Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetim var. Yeniletmem gerekecek mi?

Konular
27
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

ankarada 2009 yılında sürücü kursuna yazılıp özel bir hastaneden aldığım raporla h sınıfı ehliyet almıştım.
Sereblal palsi hastasıyım sag elimde güç kaybı var diye devlet hastanesi araç kullanmaz diye rapor vermişti sonrasında bende birdaha uğraşmadım baya oldu sonra bu ehliyet değiştirme olayı cıktı

simdı ben napacam tekrar heyetemi girecem yenilemek için olumsuz olursa ehliyetimide elimden alırlarmı kac yıl var yenileme suresi sizce ne yapmalıyım?:(

EMRE YILMAZ

2020 yılına kadar ehliyetini kullanmaya devam edebilirsin. Yenilemek istersen: uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet süreci ile sürücü belgeni yenilemen gerek. Süreç sonunda sana kısıtlama kodları bulunan B sınıfı sürücü belgesi verecekler.

H sınıfı ehliyet değişimi için izlenecek yollar nelerdir?

H sınıfı ehliyetimi değiştireceğim bunun için neler yapmalıyım özel hastaneden rapor alınıyormu heyete nerde giricez il saglıktamı hastanedemi bide duyduğum kadarıyla önce doktora gitmeliymişim doğrumu bu doktor özel hastaneden olurmu yanı kısaca prosedür nedir ayrıca otv indirimi için ayrıca rapormu çıkmalı:confused:

EMRE YILMAZ

Ehliyet değişimi için özel hastanedeki uzman hekime muayene olup sonra il sağlık müdürlüğü'ne sevk alabilir, rapor sürecini tamamlayabilirsin. Kısıtlama kodları olan raporu alıp emniyet'e götürmen ve sürücü belgeni değiştirmen gerekir.

Araç almak için ise Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden "özel donanımlı araç kullanır" ibareli, oran bulunan, tanıları açıkça yazan engelli sağlık kurulu raporu alman lazım.

Herkese merhaba forumda aradim ama bulamadim! 2015 yilinda almis oldugum H sinifi(oto vites arac kullanabilir) ehliyetimi yeni kanuna gore sanirim degistirmem gerekiyor ve bu yol hakkinda ne yapmam gerektigine dair en ufak bir fikrim bile yok..detayli olarak anlatabilirseniz cok mutlu olurum.sevgi ve saygilarimla

Vazels

Araç kullanmaya mani bir bedensel kısıtlılık varsa, ehliyet yenilemek için: uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet süreci ile sürücü belgeni yenilemen gerek. Süreç sonunda sana kısıtlama kodları bulunan B sınıfı sürücü belgesi verecekler.

Üst Alt