Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi yenilemek isterken üzerine tahtit konularak sürücü olamaz dendi

rcpkrs768

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar ismin recep 30 yasındayım sağ el bilekten doğuştan yok buna istinaden h sınıfı ehliyetimle 2015de özel tertibatlı arac aldım 2020de degiştirme düşüncesiyle 2019 yılının 11. ayında kimlik ve ehlliyetimi yenilemek isterken sağlık ocağına devlet hastanesi heyete derken denizli il sağlık müdürlügünde heyete girdim sürücü olamaz dendi karara itiraz ettim aydın il sağlık komisyonuna gönderdiler orasıda denizlinin kararı neyse o dur denerek sürücü olamaz denilerek red verdi bilmiyenler için söyliyim ombusmanlık duymayanlar için kamu baş denetçiligi yani bu kamu kurumlarının başı bunları sorgulayan neden böyle bi karar verdiğine dair araştırma yapan bi kurum ankara'ya gidip bizzat başvuru yaptım dilekçe yazdım dilekçeye 6 ayda içinde cevap verme süreleri vardı bu süre ( içinde ombusmanlık 2 aylık süreyi donduruyor ve arastırma yapıp kararından sonra tekrar o 2 aylık süre devreye giriyor) sonunda yine olumsuz cevap almamın ardından rapora itiraz süresi dolmadan dava yoluna gittim ve dava şuan devam etmekte geldiği asama ise beni tek kurullu bi hakem heyet oluşturularak mugla devlet hastanesine sevk ettiler ve bu kurulda ise b sınıfı ehliyet alabilecegim kodlar verilerek 20.09.Uyarlanmış park freni 40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb. otomotik vites araç kullanabilir ibareli bi rapor mahkemeye gönderildi geriye mahkemnin kararı yazıp bana tebliğ aşaması kaldı s bu 2 yıllık uğraşlarım sonunda mahkemenin kararı açıklayıp ehliyetim üstüne konan sürücü olamaz rapor aldıracak yazan tahtit kalkacak ve yeni arac ve ehliyet alacagım 2 yıl cok uğraştırdılar tavsiyem pes etmeyin hakkınızı sonuna kadar arayın ben şuan sonuç aşamasına gelmek üzereyim verilen haklar alınamaz untmayın hakkınızı sonuna kadar arayın.

Recep kardeşim benimde şuan başımda böyle sıkıntı var ist il sağlık sürücü olamaz dedi bende itiraz ettim kocaeli il sağlığa gönderdi temmuzun 7 heyete girecem inşallah aynı raporu vermez verirler ise bende dava acacagım

Aynı durum benimde başımda MS hastasıyım sürücü olamaz raporu verildi nasıl mahkemeye vereceğim avukat mı gerek bu süreçte Recep kardeşim bi yardımcı olur musun rcpkrs768

recep kardeş bende şimdi iki komisyondan sürücü olamaz raporu verildi nasıl bir yol izeyim yardımçı olurmusun .

Arkadaşlar yanlış bilmiyorsam sağlık il müdürlüğünden itiraz edip bi üst hastaneye sevk ediliyor du son bildiğim bu. Ama siz sağlık il müdürlüğünü arayıp bi sorun isterseniz

rcpkrs768

Tebrik ederim. keşke her engelli sizin gibi olsada haklarımız bire birer memur insiyatifine kalmasa ve dilenmesek bu arada artık OMDUSMAN a online şikayet tapep girişi yapılıyor Ankaraya kadar yorulmayın bir dahakine bilgisayardan ilgili kurumu seçerek şikayet oluşturabiliyorsunuz.

hayırlı olsun.

