Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimde hiç bir ibare yok. Otomatik vites araç kullanabilir miyim?

halki

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
merhaba ehliyetimi 2004 yılında istanbul dışından aldım ( mecbur ist.da vermıyorlardı kuçuk yerlerde kolay alırsın demışlerdi ) raporumu hatırlamıyorum ne yazıyordu bıle neyse ehliyatimde sadece ( H ) YAZIYOR kullandıgı protez kısmı boş hiç bir ibare yok bir arac otomatik vites aldım ruhsatda sahibinden baskası kullanamaz yazıyor ve plakada engelli amlemi var. baskasına ayıt otomatık vıtes arac kullanabılırmıyım ve forumda dolasırken bır aparat gördüm resminide eklıyorum yeni bır arac alsam normal vites ( düz vites) aparatı yaptırsam almış oldugum düz vites aracı kullanabılırmıyım tşk ederim.
7e132306d231374067db3de7517edee1_1268417662.jpg

Mrb eger düz viteste olsa tertibatlı araç ise kullanabilirsin ama araç sana ait olması gerekiyor.tertibat taktırıp plakanı engelli amblemli yaparsan kullanırsın.
SaygıLar.

Ehliyetindede Tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazması gerekiyor. bu bir eksiklik sürücü kursunun yapdıgı

h ehliyatli olupda

sag kolundan engelli olupta H ehliyetli olupta düz vites araç kullanan var mı

Sağ kol dirsek altı amputasyonlarda yukarıdaki donanıma sahip otomatik vitesli araç kullanabilirsiniz. Bunun dışında sadece otomatik vitesli aracı -donanım olmadan- kullanmanız mümkün değil.

Her şeyi belirleyen şey rapordaki ibaredir. Raporda ne yazıyorsa araç kullanımında o sınırlarla bağlısınız.

Raporda ne yazıyorsa ehliyete (daha doğrusu ehliyet dosyasında) o ibare olmalı. Bu sürücü için çok önemli bir konu.

Elçin, hangi uzvunuzu kullanamıyorsunuz? Ehliyetinizi alırken verdiğiniz raporda tam olarak nasıl bir ibare yazıyordu?

Üst Alt