Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
H sınıfı ehliyetimi B sınıfına dönüştürmek için kursa gitmeli miyim?
merhaba
benim de h sınıfı ehliyetim var. kalçamda platin vardı hareket etmiyordu, şimdi protez takıldı artık harekett ettirebiliyorum ..
h sınıfı ehliyeti b ye çevirmek için sürücü kursuna mı müracat etmek gerekiyor.
Merhaba bulent abı benım sorum h sınıfı ehliyetim var ankilozan spondilit hastasıyım ve kalçamda platin vardı hareket ettiremiyordum dolayısıyla düz vites araç kullanamıyordum nitekim sürücü kursuda 10 küsür yıl once sen düz vites araç kullanamazssın o yuzden sana h sınıf ehliyet vericez demişlerdi aradan geçen yılların sonunda 3 ay once kalçama protez takıldı ve artık düz vites araçlarıda kullanabiliyorum. Sadete gelirsek
1. H sınıfı ehliyetimi b sınıfı ehliyete çevirmem için hastaneden rapor alıp surucu kursunamı gitmem gerekiyor.
2. Ozel hastaneler bu raporu verirmi yoksa devlet hastanesine gitmemmi gerekiyor.
3. hangi devlet hastanesi surundurmeden rapor veriyor
1- Evet, B sınıfı sürücü belgesi alabileceğine dair rapor alıp kursa yazılman ve sadece direksiyon sınavından geçerek B sınıfı sürücü belgesi almaya hak kazanman gerek.
2- B sınıfı sürücü belgesi için özel hastaneler (kursun anlaşmalı olduğu mesela) iş görür.
3- Ben işimi sağlama alayım dersen, rapor vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip rapor alabilirsin.