Recep kardeş bende ehliyet için mahkemeye verdim mahkeme tarihini bekliyorum süreç de bana yardımcı olursan çok sevinirim numaram 05336406739 Ramazan KAYA

Kardeşim baya zorlu bir süreç yaşamışsın.Allah yardımcın olsun.Benimde sol kol omuzdan ampute.Senin yaşadığın sıkıntıları yaşarım korkusuyla ehliyet yenileme işlemine geçemiyorum.Duyduğum kadarıyla Denizli' de bu konuda bir hayli sıkıntı varmış.Denizli Devlet hastanesinde ve İl sağlık Müdürlüğündeki sağlık kurulu yaşadığın süreci bana anlatabilir misin ? Bana yapabileceğin tavsiyeler var mı ? Şimdiden teşekkür ederim.Allah yardımcımız olsun. Selamlar..

Recep bey sorulara neden cevap vermiyorsunuz.Denizlide size olumsuz raporu veren hangi hastane...

Recep bey haklı mücadelen için seni tebrik ederim. Benimde sol kol omuzdan ampute. H tipi ehliyetimi değiştirmek için müracaat etmeye korkuyorum.Denizli de durum ne yazık ki sizin bahsettiğiniz gibi imiş. Yıl sonuna kadar mecburen başvurucam. Senin süreç nasıl işledi ? Bana tavsiye edebileceğin bir şey varsa sevinirim. Selamlar

@bimci

ismail bey süreci ben sana adım adım anlatayım.

1.) aile hekimine gidiyorsunuz. ( Ehliyetinizi yenilemek istediğinizi belirtiyosunuz ) not : aile hekimine gitmeden önce e- devlet üzerinden kişisel sağlık formunu doldurmanız gerekmete.
2.) aile hekimi sizi sevk edecek rahatsızlığınızla alakalı bölümlere. Örneğin ortapedi Noroloji göz vb.
bu bölümler de ki hekimlere muayene olacaksınız not : her bölüm için ayrı ayrı ücret ödeyeceksiniz bu rakam 50 TL yani 3 bölüme sevk edildiğinizi varsayalım 150 TL. Bu rakam bazen değişiklik gösterebilirim yanınızda para olsun.
daha sonra bölümlere muayeneye olduktan sonra hastanenin heyet bölümüne giderek evraklarınızı il sağlık komisyonuna göndermesini belirtiyosunuz . MEVCUTTA EHLİYETİNİZİN OLDUĞUNU YENİLEMEK İSTEDİĞİNİZİ BELİRTİN KİMSE BİLGİLİ DEĞİL MAALESEF.
3.) komisyondan haber bekleyecekseniz bana 45 gün sonra haber geldi.
telefonunuza mesaj gönderiliyor komisyon günü saati vs .
belirtilen gün ve saatte komisyonun olacağı yerde hazır bulunun biraz kalabalık oluyor ama sıra hızlı ilerliyor not yanınız da kimlik ve engelli raporu olsun.
Komisyonda hekimler muayene ediyor engelinize uygun kodlar belirleniyor.
oradaki raporla internetten nufus müdürlüğünden randevu alıyosunuz 15 TL ödemesini olacak
biometrik foto kimlik belgesi eski ehliyet ve ödeme makbuzu ile gidiyorsunuz ehliyetiniz yenilemiş oluyorsunuz geçici bekge veriliyor ehliyetiniz de 15 gün içinde evinize ptt ile teslim oluyor

TAHMİNİ CEBİNİZDEN ÇIKACAK ÜCRET

ÜÇ BÖLÜM SEVKİ OLDUĞUNU VARSAYALIM : 150 TL
Biometrik fotoğraf ve ehliyet değişim ücreti 50 TL + 15 = 65 TL
Toplam :215 TL
ama bazen hastanelerde ücret değişikliği olabiliyor kimisi 60 TL ödedim diyen olmuş kimi 40 TL
yani cebiniz de en az 300 TL hazır olması sizin için daha sağlıklı olur

süreç maalesef yorucu allah hepimizin yardımcısı olsun
31.12.2022 son gün
sona bırakmamanız en sağlıklısı vakit bulunca başlayın biranönce bence
allah hepimizin yardımcısı olsun kolay gelsin

Ümit kardeşim verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.O kadar çok bilgi kirliliği var ki , kafam allak bullak oldu. Sizden iki şey öğrenmek istiyorum . 1- Kişinin sürücü olup olamıyacağına doktor mu karar veriyor yoksa İl sağlık komisyonumu ? 2- Kodları bellirlemek kimin görevi ? Selamlar...

