Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi yenisi ile değiştirme işlemleri hakkındaki deneyimlerim

alifatih1958

Aktif Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
284
Kıymetli dostlar.
Mevcut H sınıfı ehliyetimi mevzuat gereği yenisi ile değiştirmek için yaptıklarımın komisyon kısmına kadar olan bölümünü burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Komisyon aşamasından sonra ne olup bittiğini, ehliyetimi değiştirip değiştiremediğimi ise Allah ömür verirse daha sonra (belki ay veya aylar sonra) ikinci bölümde yazacağım.

Hastalığımdan bahsedeyim önce.
Sol ayakta polio sekeli. Yani hepinizin bildiği gibi çocuk felci. Uzun bacak yürüme cihazı kullanmaktayım.
Gözlük kullanıyorum.
H sınıfı ehliyet sahibiyim ve 31 yıllık da şoförüm.
Kalp damarlarında 3 adet stent mevcut.
Tip2 cinsi şeker var ve tabiiki kardeşi hafiften bir yüksek tansiyon.
İkametgahım Büyükçekmece, İstanbul.
Önce aile hekimime gittim, ehliyet yenileme işlemleri için ne yapmam gerektiğini, ne tavsiye edebileceğini kendisine sordum. Aile hekiminden sevk almanın şart olmadığını ancak isteyen olur ise sevk verebileceğini ifade etti. Bunun yanı sıra ortopedi ve göz ile kronik rahatsızlıklarım nedeniyle kardiyoloji ve dahiliye doktorlarına görünmem gerektiğini söyledi. Ben de bunun üzerine devlet hastanelerinde yaşanan karmaşa ve kalabalık ile uğraşmamak için sağlık raporumu özel hastaneden almaya karar verdim, aile hekimimden sevk almadım. Hastaneye gitmeden önce de E-Devlet’e girip ++kişisel sağlık raporu++ formunu doldurdum. Bunu doldurmak şart imiş, ancak nerede kullanıyorlar veya kullanacaklar ve kim kullanacak bilmiyorum.
Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Silivri ve Beylikdüzü muhitlerinde belli başlı (takriben 15-20 tane) özel hastane ve tıp merkezleri ile önce telefonla konuştum. Hemen hemen tamamı önce sürücü sağlık raporu düzenlediklerini belirttiler ancak ortopedik sakatlığımı söylediğimde ise şeytan görmüş gibi fikir değiştirip bizler için sürücü sağlık raporu düzenlemediklerini ifade ettiler. Sadece Silivri ilçesindeki bir özel hastane ortopedik sakatlığı bulunanlar için de bu raporu verdiklerini ifade etti.
Kalktım Silivri.deki özel hastaneye gittim. Aile hekimimin tavsiyesi üzerine göz, ortopedi, dahiliye ve kardiyoloji bölümlerinde muayene oldum. Ortopedi doktoru ayrıca otomatik vitesli araç sürücüsü olabileceğime dair rapor düzenledi ve matbu raporda ++sürücü olur++ kısmını işaretledi. Ortopedi ve göz rapor düzenledi, dahiliye ve kardiyoloji doktorları da bu raporlara ayrı ayrı ++sürücü olur++ mahiyetindeki kaşelerini basıp imzaladılar. Her bölüm için 130 TL olmak üzere toplam 520 TL para ödedim. (Bu arada Beylikdüzündeki önce rapor verebileceğini söyleyip sonra cayan bir özel hastane kapıyı 340 TL.den açmış idi. Ayrıca muayene olunan her bölümden ne kadar ücret alacakları da meçhul tabii ki)
Evraklarımı tamamlayıp bugün nüfus dairesine gittim. Memur arkadaş ortopedi doktoru tarafından verilen raporun geçerli olmadığını söyledi. Mevcut H sınıfı ehliyetim yeni sisteme göre B veya BH sınıfına dönüşeceğinden bu dönüşüm bir tek ortopedi doktorunun imzalı raporu ile olamadığını, ehliyet dönüşümü/değişimi için mutlaka komisyon kararı gerektiğini ifade etti. Bunun için benim ilk önce raporu aldığım Silivri.deki hastaneye ortopedi kısmına gidip ++sürücü olur++ şeklindeki raporumu ++komisyona sevk++ olarak değiştirmem gerektiğini, akabinde de il sağlık müdürlüğüne gidip komisyona sevk müracaatında bulunmamı istedi. İl sağlık müdürlüğünün telefonunu verdi. Ayrıca çok entersan bir şey daha söyledi ancak o kısım biraz muallakta kalsa da ben yine de sizi bilgilendireyim. Şayet komisyon B sınıfı ehliyet verir ise benim tekrar bir sürücü kursuna gitmem gerekirmiş, ancak BH sınıfı ehliyeti uygun görür ise o zaman buna gerek yokmuş. Kendisine BH sınıfı ehliyet diye bir şey görmediğimi, duymadığımı söylediğimde ise internet bilgilerine itibar etmemem gerektiğini, çok değişiklikler olduğunu ifade etti.
