Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimdeki ibareyi değiştirmek için ne yapmalıyım?

thebaston

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Ben 2000 yılında H sınıfı ehliyet aldım. Ehliyetimde "özel tertibatlı araç kullanır" ibaresi var. Benim sorunum sol ayağımda olduğu için otomatik vites kullanabiliyorum. Son çıkan kanunlada sol ayağında sorun olanlar ÖTV muafiyetli aparatsız otomatik vites araç alıp kullanabiliyor.

Şimdi bu durumda benim ehliyetimdeki ibareyi değiştirmem gerekiyormu. Eğer değiştirmem gerekiyorsa nasıl bir yol izleyeceğim.

Ehliyetimi aldığım sürücü kursu kapanmış. H sınıfı ehliyet veren kurslarda düzgün bir bilgiye ya sahip değiller yada başından savıyorlar.

Selam bu konuda bildiğim kadarıyla sağlık kuruluna girip otomatik vites araç kullanabilir ibareli rapor alman gerekiyor raporu bulunduğun ildeki trafik şubesine götürüp ehliyeti değiştirebilrisin yani sürücü kursuyla alakan yok. ama hastaneye gitmeden önce trafiğe uğra ordan daha sağlıklı bilgi alabilirsin.

thebaston;aynı hatayı bende yaptım ilk önce kursun anlaşmalı olduğu sağlık merkezinden 'özel donanımlı araç kullanır 'die almıştım.Daha sonra okmeydanı eğt.araş. başvurdum tekrar oradan 'h sınıfı ehliyet alır ve otomotik vites kullanır'ibareli rapor aldım16.01.2012 de.Hastane tutumu gayet iyi bi sorun yaşamadım ve ücret ödemedim.şişli etfal 105...tl istemişti.

bu yeni aldığım raporla trafik şubeye gidip bir dilekçeyle ehliyetimin değiştirilmesini talep edeceğim...bakalım:)

Bu heyet normal heyet gibimi :) bak şimdi tırstım :) hayatımız heyette geçeecek. son 2 yılda belki 10'un üzerinde heyete girdim :) gınam gınam gınam :)

özçiçek;
Demet ehliyeti aldıktan sonra mı heyete girdin ?

'özel donanımlı araç kullanır'ibareli ehliyetim vardı.Sol ayağımdan engelli olduğum için tekrar heyete başvurdum ve 'otomotik vites araç kullanır'ibareli rapor aldım.
bu raporla trafik şubeye başvurup ehliyetimi değiştireceğim...

thebaston kurulda iklen özellikle belirt otomatik vites araç kullana belir ibaresini rapora yazsınlar yoksa trafikte sorun yaşarsın.bir ikincisi özel hastanelerde bu ibareyi yazmazlar. araştırma veya devlet hastanesi raporu geçerlidir.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden sol bacakta sakatlık olduğu tanı olarak yazan ve "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü olur" ibaresi bulunan yeni bir rapor almalı ve raporu emniyete götürerek ehliyetteki ibareyi değiştirtmelisiniz.

Yalnız, unutmayın, halen kullandığınız özel donanımlı araç varsa, bu değişikliğin ardından o aracınızı kullanamaz hale gelirsiniz. Zira o aşamadan sonra özel donanımlı değil, otomatik vitesli araçları kullanabileceksiniz.
Onun için, eğer varsa, aracınızdaki özel donanımı usule uygun olarak çıkarttırmalısınız vs.vs.vs.

Üst Alt