@bimci

evet bilgi kirliliği mevcut.
ama site de biraz vakit geçirdiğiniz de tüm merak ettiklerinize yanıt bulabilirsiniz
ben de değiştirirken çok bilgiye sahip değildim ama buradan öğrendiğim bilgilerle süreçi başlattım.
maalesef süreç uzun ve yorucu!
yukarı da anlattığım gibi fazla kafanızı karıştırmayın.
sorunuza yanıt vermeye çalışayım

1.) Kişinin sürücü olup olmayacağına veya kısıtlamalarına komisyon karar veriyor
ama tabi ki sevk edildiğiniz bölüm doktoru görüşünü belirtiyor ve öyle komisyona gönderiyor

2.) kodları belirlemek sürücü olup olmayacağını belirleyen komisyon kuruludur.

Ümito

arkadaşım daha önce söyledim nedir bu komısyon sevdanız? komısyon dediğiniz özel tertibat statusunde gereken kodlar için gereklidir. mevzuatı oldukca iyi bılen bir uzman tabıb tek hekım olur raporu verebilir. keza ben o sekılde almıştım.

Muharrem77

daha önce seni takip ettiğimi nereden çıkardın ki ? Daha önce yazmış olduğunu bileyim!
ne sevdasından bahsediyosun ? Tertibat kodlarını komisyon belirler diyosun! Ben farklı ne diyorum!
ayrıca tek hekim olur raporu verir demişsin bu konu hakkın da bilgim yok , öyle diyosan öyledir…

Recep kardeş bende aynı durumdayım, lütfen iletişime geçebilirmiyiz 5326240724

Son düzenleme:
Umito kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Çok faydalı bilgiler.Ancak hala kafamı karıştıran noktalar var. Ben ortopedik engelliyim. 1- Gittiğim ortopedi doktoru hemen o anda tek başına sürücü olamaz kararı verebiliyor mu ?
2-Böyle olumsuz bir karar vermişse genede heyete gidiyor muyuz.Bu heyet kararı değiştirebiliyor mu ?
3-Doktor olumlu rapor vermesi durumunda heyete gidince heyet bu kararı değiştirerek iptal edebiliyor mu ?

Merhaba arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum malesef ülkemizde sistem sıkıntısı var bir dr evet dediğine diğeri hayır diyor,Ehliyet değişimi için bende kurula girdim hastanede muayene yapan dr sürücü olur komisyona gerek yok dedi ortapedi dr komisyona sevk etti,komisyonda nöroloji sürücü olamaz dedi saçmalığın daniskası eğer imkanınız var ise özel hastaneye gidin hazırki ehliyetinizden olmayın

Tek hekimin raporu ile araç alamıyorsunuz. Saçmalık burda başlıyor.

Bilgi için teşekkür ederim.
Peki bizlere zorluk çıkaran insanlar için şikayetçi nereye şikayet edebiliriz? çünkü bende mağdurum 10 senedir ehliyetli araba kullanıyorum. Şu an iki kurulda olumsuz karar aldı. Ombusmanlığa veya Mahkemeye vermemiz için her hangi bir süre var mı?

Ümito

arkadaşım daha önce söyledim nedir bu komısyon sevdanız? komısyon dediğiniz özel tertibat statusunde gereken kodlar için gereklidir. mevzuatı oldukca iyi bılen bir uzman tabıb tek hekım olur raporu verebilir. keza ben o sekılde almıştım.

benim ehliyetim B sınıfı kullandığım araç normal araç o zaman ben komisyona çıkmayacam doğru mu ???

Doktorun sürücü olur şeklindeki raporunu komisyon bozamaz mı ?

