Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetim ve %40 raporum var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

aykutay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sag alt eztremitide polio sekelim var ehliyetim H sınıfı yalnızca otomatik vites kullanabilir ibareli.oranım % 40. Ben ötv indiiriminden yararlanabilir miyim?Aldıgım aracı eşim kullanabilir mi?

özrünüz sağda mı?ayrıca ötv de oran önemli değil.eşiniz kullanamaz

evet sağda.Ya bu kanunlar çok saçma ama bir evde 2 tane araba da olmaz ki:((((

otomatik vitese tertibat olması gerekir bence raporda sadece otomatik vites mi yazıyor?sol ayak özürlüleri için otomatik vites araç kullanabilir raporu verilir ama neyse siz kullanabiliyorsanız manisi yok ama yeni rapor almanız gerekir ötv muafiyeti için

sadece otomatik vites yazıyor araçta.Güç bela ben kullanıyorum otomatik araç ama eşim kullanabilseydi çok iyi olacaktı?

gazı sol tarafa aldıracak bir tertibat yaptırırsanız daha rahat kullanırsınız.ya da ötv siz otomatik vitesli araç alıp hem eşiniz hem siz kullanacaksınız o zaman sorun çıkmaz çünkü plaka daengelli amblemi olmayacağı için sorun yaşamazsınız

Sağ bacağınızdan sakatlığınız var ve "otomatik vitesli araç kullanır" raporuyla h sınıfı sürücü belgesi aldınız. Eğer böyleyse, araç alırken vergi avantajından yararlanamazsınız.
Ki, vergi avantajından yararlanarak araç alındığında, bu aracı araç sahibinden başka kimse kullanamaz. Eşiniz dahil...

Bülent bey bende ilk olarak şaşırdım sağ ayak mı diye sordum arkadaşın ötv den faydalanması için özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alması gerekir sanırım

Evet arkadaşlar sağ ayağımda sorun var bu yüzden zaten gazı freni sol ayagımla kontrol ediyorum haliyle sag ayagım daha da sag tarafta kalıyor ve yoruluyor.Neyse ama kullanıyorum aracı o konu da sorun yaşamadım.Nasıl verdiler bilmiyorum ama ehliyetimde yalnızca '' otomatik vites kullanabilir h sınıfı'' yazıyor.Yani özel tertibat vs. hiç bi ibare yok.

Dilerseniz özel donanım ibareli yeni bir rapor alabilir ve bununla vergi avantajlı araç satın alabilirsiniz. Ama dediğim gibi, o zaman o araçtan başka hiç bir aracı kullanamazsınız ve eşiniz de sizin aracınızı kullanamaz.

Anladım çok tşk ederim.Zaten yeni bir saglık raporu çıkartmam lazımmış vergi dairesi 1997 tarihli %40 raporumu kabul etmedi.gerekçeleri raporların ön yüzü değişmiş.Çok saçma sadece kagıdın formatı değişti diye rapor değişriyorlar.Neyse gidip şişli etfalden rapor alacagım.Umarım teşhisimi yine % 40 verirleri.saygılar.

sağ ayaktan özürlü olup otomatik araç kullanmak için sol ayağa uzantılı özel pedal sistemi uygulanabilir. ben öyle kullanıyorum.sanki debriyaj pedalıymış gibi görüntüsü vardır ama aslında öteki ucu gaz pedalını devreye sokar. çok kullanışlı.

Şöyle bir şey olmalı (ama unutmayın bu da özel donanım sayılır teknik olarak):

gazsola.jpg

tşk ederşm ilginiz için.Bu sistemi nerde yaptırdınız peki?

aykut arkadaşım o kadar kolay bir tertibat ki resmini çek herhangi bir tamirci tornacı yapar

Üst Alt