Her neyse memurun yanından ayrıldıktan sonra verdiği numaradan il sağlık müdürlüğünü aradım. Konuyu anlatınca bana komisyon kısmının numarasını verdiler. Bu kez o kısmı aradım. Çıkan hanım çok yardımcı oldu sağ olsun. TCKN.mı istedi ve sistemlerinden raporuma baktıktan sonra nüfus memurunun dediklerini aynen teyit ederek raporu değiştirip güncellettirmem için Silivri.deki hastaneye gitmem gerektiğini ve raporda güncelleme yapıldıktan sonra, kontrol edebilmesi için, kendisini tekrar aramamı istedi. Hastaneye gittim, raporu ++komisyona sevk++ şeklinde güncellettirdim akabinde bu bayanı tekrar aradım. Bu bayan da bana 3 nolu başkanlık dairesinin telefon numarasını vererek kendileri ile temasa geçmemi, ortopedi raporumu özel hastaneden almış olduğumu kendilerine mutlaka söylememi ve onlardan alacağım talimata göre hareket etmem gerektiğini ifade etti. Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi kampüsü içerisinde bulunan 3 nolu başkanlık dairesini aradım. Rapor özel hastaneden alındığı için mutlaka oraya gitmem ve bir dilekçe/matbu bir form doldurmam gerektiği ifade edildi. Komisyonun da ayda bir kez toplandığı ve toplantı gününün cep telefonuma bildirileceği söylendi.
SONUÇ: Evet H sınıfı mevcut ehliyetimi yenileme işinin komisyona sevk kısmına kadar olan safhası böyle. Komisyon sonrası hakkında ise, yukarıda da dediğim gibi, sizleri ikinci kısımda bildireceğim inşallah. Bu kadar detaylı yazmamın sebebine gelince burada her kafadan bir ses çıkıyor ve bu seslerin ekseriyetinde de eksik bilgi bulunuyor. Ben istedim ki sakatlığı ve hastalıkları benimle benzer durumda olanlara bir rehber olsun yaşadıklarım.
Bana göre özel hastaneden rapor almak benimle benzer sakatlığı bulunanlar için çok da cazip değil, hatta hiç cazip değil. Bir defa masraflı. İkincisi ise komisyondan kaçamıyorsunuz, yine kocaman kocaman adamların ortasında soyunuyor ve donla kalıyorsunuz. Ben işin bu kadar uzayacağını, bu aşamalara geleceğini bilseydim özel hastanenin yanından bile geçmez sürücü sağlık raporumu direkt olarak devlet hastanesinden alma yoluna giderdim. Tabii bu benim şahsi düşüncem. Bazı arkadaşlar özel hastaneden iki saat içerisinde rapor aldıkların söylüyorlar. Olabilir, benim de Silivri.deki özel hastanedeki işim iki buçuk saat içerisinde bitti, ki kırk beş dakikası göz doktorunun gelmesini beklemekle geçti. İki saatte alınmış olabilir ancak hastalıklar aynı mı acaba? Yani demek istediğim farklı hastalıklarda farklı süreç işliyor. Özel hastanedeki görevliye laf arasında kendilerinin heyet raporu düzenleyip düzenleyemediklerini sorunca kendilerinde ve hiçbir özel hastanede o yetki bulunmadığını, sadece bazı özel üniversite hastanelerinin heyet raporu düzenleyebildiklerini ancak bildiği kadarıyla da bu raporların denetime tabi tutulduğunu söyledi. Ne derece doğrudur bilemem.
Özel hastaneler tam bir soygun yuvası. Mehmet Ali Erbil bundan dert yandı geçenlerde. Benim kalp doktorum çalıştığı özel hastaneden ayrıldı ve bana yolladığı mesajda özel hastanelerin hırsız olduğunu yazdı. Ben de 520 TL para kaptırdım sayılabilir zira aldığım rapor tek başına hiçbir işe yaramadı. Özel hastaneler istiyor ki kendilerine sadece gözden yana sıkıntısı olanlar gelsin, onlar için rapor düzenlesinler ve kişinin parasını alsınlar. Oysa sağlık ocağındaki aile hekimi de gözlük kullananlar için sürücü sağlık raporu düzenliyor, hem de bedava. Tek şart kişinin başka bir rahatsızlığı olmaması ve göz rahatsızlığının da ileri derecede bulunmaması.
Raporu düzenleyen ortopedi doktoru hastanelerinin sürücü sağlık raporu düzenlediklerini ancak benim gibi çetrefilli (çocuk felci) bir hastalığı olan bir kişi için şu ana kadar sürücü sağlık raporu hiç düzenlemediklerini, benim sayemde nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrenmiş olduklarını ifade etti. Yani bu durumda kobay olduk desem yalan olmayacak.
Son olarak ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM bir hususa değinip daha fazla kafanızı şişirmeyeyim. Bana söylenenler aynen bu şekilde, tek ortopedi doktorunun raporu ile H sınıfı ehliyeti B veya BH olarak yenisi ile değiştirmek mümkün değil. Belki aranızda hasbelkader tek doktor imzası ile değiştirenler olmuş olabilir. Bu kişilerin hastalığı benimkisi ile aynı mı acaba? Belki de nüfus idaresi bilgi eksikliği sebebiyle bu işlemi yapmış olabilir. Hastalıktaki ufak bir fark her şeyi değiştiriyor, farklı uygulamalar gerektiriyor. Ama asıl önemli olan şu: Bu gibi platformlar mutlaka izleniyor. Yani belediyeden veya emniyetten ya da farklı kurumlardan kişiler de ++engelliler.biz++ gibi platformlara üye olup olanı biteni ve yazılanları takip ediyorlar. Dolayısıyla benimle aynı rahatsızlığı olup da ehliyet değişikliğini komisyona sevk edilmeden tek doktor raporu ile yapmış olan kişiler var ise bence bunu burada bildirmesinler. Zira kişi tespit edilip takibat başlatılıp işlemin iptali yapılabilir diye düşünüyorum. Neden böyle düşündüğüme gelince bir misal aktarayım ve sözü bitireyim. Uzun yıllar önce burada İBB ile ilgili bir hususa değinmiş, durumu tenkit etmiş ve hatalı olduklarını söylemiş idim. Adamlar beni telefonla aradılar ve uzun uzadıya konuşmuştuk kendileri ile.
Selametle.

