Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi B sınıfına dönüştürüyorum, özel hastaneden rapor alabilir miyim?

..can..

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Bu yenileme işlemi başlaldığınından beri aile hekimine her gittiğimde soruyodum ... her seferinde farklı bişi söylüyordu ... bende bekliyordum ...
neyseki dün gidip hastaneye sevk aldım ... hastane de komisyona sevk edicek dedi ...:) .... Parapleji yim ve H sınıfı özel tertibatlı araç kullanabilir ehliyetim var...

Beni : Göz hastalıkları , İç hastalıkları , Kulak burun Boğaz , Noroloji ve ortopedi servislerine sevk etti ...
bu bölümleri devlet hastanesinde gezip heyete mi girmem lazım ... yada özel hastaneden rapor alsam il sağlık müdürlüğü kabul eder mi ?

Son düzenleme:
Özel hastaneye de gitseniz işlemlere devlet hastanesine giderek de başlasanız sizi komisyona sevk edecekler. Ben özel hastaneden aldığım rapor ile (Silivri Anadolu Hastanesi, ortopedi servisi) ehliyet yenileme işlemlerine başladım, komisyona sevk edildim. Burada bazı arkadaşlar işe devlet hastanesine giderek başlamışlar mesela Adios isimli kullanıcı Haydarpaşa hastanesine gitmiş ve devlet hastanesine giden de hastane tarafından yine komisyona sevk edilmiş. Komisyon özel hastane raporunu ret etmiyor. Önemli olan bir hastaneden özel veya devlet fark etmez işe başlamak ve komisyona sevk işlerini akabinde yapmak. Komisyona sevk işlerini bizim muhitte (B.Çekmece) oturanlara B.köy Sadi Konuk yanındaki Ruh Ve Sinir hastalıkları hastanesi kampüsünde bulunan 3 nolu başkanlık ofisi yapıyor, kişinin oraya şahsen müracaatı isteniyor. 3nolu başkanlık ofisinin telefon numarası 212.409 16 00. Oradan da isterseniz bilgi alabilirsiniz. Ancak durumunuzu kendilerine iyice izah edin.
İşiniz rast gitsin. Yalnız fazla da sallanmayın zira işler nereden baksanız uzun sürüyor. Komisyon ayda bir defa toplanıyor.

Bilgi için teşekkürler ... bende Büyükçekmece de oturyorum ... evet bir an önce halletmem lazım fazla zaman kalmadı ...

[SIZE=2]Valla kardeşim aile hekimim bana ++sevk isterlerse sevk veririm, çok da zorunlu değil aile hekiminden sevk almak++ dediği için ben hiç aile hekiminden sevk almadan direkt olarak adını verdiğim özel hastanenin ortopedi servisine baş vurdum. Bu esnada kalp ve şeker rahatsızlıklarım olduğu için aynı hastanenin dahiliye ve kardiyoloji servislerinde muayene olup bu bölümlerden de sürücü olabileceğime dair doktorların yazılı ve imzalı onaylarını aldım. Akabinde ortopedinin raporu ile nüfus md.ne başvurdum ama nüfus md.lüğü tek doktor imzalı bu raporu kabul etmeyip komisyona girmem gerektiğini söyleyince tekrar hastaneye gittim ve ++sürücü olur++ şeklindeki raporu ++komisyona sevk++ olarak değiştirdiler ve bu hastane raporu ile 3 nolu başkanlık ofisine gidip komisyona sevk aldım ve oradan çağırdıklarında da komisyona girdim ve komisyondan otomatik vitesli sürücü olur kararı çıkınca, e-devletten aldığım bu raporla birlikte diğer evrakımı tekrar nüfus md.ne götürdüm ve 10 yıl müddetli ehliyetim geldi çok şükür. Allah sizin de işinizi rast getirsin. Selametle. [/SIZE]

alifatih1958

arkadaşım psikiyatriden ehliyet raporu aldı ilk önce aile hekimine gitti daha sonra uzman doktora sevk etti o da raporu verdi acaba ehliyet çıkarmaya giderken neler götürmemiz gerekiyor

