merhabalar ismin recep 30 yasındayım sağ el bilekten doğuştan yok buna istinaden h sınıfı ehliyetimle 2015de özel tertibatlı arac aldım 2020de degiştirme düşüncesiyle 2019 yılının 11. ayında kimlik ve ehlliyetimi yenilemek isterken sağlık ocağına devlet hastanesi heyete derken denizli il sağlık müdürlügünde heyete girdim sürücü olamaz dendi karara itiraz ettim aydın il sağlık komisyonuna gönderdiler orasıda denizlinin kararı neyse o dur denerek sürücü olamaz denilerek red verdi bilmiyenler için söyliyim ombusmanlık duymayanlar için kamu baş denetçiligi yani bu kamu kurumlarının başı bunları sorgulayan neden böyle bi karar verdiğine dair araştırma yapan bi kurum ankara'ya gidip bizzat başvuru yaptım dilekçe yazdım dilekçeye 6 ayda içinde cevap verme süreleri vardı bu süre ( içinde ombusmanlık 2 aylık süreyi donduruyor ve arastırma yapıp kararından sonra tekrar o 2 aylık süre devreye giriyor) sonunda yine olumsuz cevap almamın ardından rapora itiraz süresi dolmadan dava yoluna gittim ve dava şuan devam etmekte geldiği asama ise beni tek kurullu bi hakem heyet oluşturularak mugla devlet hastanesine sevk ettiler ve bu kurulda ise b sınıfı ehliyet alabilecegim kodlar verilerek 20.09.Uyarlanmış park freni 40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb. otomotik vites araç kullanabilir ibareli bi rapor mahkemeye gönderildi geriye mahkemnin kararı yazıp bana tebliğ aşaması kaldı s bu 2 yıllık uğraşlarım sonunda mahkemenin kararı açıklayıp ehliyetim üstüne konan sürücü olamaz rapor aldıracak yazan tahtit kalkacak ve yeni arac ve ehliyet alacagım 2 yıl cok uğraştırdılar tavsiyem pes etmeyin hakkınızı sonuna kadar arayın ben şuan sonuç aşamasına gelmek üzereyim verilen haklar alınamaz untmayın hakkınızı sonuna kadar arayın.