidip orda heyete giriyorsun olumlu rapor alırsanız bununla birlikte emniyet müdürlüğüne 2 adet biyometrik resimle gidip ehliyetini değiştiriyorsun.
teşekkürler yanıt için ama ciddi bunların yaptıkları engelliye destek değil köstek, yani ben zaten raporu alalı 2 yıl olmuş tekrar kapı kapı dolaştırmanın mantığı nedir hey allahım
Bir daha sormazlar herhalde ayrıntılı bir şekilde birde ben yazayım [emoji12]
1)aile hekimine baş vuruyorsun h sınıfı ehliyet yenilemek için diye.normal fotoğrafda olsun aile hekiminde lazım oluyor .
2)Orası işlemini bitirince tabi engelli olduğun için seni hastaneye sevk ediyor.
3)hastaneye aile hekiminin verdiği kağıtla rapor verilen yere müracaat ediyorsun ordan vezneye para yatırıyorsun (para kişinin ne kadar dr a gözükecekse veya gözüktüğü dr başka bir dr a da sevk ederse ona göre para yatıyor 3 dr u geçerse zaten 200 tl alıyorlar heyet oluyormuş o zaman 2016 da benden 200 tl aldılar)
4.)Hastane de hastalığın veya engelin ne ise o raporda yazan bölümleri doktorları dolaşıyorsun işin bitincede bu evrakları sana veriyorlar komisyona sevk ediyorlar . Tabi bu arada 3 dr dan fazla dr a muayene olduysan heyet e Giriyon abartılacak bir şey değil bu sadece bilgi olsun diye yazdım.
5)Hangi ilde isen o ilin il sağlık müdürlüğüne elindeki evraklarla baş vuruyorsun bende olduğu gibi orası beni tekrar 2. Bir rapor almam için tekrar hastaneye git özel tertibatlı araç kullanır raporu al gel dediler bende varya işte elinizde durum bildirir raporu dedim bu ayrı o ayrı dediler bir 200 tl daha bayıldım Onuda aldım ve evrakları il sağlığa verdim ora hangi gün kurul heyet toplanacak ise telefon açıp bildiriyor ve gidip heyet de polis dr.lar ve makina mühendisi vs baya kişi oluyor herkes kendi bölümü ile ilgili soru soruyor bana şu anda nasıl araç kullandığımı sordular bende elden gazlı ve fren tertibatlı otomatik araç kullanıyorum dedim bir sıkıntı yaşıyormusun dediler bende Yok dedim tamam çıkabilirsin dediler.oradakiler herkes kendisi ile olan bölüm için kod yazıyorlar ne tür bir aparat kullanacağın ile ilgili .
6)İl sağlık daha sonra evrakları hazır edince tekrar telefon açıyor ve bunlarla birlikte kan gurubunu belirten tabi önceden ehliyet de yazdığı için gerek yok kan gurubu nu belirten ibareye bankaya para yatırıyorsun ehliyet için deyin onlar bilir zaten biyometrik fotoğrafda lazım tabi emniyet den de randevu alın evraklarla onlar da raporunda hangi kodlar yazıyorsa ehliyetine yazıyorlar posta ile 1 hafta içinde elinde oluyor bu arada ehliyet için geçici bir evrak veriyorlar yenisi gelinceye kadar birde parmak iziniz yok ise onuda alıyorlar başkada bir şey yok tahmini her ilin yoğunluğuna göre 1 veya 2 ay sürüyor .
Ben çok uğraştım çok zorluk çektim onlarıda yazmayım çok uzun olur herkese iyi günler engelsiz günlere inşaallah.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ahmetkartal63 benim H sınıfı ehliyetim var ehliyet için aldım sağlık kurulu raporumda var şimdi ben ehliyetimi yenilemek için tekrar sağlık kurulu raporu almayacakmıyım sen bunumu diyorsun kesin bir bildiğin mi var yoksa tahminimi konuşuyorsun devlet işlerinde mantık bazen bitiyor işte
2016 nın 12. Ayında h sınıfı ehliyeti değiştirdim ve 2 tane rapor aldım yer Nevşehir biri sadece tertibatlı araç kullanilir diğer rapor ise kod yazılan rapor ha şunuda söyleyim bir rapor ile işinizi halledebiliyorsaniz Halledin ben kendi yaşadığı söylüyorum ve ikisininde fotokopisi var elimde
[FONT=sans-serif]Önceden alınan raporlar geçerli değil yeni bir sisteme geçildiği için her. Şey yeniye göre olacak yeni ehliyet alır gibi tek fark direksiyon ve sınav yok birde harç değişim için düşük yoksa diğer her şey aynı
[/FONT]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bu işlemler için ilk nerden başlıyoruz elimşzdeki raporu yanımıza alıyormuyuz herhangi bir eğitim ve araştırma hastanesine ehliyet değişikliği içinmi başvuru yapıyoruz
hiç kimse kimsenin cevabını veya sorusunu okumuyor;iyi niyetlisiniz ama sadece okusanız bence olacak,gülme diyor arkadaş ama kendisi de okumamış,çünkü okumayan arkadaşı da okumamış arkadaşımız,sağlık olsun
şuan özel ve devlet hastaneleri sizi sadece sağlık il müdürlüğü komisyonuna sevk edebilir engelli ehliyetini sağlık il müdürlüğünde heyete girerek alabilirsiniz kurula sevk alamazsanız heyete de giremezsiniz