Bende bu konuda yaşadığım tüm aşamaları yazayım.Sol ayakta çocuk felci var.uzun yürüme cihazı kullanıyorum.Önce E-devlettten kişisel sağlık formunu doldurdum ve ikamet ettiğim Zonguldak'taki aile hekimime gidip Engelli ehliyetimi değiştireceğim dedim.Doktor bilgisayardan Engelli durumumu gösteren daha önce aldığım raporu gördü.Gözlük kullandığımı gördü ve tansiyon ilacı kullandığımı gördü.Ve bana Seni Ortopedi göz ve tansiyon için kardiyojide Uzman doktor muayene edecek dedi.Bana bu hekimlere sevk ettiğine dair e-imzalı bir evrak verdi.Bu evrakla Zonguldak Atatürk devlet hastanesine gittim.Her bir doktor için 90 TL muayene ücreti ödedim.Göz doktoru Gözlükle şoför olabilir dedi.Kardiyoji her yıl kontrol şartı ile şoför olabilir dedi.ortopedi uzmanı ise İl sağlık komisyonuna sev etti.Daha hastaneden ayrılmadan Zonguldak il sağlık müdürlüğünden telefonla aradılar.Güvenlik için cep telefonuma bir kod gönderdiler.onu okumamı istediler.Ve tamam komisyon başvurunuz onaylandı komisyonun toplanacağı günden bir gün evvel cep telefonunuza SMS ile saat ve komisyonun nerde toplanacağı bilgisi gelecek muhakkak o gün o saatte orda olun.Gelmezseniz 2 yıl boyunca komisyona başvuru hakkınız olmayacak dediler.İki hafta sonra Salı günü telefonuma SMS geldi. Yarın Saat 15 te Atatürk devlet hastanesi Sağlık kurulu önünde hazır olun yazıyordu. Ertesi gün gittim. içeri çağırdılar .Sol ayağımdaki uzun yürüme cihazına baktılar.Sağ ayağımın sağlam olup olmadığını kontrol için gaz ve frene basıyıormuşum gibi ayak bileğini oynat dediler.Sonra bir hafta sonra e-devletten raporuna ulaşabilirsin dediler.Dün e-devlette raporumu buldum.Gözlükle veya lensle kardiyoljiden her yıl muayene şartı ile B sınıfı Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli komisyon kararım elime geçmiş oldu.şimdi kurban bayramından sonra ehliyet için nüfus müdürlüğünde randevu alıp ehliyetimi değiştireceğim inşallah

