Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi kaybettim.Yeniden çıkarmak için ne yapmam gerekiyor?

afuslu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyetimi kaybettim.Ehliyetimde özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.Yeni ehliyet çıkarmam için yeniden heyete girmem gerekiyor mu eski rapor geçerli olur mu?Kaybolan H sınıfı ehliyeti yeniden çıkarma süreci hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

afuslu
H sınıfı ehliyet kaldırıldı, artık yok.
Ehliyetler zaten yeni tip ehliyetlerle değiştirme sürecinde. Sürücü olur raporu ile kısıtlama ve tertibat kodları bununan B sınıfı ehliyet alabilirsiniz.

Sadece otomatik vitesli de alınabilinir mi ehliyet? Yoksa illa ki tertibat olması gerekli mi..?

Ufukalp

Yeniden heyete girmek gerekiyor mu yoksa ehliyete başvurmaya gittiğimizde eski rapor geçerli olur mu? Cevabınız için teşekkür ederim

afuslu
Sağlık kurulu raporu değil bu, sürücü olur raporu.
Engeliniz ne ise o branşın ve ya birkaç branşın uzmanına sevk edilirsiniz. Tertibat olacaksa oradan da il/ilçe sağlık müdürlüğü komisyonu.

Var olan H sınıfı ehliyeti (tertibatsız-otomatik vites) değiştirmek için yapılması gereken işlemler nelerdir.?

EMOS_80
Aile hekimi rutin göz ve genel muayene, oradan engelinizle ilgili branş uzmanına sevk edilirsiniz. Branş uzmanından sonra tertibat kodu gerekiyorsa il/ilçe sağlık müdürlüğü komisyonu, en son nüfus müdürlüğü.

Teşekkür ederim Ufukalp Bey... Peki aracın illa tertibatlı mı olması lazım; otomatik vites kapsamdan çıkarıldı mı..? Benim ehliyetim ve aracım tertibatsız otomatik vites, Ehliyetim ve raporum yine bu şekilde olursa ÖTV'den yararlanamaz mıyım...?

EMOS_80
Ehliyetinizde otomatik vites haricinde tertibat olup olmayacağına sağlık müdürlüğü komisyonu karar verecek.
Engel durumunuzu bilmiyorum, tertibat olup olmayacağını, ÖTV muafiyeti durumunu tahmin edemem.

Üst Alt