nüfus vatandaşlık işleri md.nün web sayfasında gerekli evrakın listesi var. Oraya bakın ve evrakınızın tamam olup olmadığını oradan kontrol edin ltf.
1 biometrik fotoğraf 6x5 cm ebadında ve fonu beyan olacak
e-devletten doldurduğunuz sağlık raporu,
komisyon raporu
kimlik
eski ehliyet
para makbuzu
dediğim gibi vatandaşlık md.nün sitesinden siz tekrar kontrol edin
selametle

adli sicil kaydına da bakıyorlar. e devletten alabiliyorsunuz biliyorsunuz.
selametle

merhaba, benim 2 kalça protezim var + hipertansiyon, toplamda %41. eski ehliyetimde b+a2 . yenilemem gerekiyor. komisyon raporu demişsiniz ilaveten istenen. komisyon raporunu sevk olmadan mı alacağız, ayrıca komisyon raporu nereden alınabilir? özel kabul eder mi?

saygılar

Tolga kardeşim benim bu konuda yazdığım mesajlarım var. Hatta bugün de konu ile ilgili yine uzun bir mesaj yazdım ortak platforma. Benim yazdığım mesajı bul sana zahmet, orada sorularının hemen hemen tamamının cevabını bulacaksın. Bulmasan bile o yazdıklarım sana yardımcı olacaktır. Sana özelden yazayım istedim ama sana özelden mesaj yazılmıyor, kapatmışsın herhalde. Selametle.
NOT.[h=1]Ehliyet için özel hastaneden rapor alabilir miyim? forum konusunu okuyuver. [/h]

Tekrar Merhaba ... baya bi uğraştıyorlar..
3. İl sağlık müdürlüğünü aradım .. özel hastenden rapor kabul ettiklerini söylediler .. başka bir rahatsızlığım yoksa sadece paraleji isem ortopedi doktoru görüşünün yeterli olduğunu söylediler .. ama 5 branşa sevk olduğumu ve oralardan rapor almamı söylediler ..

öncelikle büyükçekmece Kolan hastenesine gittim ... sadece Göz de rapor verebildiklerini söylediler .. dönüşte Büyükçekmece Devlet hastenesin uğradım ... sadece 3 branştan rapor verebildiklerini ...
özel Silivri Anadolu Hastanesini telefonla aradım .. önce verebileceklerini söylediler ama sonra H sınıfı özel tertibalı ehliyet değişimi için olduğunu öğrenince veremeyiz dediler ..
Silivri Devlet hastanesi de veremiyceklerini söyledi ...
Çatalca devlet Hastanesini gittim ...danışmada komisyona sevki uygundur şeklinde rapor vericeklerini ve il sağlık müdürlüğünce komisyona çağrılıcağımı söylediler .. istediğim rapor buydu zaten :) ... bazı gelenler bize itiraz ediyo burdan rapor alıp ehliyet çıkarmaya gitmek istiyolar dedi ... 190 - 200 TL. gibi bi ücret ödedim .. saat 9 da başaldım ve işim 11 gibi bitti.. sağlık kuruluna teslim ettim ..sağlık kurulu İl sağlık müdürlüğüne yazı yazıcaklarını ve il sağlık müdürlüğü tarafından çağrılıcağımı söylediler ...
Ben 1 hafta sonra 3. il sağlık müdürlüğünü aradım ... isimden hastenin yazdığı yazıyı buldular ve beni arıycaklarını söylediler...
1-2 hafta sonra Bahçelievler Devlet Hastanesi sağlık kurulana çağrıldım .. ( eski tarihli engelli raporumla beraber .. ) 14 Ekim de sağlık kurulana gittim ve raporum öğleden sonra E-devlete girildi ... nüfus dairesinden randevuyu 31 ekime alabildim ... artık sorun çıkmaz umarım ..
ehliyet yenileme 2 yıl uzatıldı ... ama bence yenilemsi gereknler bir an önce başlasınlar ... raporu veren hastane bulmak çıkarmak baya uğraştırıyor ...

Üst Alt