Tabi benim için sıkıntılı bir durum.Şu anki eski ehliyetimde sadece " ÖZEL TERTİBATLI " ibaresi var. Ve aracım Düz vitesli araç.Solda Debrijay için manevila benzeri bir kol var.Sol ayağımla devriyaja basamadığım için Sol kolumla debriyaja basma gerektiği zaman Sol elimle o klu çekerek debriyaj işini hallediyorum.Kısaca arabam düz vitesli.ve Maddi yönden aracımı satıp bir otomatik vitesli bir araç almam mümkün değil.Bu yeni ehliyetimle şu anki düz vitesli aracımı kullanmam sorun olacakmı .Bundan endişe ediyorum.Başaına böyel bir şey gelen arkadaş varmı?

Komisyona sevk edildim demiştim daha önce. Ve dün komisyona girmek için Sadi Konuk Hastanesi kampüsünde bulunan 3 nolu başkanlık ofisine giderek matbu bir dilekçe doldurdum. Dikkatinizi çekerim dilekçe şu mercie hitaben düzenlenmiş: ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KOMİSYONU.

İkinci hususa gelince: Oradaki arkadaşa şunu sordum: Oldu ya komisyona davet edildiğimiz gün mücbir bir sebepten ötürü komisyona giremedik. Hastalandık, düştük sağımızı solumuzu incittik. Bu durumda ne yapmak gerek? Komisyon ofisindeki arkadaşın verdiği cevap şu oldu: Öyle bir şey olur ise bana telefon açıp durumu bildirin, müteakip komisyon toplantısına alırız sizi. Ve bana telefonunu verdi.

Üçüncü bir husus da şu: Nüfus müdürlüğündeki mührü elinde bulunduran Süleyman: Size B sınıfı ehliyet verirlerse sürücü kursuna gitmeniz gerekecek. dedi.

Dedim ya tam ama tam bir karmaşa yaşanıyor. Ehliyet değiştirmek için karşısına gelen kişi şayet sakat ise kim ne yaptığını veya ne yapması gerektiğini tam olarak bilmiyor. Kafasına göre işlem yapıyor. Rezalet ki sormayın.

