Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimde sadece "ticari araç kullanamaz" ibaresi var. Nasıl bir araç..?

vizyon06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyetimde sadece "ticari araç kullanamaz" ibaresi var. Nasıl bir araç..?

merhaba arkadaşlar.
benm ehliyetim h sınıfı .ehlıyette "tıcarı araç kullanamaz" ıbaresı var. aracım otomatık vıtes. dun bır yaralamalı kazaya karıştım, aracım parka çekıldı. mahkemelık oldum.
söylentılere göre 630 tl uygunsuz ehlıyetten para cezası, araç eşime aıt olduğu için 200 küsür de eşime uygunsuz kişiye araç kullandırmakdan para cezası dıye bşiiler dediler ..
aracım sadece otomatık vıtes herhangı bi tertıbat yok. bu konu hakkında aydınlatıcı bılgı alabılır mıyım?

özellikle de admın arkadaş OTURANBOĞA arkadaşımız bu konulara sanırım daha hakim. bu arada çarptığım şahıs yaya ve şikayetci olmadı..

Gecmiş olsun. Bende maalesefki H sınıfı (işitme eng. ve tertibat gerektirmiyor) sürücü belgemle Ticari araç kullanmaktayım (işim gereği hergün 100-150 km yol yapmak zorunda kalıyorum). Ama kimseye tavsiye etmem kesinlikle sonu kötü olabilir, Allah korusun. benimki sadece iş gereği. ama şimdi içimi sıktı senin başına gelen kardeşim, sadece para cezası ile kurtarırsan sorun yok bence.

Sakatlığınız hangi uzvunuzdan?
H sınıfı sürücü belgesi alırken beyan ettiğiniz sağlık raporunda nasıl bir ibare vardı?

Ve aracınız ticari mi?
Marka/model,Ruhsatta ne olarak geçiyor ve kullanım amacı bölümünde ticari mi,hususi mi işaretlenmiş durumda?
+
OturanBoğa'nın soruları.

aracım hususi oto bınek.sakatlığım sağ ayağımda polie sekeli ..yok şimdilik 1000 tl ile sıyırdık bı dahakı kazada ceza 2 katına çıkar dedi savcılıkdakı memur...para cezasının dışında herhangı bı sıkıntı yok.allah hepimizi bu tur kazalardan korusun çok sıkıntılı 3 gun uyku uyumadım çarptığım kişi taburcu olana kadar.

Ehliyet ya da ehliyet için ibraz ettiğiniz raporda sadece ''otomatik vitesli araç kullanabilir'' ibaresi varsa sizin için yetersiz ehliyet durumu sözkonusu değil.
Yaralamalı kazaya karışan herkes için dikkatsiz araç kullanmak ve yaralanmaya sebep olmaktan savcılık eliyle cezai uygulama vardır,engelli/engelsiz ayrımı değil konu.
Ama ehliyetiniz tertibat şartıyla alınmışsa o zaman yetersiz ehliyet sözkonusu olur.

ehliyetimde

sadece ticari araç kullanamaz ıbaresı var..aracımda herhangı bı tertıbat yok sadece bilinen otomatik vites hususi oto enleıme gelınce sağ ayak polio sekeli.gaz ve frenın yerını değiştirmem yeterlı olurmu..ayrıca bunu ehlıyete yenıden işletmem gerekırmı..tekrardan sağlık kuruluna gırmem gerekırmı tşkler..

Sağ bacağından sakatlığı olan kişiler özel donanıma sahip olmayan araç kullanamazlar. Yeni bir sağlık raporu almanız gerek. Rapor iki nüsha halinde olmalı ve raporda şu iki ibareden biri bulunmalı (tercih sizin):
1- "Gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"
6.jpg

2- "Gaz pedalı sola alınmış özel donanıma sahip otomatik vitesli otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"
gazsola.jpg

Bir nüsha ile emniyete gidip dosyanıza o ibarenin ekletilmesini istemelisiniz.

İkinci nüsha ile aracınıza usulüne uygun şekilde özel donanım talktırmalı ve o şekilde tescil ettirmelisiniz. Ve, şahsınıza ait o araçtan başka hiç hiç hiç bir aracı da kullanamazsınız. Aynı şekilde, aracınızı sizden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.

Üst Alt