Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi değiştirmek için ne yapmalıyım?

özçiçek

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
2
Merhabalar, ötv indirimli araç almayı planlıyorum. H Sınıfı otomatik vites kullanır ehliyetim var (%52 raporum) 2017'de bir araç almıştım.
Şimdi ehliyetle ilgili değişimler olmuş ne yapmam gerekir?
Ayrıca araç tavsiyesi de alabilirim?

@özçiçek, öncelikle aile hekimine giderek uzman hekime sevk edilmeniz, uzman hekim tarafından da il sağlık müdürlüğüne sevk edilmeniz gerekmektedir. Böylelikle heyet günü için randevu alarak ehliyetinize işlenecek engel kodları ile ilgili raporu almanız ve sonrasında nüfus müdürlüğünden ehliyetinizi değiştirmeniz gerekmektedir.

Ehliyet değişiminin yanı sıra % 52'lik sağlık kurulu raporunuzda "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibata ihtiyaç duymaktadır." şeklinde ibarenin yazılı olması gerekmektedir.

@KKELEBEKK

Teşekkür ederim fakat benim özel tertibata ihtiyacım yok zaten sonrasında otomatik vites olarak değiştirildi. Sol dizaltı amputeyim.

@özçiçek

Selam, ihtiyacım yok sonrasında otomatik vites olarak değiştirildi demişsiniz. Siz şu an elinizdeki H sınıf ehliyetiniz ile araç alamazsınız. Raporunuzda eski tarihli sanırım o raporuda kabul etmiyorlar.

Raporun açıklama kısmında "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” ibaresi olması gerekiyor.

Ehliyetinizin de yeni B sınıfı özel tertibat kodları içeren ehliyete çevireceksiniz. Sol ayaktan engeli olanlar için otomatik vitesi tertibat olarak kabul ediyorlar sanırım. Bunun için ehliyetinizde otomatik vites kodu 78 ve 10.02 kodunu ekleyebilirler.

Yani yukarıda ki mesajda @KKELEBEKK dediği işlemlerin hepsini yapmalısınız. İyi Günler.

@BnymnYldz

2012 de alındı raporum. Sol dizaltı ampute durumunda otomatik vites kullanır ibaresi oluyor. Yıllardır bu ehliyeti kullanıyorum. 2017 de bu ehliyet ve raporla almıştım araç.

@özçiçek, Sol ayak ampute olduğunuz için otomatik vitesli aracı alacak olsanız da, raporunuzda "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresinin olması gerekir. Özel tertibat ibaresi varsa vergi dairesine raporun geçerli olup olmadığını sorun. Ayrıca ulusal veri bankası sistemine kayıtlı olmasına bakılıyor artık. Yani e-devlet üzerinden sorguladığınızda görünmesi gerekiyor. Eğer vergi dairesi elinizdeki raporu kabul ederse, raporu aldığınız hastaneye dilekçe ile başvuru yaparak sisteme işlenmesini talep edebilirsiniz. Böylece raporun içeriği yüklenmese de, tarih, sayı vs. gibi bilgiler göründüğünde kabul edilir.

EHLİYET ALMAYI BU KADAR NİYE ZORLAŞTIRIYORLAR ANLAMIYORUM 2007 DEN BERİ ARAÇ KULLANIYORUM HİÇBİR KAZAM YOK.BUNUN KOLAY YOLU OLMALI

EHLİYET ALMAYI BU KADAR NİYE ZORLAŞTIRIYORLAR ANLAMIYORUM 2007 DEN BERİ ARAÇ KULLANIYORUM HİÇBİR KAZAM YOK.BUNUN KOLAY YOLU OLMALI

@özçiçek, hareket ettirici aksamda özel donanımli demek zaten otomatik vites oluyor ehliyetinize bu kodu işletmeniz lazım 10.02 ve 78 kodu gerekir bende sol ayak engelliyim bu şekilde ehliyetimi yeniledim 1 ay oldu

@özçiçek,

Sevgili kardeşim işin ÖTV kısmını bilmem ama H sınıfı ehlyetimi, B Engelli sınıfına değiştirmek için 2022 senesinde yaptıklarımı burada uzun uzadıya ve tek tek anlatmıştım. Bilgin olsun.
Ben işe devlet hastanesinden değil de özel hastaneden başlayıp o şekilde sonuçlandırdım işi. Yaşadığım şehir İstanbul, onu belirteyim. Hadi Allah kolaylık versin ve işin rast gitsin.
Selametle.

@mehmet-41,

Hocam bende sol ayak iş kazası sonucu engel aldı peki bende heyete girsem araç konusunda otomotik araç kodu girilirse gene ÖTV indirimine girer mi ?

@özçiçek, ilk önce E devletten kisisel sağlık bilgi formunu doldurarak aile hekimine gidiyorsun aile hekimide hastaneye sevk eder heyete gidip ehliyet değişim veya yenileme neyse ona göre tek tek Dr gezip muayne olup komisyona sevk alıyorsunuz il sağlık müdürlüğüne gidip yada telefon ile randevu alıyorsunuz randevu tarihinde komisyona girip kodlar verilip nüfusa gidip ehliyetinizi çıkartacaksınız

ehliyet için farklı bir rapor var normal engelli heyet raporundan farklı hastaneye başvuruda ehliyet değişim için derseniz ona göre evrak verirler

@Tsaim, engelli b sınıfı 10.02 ve 78 kodlari işli ehliyette olursa ÖTV siz araç alabilirsiniz rapor oranının da bir önemi yok

Moderatör tarafında düzenlendi:
@mehmet-41,

Hocam benim ehliyet E sınıfi ehliyet iş kazası geçirmeden çok önce almıştim, E ehliyetimi alıp B ehliyet mi verirler yoksa E ehliyete kodlar araba kısmınani yazılır.

@Tsaim,

Vücudunuzda araç kullanmaya engel bir kısıtlama var ise engelli b sınıfı ehliyete çevrilir muhtemelen

İL SAĞLIK KOMİSYONUNA NERDE GİRMEM GEREKİYOR

sürem az kaldı rapor alamazsam 15 senelik ehiyetim iptal olacak bana yardımcı olacak arkadaşlar yokmu buradaa

ilkönce E devletten kisisel sağlık bilgi formunu doldurarak aile hekimi gidiyorsun aile hekimide hastaneye sevk eder ehliyet yenileme diyip heyete girip muayneler sonrası komisyona sevk alacaksınız sonra Il sağlık müdürlüğüne gidip komisyon randevusu alıyorsunuz onlarda su hastanede şu saate orda ol diyerek size randevu verecek o tarihte gidip komisyona girip kont muayne sonrası kodlar verilecek sonrası ehliyet değişim için nüfusa gidilecek bu şekilde 1 ay önce ehliyetimi yeniledim

Üst Alt