Selametle.

Şükür sonunda H sınıfı ehliyetimiz değiştirebildik, yenisine kavuştuk.

[SIZE=2]Ehliyetimize şükür kavuştuk.
Ehliyet serüveninin komisyon aşamasına kadar olan kısmını çok detaylı olarak başka bir başlık altında yazmış idim, şimdi ise serüvene başlangıçtan ehliyetimizi alana kadar olan biteni kısaca yazacağım.

Bende sol ayaktaki çocuk felcinden başka; şeker, hafiften yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı bulunduğu için önce aile hekimine giderek ehliyet işlemlerine başlamak için hangi bölümlere muayene olmam gerektiğini sordum. O da göz, dahiliye, kardiyoloji ve ortopedi kısımlarında muayene olmam gerektiğini söyledi. Konuştuğum onca özel hastane arasında sadece İstanbul Avcılar Anadolu Hastanesi ortopedik rahatsızlığı olan için de ehliyet raporu düzenleyebileceğini bildirdi. Kalp, dahiliye ve göz servislerinde de muayene olup doktorlardan sürücü olabileceğime dair imzalı tasdiklerini aldım. Ortopedi doktoru muayeneden sonra otomatik vitesli araç sürücü olabileceğime dair rapordaki ilgili kısmı işaretledi. Evrakı nüfus md.ne götürdüğümde ise müdürlük ortopedi doktorunun tek başına buna karar veremeyeceğini bildirerek benim komisyona girmem gerektiğini söyledi. Hastaneye gidip raporu değiştirttim. Bilahare Bakırköy.deki 3 nolu başkanlık birimine gidip özel tertibatlı araç komisyonuna girmek için dilekçe verdim ve bir müddet sonra komisyona çağrıldık. Çok kısa bir muayeneden sonra doktor hanım şifahen yine aynı şekilde otomatik vitesli araç kullanabileceğimin müjdesini verdi ve gerekli raporun ertesi gün e-devletten alınabileceğini de ifade etti. Raporu aldıktan sonra diğer zaruri belgelerle beraber tekrar nüfus md.nün yolunu tuttum ve beş gün içerisinde on yıl kullanım süreli B sınıfı ehliyetim bugün geldi.

Darısı bunun için cebelleşen arkadaşların başına.
Selametle

Düzeltme. Avcılar Özel Anadolu Hastanesi değil, [/SIZE]Silivri Özel Anadolu Hastanesi olacak zira Avcılar Özel Anadolu Hastanesi de ortopedik rahatsızlığı olanlara rapor vermediğini söylemiş idi. Hata için kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Sıkıntı özel tertibatlı araç kullanabilir ehliyeti olanlarda

[SIZE=3]Evet olabilir zira komisyon muayenesinde durumu daha ağır gözüken yani koltuk değnekleri ile yürüyen, ayağını veya ayaklarını sürüyerek yürüyen ya da tekerlekli sandalyedeki arkadaşların muayeneleri içeride daha uzun sürdü. [/SIZE]

Kaç günde komisyona çağırdılar sizi birde komisyon kapsamlımı muayene yapıyor yoksa elindeki sizin raporunuza göremi karar verdi

[SIZE=2]Muhterem kardeşim komisyon müracaat dilekçemi 05.07.2022 tarihinde verdim 3 nolu başkanlık ofisine. Komisyona katılım dilekçesinin şahsen verilmesi gerektiğini söyledikleri için Bakırköy Sadi Konuk Hast.sinin yanındaki çalışma yerlerine giderek elden teslim ettim dilekçeyi. Araya bayram girdi ve beni 22.07.2022 tarihinde komisyona davet ettiler. Komisyon toplantı tarihinden 2 veya 3 gün önce telefona mesaj yollayarak komisyonun toplanacağı yeri ve saatini bildirdiler. NOT.Komisyon Bahçelievler Devlet hast.de toplandı bu sefer ama genelde o civarlardaki hastanelerin birinde ve ayda bir kez toplanıyormuş.