Kardeşim iyi akşamlar

Gelişmeleri burada paylaşmanı bekliyoruz ilerde aynı durumlara düşersek diye

otomotik vites araç kullanabilir ibareli bi rapor mahkemeye gönderildi geriye mahkemnin kararı yazıp bana tebliğ aşaması kaldı

Kardeşim kolay gelsin
Dava sonuçlandımı
Bende mersin sürücü olamaz dedikten sonra itiraz ile adana da sürücü olamaz dedi

Ben de bu sürece başlıyacam konu hakkında bilgi verirsen sevinirim

Sağlık raporu sıkıntısı

Arkadaşlar merhaba;
Aynı sıkıntı bende de var. Öncelikle sağlık ocağına gittim. Doktor hastahaneye sevk etti. Hastanede Göz ve KBB için ehliyet değiştirme için doktorlar raporu verdi. Nvi den randevu alarak ehliyet değiştirmeye gittigimde nvi memur H sınıfın dan B sınıfı ehliyet vermedi. İşitme cihazı kullanıldığım için beni Ankara il sağlık müdürlüğüne sevk etmemi istedi. Oradan alacaksın diye ehliyeti vermedi. Bana KBB doktor rapor da kodlar hale yazıp 1.ci grup da sürücü olur diye yazıp verdi. Benim anlamadığım nokta ilk veren doktor yanlış mı yazdi. Yada nvi de memur un hatası mı var. Şimdide Ankara il sağlık müdürlüğüne gittigimde bana o raporu verir mi? Sizce arkadaşlar... Kafam orda takıla kaldi. Bu nasıl uygulama böyle sistem tamamen saçmalık olmuş.
Bu konuyla ilgili yardımcı olur musunuz. Nasıl bi yol izlecegim.
Teşekkür ederim...

Artık H sınıfı kalmadı. B yada C sınıfı ehliyet alacaksınız. Benim aracım olmadığı için babamın aracına binip trafik ekibi durdurup bana ceza yazdı. H sınıfı olduğu için.. ehliyet değişecek dedi.

Son düzenleme:
fucar

O nvi memuru da hata var nvi memuru seni il sağlığa yönlendirme yetkisi yok. O yetki uzman tabip tertibat gerektirecek bir kanaate varırsa il sağlığa yani komisyona sevk sağlayabilir kaldı işitme cihazınin olması komisyon gerektirecek bir hususu yok kaldı anladığım kadarıyla doktorunuz raporu sağlam vermiş yanlış bir durum yok. Fakat sizin eski ehliyetiniz h sınıfı olduğu için komisyon kararı ile aldığınız için yeni alinacak ehliyetin komisyonla alınması gerekiyor benim edindiğim bilgi böyle ben zamanında b sınıfı almıştım yeniletirken sınıf ekletirken hiç sıkıntı yaşamadım ama.su gerçek h alanların yenilemede hüsranla bitiyor

bu konuda engelli sürücüler için çıkarılan mevzuat üzerinde değişimler yapmak için farklı mercilerede başvurabiliriz çünkü önemli olan mevzuat.
artık el freni bile yok bir çok yeni nesil arabada bu doktorlar ne zannediyor acaba kanıttıra kanıttıra el freni mi çekiyoruz sanıyorlar yada hiç mi sürücü olmamışlar sürekli iki el direksiyonda mı seyehat etmişler?

Muharrem77 yani ben anlamadım. Tekrar doktora görüşmeyi sağlayacağım. Siz nasıl uygulama dan geçtiniz. Bununla kime şikayet edeyim.

arkadaşlar tekrardan söylüyorum. H sınıfından B sınıfı ehliyet alan yada NVİ dairesi veriyorum mu? benim sorun şu ? Hastaneden almış olduğum sağlık raporunda 1.sürücü olur. diye verildi. Ancak NVİ dairesi H sınıfından B sınıfa Ehliyet veremeyiz. diyorlar..

Üst Alt