Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi en kolay nasıl değiştirebilirim?

turgay99

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Bugün ehliyet değişimi için aile sağlığı merkezine gittim. Hiç bir şey bilmiyorlar. Özel bir hastahane ise devlet ya da üniversite hastahanesine gitmemi önerdi. her iki ayak yürüme engelim var. rapor derecem %60.

Devlet ya da Üniversite hastanesinede prosedürler ve uğraşmak istemediğimden pek başvurmak istemiyorum. Ne yapmam gerekir. bana yol gösterebilirmisiniz.

https://www.engelliler.biz/forum/oz...linacak-rapor-ehliyet-icin-gecerli-midir.html

Özel hastanelerde çalışan çoğu doktor yönetmeliği bilmiyor, okumamışlar. Yönetmeliğin çıktısını alıp okutmakta fayda var. Ortopedi ile ilgili olan kısım; madde 8'dekiler.

Bırakın yönetmeliği engellilerin ehliyet alabildiğinden habersiz olan doktorlar var. Sol kol kısıtlığı için "Ben onay veremem, direksiyonu nasıl zaptedecek?" diyen doktor gördü bu gözler.

İlgili uzman hekim, yönetmeliğe göre muayene edip kararını yazıp, il sağlık komisyonuna sevk edecek. Özel hastaneler için başhekim imzalı ön yazı isteniyor eğer hastaneden "sürücü olur." kararı çıktıysa.

Sonunda anlayan birini bulup aile sağlığı merkezinden raporu alabildim. ortapedi, göz ve nöroloji uzman hekimlerine sevk etti.

istanbul da özel hastaneden benzer durumda rapor alan var mı? Gittiğim bazı özel hastanaler prosedürleri bilmiyor. En azından durumun farkında olan hastaneleri öğrenelim.

Ben avrupa yakasında bir çok hastaneye gittim ama hiç birinin doğru düzgün bir bilgisi yok ve vermiyorlar uzman heyetleri olmadığı için. O yüzden gidip devlet hastanesinden aldım

yeni yönetmelige göre aile hekimide özel hastanelerde rapor verebiiyor h ehliyet engelli ehliyeti idi ama şimdi engelli diye bir ayrım yokki terttibat gerekiyorsa gördügün ksıtları yazcan bukadar

Bildiğim kadarıyla özeller rapor vermiyor. Beni de aile hekimi göz, nöroloji, ortopedi, kardiyolojiye yolladı bugün o işkenceyi çektim. Rapor almayı bekliyordum ama onlar raporu il sağlık müdürlüğüne yollayacakmış onlar arayacakmış heyete girecekmişim orda. Olayın o boyutunu bilen biri yazarsa çok sevinirim.

özel hastane işi kolaylaştıracaktı. aile hekimi özel hastahaneyi tavsiye etmişti. devlet hastanesinden 1 aydan önce randevu vermezler dedi. devlet hastanesinden randevu almak gerekiyor mu? Her uzmandan ayrı randevumu alacağım.

bir de araba alırken tekrar rapor almak gerekiyor. ikisini bir arada halledemeyiz mi?

@burak_br, benim engel polio sekeli kaynaklı

Özel hastaneler raporu geçerlidir, (Eğer "sürücü olur" raporu verirlerse, başhekim imzalı önyazı şartıyla) Sadece özel hastaneler yönetmeliği bilmiyorlar, okumamışlar ya da vermek / uğraşmak istemiyorlar. Ama şu var ki direk özel hastaneye gidip "Ben ehliyet için rapor almak istiyorum." diyemiyorsunuz. Önce aile hekimine gidip ilgili uzman hekime sevk alıyorsunuz. Ondan sonra ister devlet hastanesine ya da özel hastanede ilgili uzman hekime gidip muayene olabilirsiniz.

Yönetmelikte ve raporun arkasında zaten şu yazıyor:"[FONT=sans-serif]"Bu kısım sağlık tesisleri/özel sağlık kuruluşlarında görevli ilgili uzman hekim/hekimler tarafından doldurulacak kısımdır."

Özel hastanelerin raporu geçerli derken; Engelinizin ehliyet almaya mümkün olması gerekiyor ki bu durumlar yönetmelikte yazıyor. Örneğin; boyun hareketiniz ya da boynunuzu kontrol edemiyorsanız ehliyet alamazsınız, ya da 2 el ve kolunuz yoksa ehliyet alamazsınız gibi...