Mesajda, şayet varsa, bir devlet hastanesinden alınmış heyet raporunu da kişinin yanında getirmesi isteniyordu. Komisyon toplantısından önce mübaşir komisyona katılacak kişilerin rahatsızlıkları ile ilgili evvelce almış oldukları ve halen geçerli olan heyet raporlarını da hazırlamalarını defalarca tekrar etti durdu. Bazı kimseler raporlarının bulunmadığını veya yanlarında olmadığı söyleyince mübaşir onlara komisyon üyelerinin kendilerini idare edebileceğini söyledi.

Ben içeri girince raporumu istedi dr hanım ama şöyle üstünkörü baktı incelemedi bile.

Muayene edip etmediklerine gelince: Benden önce durumu benden daha ağır olan birkaç arkadaş girdi. Mesela birisi koltuk değnekleri ile çok zor yürüyordu, diğeri koltuk değneği ile yürürken zorlanıyordu ve ayağını sürtüyordu yürürken ve tekerlekli iskemlede olan bir diğer arkadaşa öncelik tanıdık sonlarda olmasına rağmen, o da önceden girdi içeriye. Her üçünün de muayenesi biraz uzun sürdü, uzun sürdü dediysem her biri 6 veya 7 altı dakika taş çatlasa. Benim muayenem ise kısa sürdü, sağlam olan ayağımla gaz/fren pedalına basma hareketini yapmamı istedi, felçli olan sol ayağıma hiç bakmadı bile ve hemen çıktım.

Durum böyle. Başka malumat isterseniz yazın, bilgi vereyim.
Selametle.[/SIZE]

Deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Bunlarla ilgili sorularım olacak;

1)- ehliyet yenilendi Tamam bu 10 yıl geçerli mi?

2)- kimi arkadaş, her yıl kontrol yazıyor, bu ne demek oluyor, her yıl ehliyet için komisyonamı başvurulacak ?

3)- kimi arkadaş B ehliyet olsaydı yeniden sürücü kursuna gidilecek dendi, şimdi benim B ehliyetim var, sonradan engelli oldum. Yeniden ehliyet için kursami gidecem?

4)- BH ehliyet alınca engel oranına bakılmadan ÖTV faydalanabiliyor mu?

Cevap verenler için şimdiden teşekkür ederim.

doktor sizin hastalığınıza göre ehliyet raporu verir mesela 6 ayda bir kontrole gelecen der veyahut yılda 1 kere yılda 2 kere derse şayet o süre zarfında ehliyeti yenilemeniz gerekir benim ehliyetim 10 yıllık göz hastalığımdan dolayı özel hastaneden aldım raporu cebime koydum nacizane tavsiyem sizde özelden alın raporunuzu devlet hastanesi büyük sıkıntı ....

-Mevcut hastalığın durumuna göre ehliyetin geçerlilik süresini belirliyorlar anladığım kadarı ile.
-Benimkisi 10 yıl geçerli mesela ama misal vermek gerekirse bazı epilepsi hastalarının ehliyetleri daha kısa süreli veya belli dönemler itibariyle doktor kontrolü şart koşuluyor kendilerine. Emin olmamakla beraber zannedersem ehliyetin geçerlilik süresi içerisinde her yıl yeniden komisyona girmek yerine belirtilen dönemlerde doktor kontrolüne gidildiği istenildiği an isteyen mercie ispat edilmek zorunda.
-B sınıfı olursa yeniden sürücü kursuna gidilmesi gerektiği lafını ben kullandım. Ben kullandım ama bu benim lafım değil, evrakı ilk kez nüfus md.ne ibraz ettiğimde nüfus md.deki kişinin lafı. Bu kişinin bana söylediği şu oldu: ++Komisyon B sınıfı ehliyet verir ise yeniden sürücü kursuna gitmeniz gerekecek, ancak B Engelli sınıfı şeklinde karar alırsa sürücü kursuna gitmenize gerek yok. Ehliyette B Engelli yazmaz sadece B yazar lakin emniyet kayıtlarında sizin ehliyetiniz B Engelli sınıfı olarak gözükür.++ Nitekim komisyon kararında sınıf B Engelli olarak belirtilmişse de gelen ehliyetimde sınıf olarak sadece B yazmakta. Engellilere ayrılan park yerine aracımı park ettiğimde herhangi bir sıkıntı ile, mesela araç çekilmesi gibi, karşılaşmamak için komisyonun B Engelli yazan raporunu da ön cama koyacağım.
-ÖTV kısmını bilmiyorum zira ilgilenmedim çünkü yeni bir araç alacak param yok.
Selametle.

mesela benim ablamın kayınpederi 70 yaşında dizlerinden ameliyat oldu doktor ona bugün 5 yıllık ehliyet raporu vermiş mesela....

Merhaba , cuma günü haydarpaşa hastanesinden komisyona sevk edildim. Sevkimin gerçekleşip gerçekleşmediğini bilmiyorum. İl sağlık müdürlüğü biz size mesaj atıcaz dedi muhtemelen ekim ayında çağrılırsınız dedi. Bu kadar uzak bir tarih mi veriyorlar gerçekten. Benim bu aşamada yapmam gereken bir durum var mı ? İlk kez ehliyet için başvurdum evrak teslimi gerekiyor mu ? Yoksa sevk edilince sistem üzerinde mi görüyorlar.

Sizin yapacağınız bir işlem yok size mesaj gelecek heyet tarihi ile ilgili sizde belirtilen gün ve saatte oraya katılacaksınız. Yerinidr size mesajla söylerler

Gelişmelerden bizleride haberdar edin

Sevgili Adios kardeşim, İstanbul.da komisyon ayda bir kere toplanıyormuş. Şayet ilk kez ehliyet alacaksanız Komisyon Raporunu sürücü kursuna, yok ehliyetinizi yenileyecekseniz raporunuzu nüfus md.ne ibraz ediyorsunuz. Komisyona katılanlara komisyon öncesinde dağıtılan bilgi kağıdında böyle yazıyordu.
Selametle.

Arkadaşlar selamlar,

1.5 sene önce almış olduğum kodlu ehliyetim var ekstradan 1 kod ekletmem gerekiyor bunun için tekrar sağlık ocağı + hastane + komisyon mu gezmem gerekiyor acaba bilgisi olan var mıdır

Son düzenleme:
Kardeş görünüşe göre sanki öyle, turlamak gerek ancak en sağlam bilgi elde etmek istiyorsanız bence yolda gördüğünüz bir trafik ekibine ve nüfus md.ne sorun bu sualinizi. Onlar size daha net ve doğru cevabı verirler. Belki hiç turlamadan sadece trafiğe yapılacak bir müracaat ile konu hal yoluna girebilir.

Benim de kafamda benzer bir sual var.

B sınıfı ehliyet aldık ama çekme römork kullanamıyorum. Yani aracın arkasına bir karavan veya bir malzeme römorku takıp da otomobili kullanmam yasak. Eeee aracaın arkasına bir karavan takacak olsam bunun iznini yani ehliyetteki sınıf değişikliğini (B.den B1.e) nasıl yapacam. Öyle bir şey yok da kafama takılan bir sual işte, sizinkisine benzer bir şey.
Selametle.

tekrar kod yazdırmak için ya süre içinde komisyona itiraz edeceksiniz yada 2 senenin sonunda tekrar Aile hekimi + hastane + komisyon gezecekmişiz.. neyse başladık bakalım işlemlere hayırlısı

Ehliyet yenileme raporumu aldım bellirli bir tarihi varmıdır arkadaşlar nüfua gidip almak 2 ay sonra alsam olurmu

Bana otomatik vites, elden gaz fren tertibatı kodu vermişler. Bir de 10 km daha yavaş gidecekmişim. Bir de 50 nolu .......... plakalı/ şase numaralı araçtan başkasını kullanamaz yazıyor. Yeni araba alamıyor muyum yani anlamadım. Bir de gözlük kullanıyorum ama bununla ilgili bir ibare yok. Eski ehliyetimde vardı. Sıkıntı olur mu?