Aile hekimleri de H sınıfı ehliyeti olanları uzman hekime sevk etmek zorunda. Sadece sağlam kişilere onay verebiliyorlar.[/FONT]

[FONT=serif] Sürücünün /sürücü adayının ilk muayenesi genel muayene yapmaya yönelik tıbbi [/FONT]
[FONT=serif]donanım ve araç-gereçleri bulunduran uzman hekimler tarafından da yapılabilecektir. Bu nedenle raporların
[FONT=serif]II. Kısmı veya sadece III. Kısmı doldurularak düzenlenen raporlarda pratisyen hekim/aile hekimi[/FONT]
[FONT=serif] (aile [/FONT]
hekimliği uzmanı dâhil) imzasının bulunması şartı aranmayacaktır[/FONT]

bakın aile hekimi şart deil sen rahtsızlıgınla ilgi ortopedikse ortopediye gidip bunu doldurdun ise oda sana sürücü olur dedi ise oda yeterli

http://hastane.ege.edu.tr/duyurular/Saglik/yrf.pdf

okuyun sürücü yönetmeligini daha net bilgiler alırsınız aile hekimde vermek zorunda bir sorun yoksa h sınıfı diye bir ayrım yok h sınıfının adı bile geçmiyor yönetemlikte önemli olan senin son güncel saglık durumun hangi ehliyet sınıfına sahip oldugun degil

herşey netşekiilde yazmış işinizi kolaykaştırmaya çalışın

Evet H sınıfı ehliyet artık yok. Eskiden veriliyordu H sınıfı. Kimlere veriliyordu; %40 ve üzeri engellilere verilen ehliyet sınıfıydı H sınıfı ehliyet. Şimdi ise var olan H sınıfı ehliyetin değişimi gerekiyor. Aile hekimi H sınıfı ehliyet olan kişiye direk "sürücü olur" kutucuğunu işaretleyip emniyete gidebilirsin diyor. Emniyete gidiyorsun ve eski ehliyete bakıyor; "H sınıfı" Diyor ki o da senin engelin n'oldu? Eğer artık bir şekilde engelin kalmadı ise bana bunu ilgili uzman hekim ile kanıtla diyor.

Diyelim ki engel ortopedik ise, aile hekimi buna karar veremeyeceğinden ortopediye git, bana öyle gel diyor. Diyelim ki; H sınıfı ehliyeti olan, fiziksel engeli bariz bir şekilde var olan, %40 engelli bir kişi aile hekiminden bir şekilde onay aldı, bu kişi emniyete gidip B sınıfı ehliyet alması doğru mudur?

bir sorum daha olacak. Devlet hastanelerinde randevu şartı var mı? Ehliyet için devlethastanesinde hangi bölüme başvurmam gerekiyor.
araç alımı için de rapor alacağım. bu yüzden soruyorum. ikisini aynı anda halledebilirmiyim.

Ehliyet için randevuya gerek yok. Sabah erkenden sağlık kuruluna gidip aynı gün içinde alabiliyorsunuz 200 tl gibi bir ücreti var. Otv raporu için gün verirler mutlaka onun içinde sağlık kurulundan gün alabiliyorsunuz turgay99

şefika varya bu gibi işlerde hep zorlanan engelliler oluyor hrerkes bize kafasıan göre muamele yapıyor aile hekimindne raporu aldım emniyetin biri olmaz dedi biri olur dedi çelişkiye bak
şefika

Ben direk hastaneye gidip başvuru yaptım aile hekimliğine gitmemiştim. Evet işi bilmeyenler genelde ordan oraya kosturuyorlar

[FONT=sans-serif]@[/FONT]şef[FONT=sans-serif]ika teşekkürler. [/FONT]

Aile hekiminden başlamak zorunlu değilki uzman hekim imzasi varsa ona gerek yokki aile hekimine en iyisini yapmışsın sefika ben aldim aile hekiminden raporu emniyetin biri olur dior biri olmaz diorya yönetmelik göster diom gösteremem dior kabul etmeyene Şefika

Çarşamba günü devlet hastanesinde 3 doktora muayene oldum. Bugünde heyete girdim. 125 tl ödedim. ben 200 diye biliyordum.
Bundan sonraki süreç nasıl? 2 kasım'da raporu vereceğiz dediler ama hastane raporu il sağlık müdürlüğüne göndermiyor mu? Sonra il sağlık müdürlüğünden biz mi alıyoruz raporu yine kafam karıştı:)

Kaç tane doktora muayene olursanız ucreti ona gore hesaplıyorlar. Normalde hastane il sağlığa gönderiyor diyorlardı ama aradilar beni ben hastaneden raporumu kendim aldım. Il sağlığa verdim. Daha sonra 1 hafta 10 gün içinde il sagliktan mesaj geliyor şu gün gelin diye. Randevu verilen tarihte gidiyorsunuz orda uzun sürmüyor zaten işiniz. Doktorlar çağırıyorlar bir kaç soru sorup kodlarinizi rapora işleniyor alabiliyorsunuz turgay99

şefika raporunda il saglıga sevki uygundurmu yazıyordu senin

peki orda uzman hekim deseydiki teritabta gerek yok birinci grup sürüüc olur b sınıfı ehliyet alır yazsaydı il saglık olmaycaktı degilmi

Üst Alt