merhaba arkadaşlar ben de bu gün h sınıfı ehliyetime yenilemek için aile hekiminden nöroloji ve fizik tedaviye sevk alıp ankara şehir hastanesine gittim doktorlar beni muayene edip komisyona sevk ettik dediler ve bana herhangi bir evrak vermediler artık herşey dijital ortamda siz komisyonu takip edin dediler bu komisyon il veya ilçe sağlık komisyonumu yoksa hangi hastaneden sevk olduysam oranın komisyonumu

Doktor muayne den sonra sevk evrağı vermişti il sağlık müdürlüğüne gitmiştim orda evraklarımı teslim ettim evrak kayıta kayıt edildi ve bir gün öncesindende arandım bilgi için komisyon günü saati hangi has.dene olcağını gosteren bir kağıt verdi memur o tarihtede gitim gırdim komisyona geçen pazartesi günüydü illere gore belki farklı uygulamalar olabiliyor

valla anlamadım bana hiç bir şey vermediler sadece komisyona sevk ettik dediler

bugün ankara şehir hastanesinden sev olduğumu belirtir bir belge alama gerektiğini söylediler ankara il sağlık müdürlüğü tarafından bende hasataneyi aradım ama ne mümkün muhatab olabileceğiniz birini bulmak neyse ilçe sağlık müdürlüğünü aradım durumu anlattım bana hastaneden bir belge vermediler herşey dijital ortamda oradan takib edebilşirsiniz dediler dedim oradaki hanım efendi sağolsun hep böyle yapıyorlar neyse biz size yardımcı olalım engelli raporunuz ve kimlik fotokopiniz ile gelin dediler gittim bu belgeleri verdim komisyon tarihini size bildireceğiz büyük ihtimalle numune hastaneside olur dedi ve geldim

ve dün ilçe sağlık kurulu tarafından arandım 20 eylül saba 10 da numune hastanesinde olacakmışım

Merhaba, Aile hekimliği ile başlayan macerama dün(14.09.2022) itibari ile start verdim aile hekimine ehliyet yenileyeceğimi ve B hasta ehliyeti alacağımı söyledim kadın bana dedi ki keşke hastaneye gitseydin durdum ve dedim ki ciddi misiniz ? şaka yapmıyorsunuz değil mi dedim siz bana sevk vermeden nasıl gidebilirim peki dedim aa doğru dedi ülkede doktorlar da kafayı yemiş vaziyette neyse engelli raporumu allahtan yanımda götürdüm ve şikayetlerimi dile getirdim en nihayetinde bana sevk yazacağını ve bu sevkin enabız da görüneceğini yazdı bakıyorum bakıyorum yok :D

erhanorhan umetinn[SIZE=3]
Erhan kardeşim ben burada okuduklarımdan şunu çok net bir şekilde anladım ki biz sakatların ehliyet yenileme/alma işlemlerinde bir yeknesaklık yok. Değişik illerde, hatta aynı ilin değişik sağlık ocaklarında farklı farklı uygulamalar yapılmakta. Kimileri özel hastaneyi kabul ederken kimileri kabul etmemekte, kimi devlet hastanesi ille de sağlık ocağından sevk alınmasını şart koşarken kimileri buna gerek duymamakta, kimi sağlık ocağı özel hastaneye giderken yine kendilerinden sevk alınmasını gerekli görürken kimi sağlık ocağı sevksiz olarak istenilen yere gidilebileceğini belirtmekte, vs, vs. Dolayısıyla bir curcuna almış başını gidiyor. Bu curcuna ortamı içerisinde bir yolunu bulup da ehliyet işlemlerini hal yoluna koyanları tebrik etmek gerek. Ben eminim ki devlet erkanı bu ve bunun benzeri siteleri takip etmekte, başta rapor meselesi olmak üzere değişik konularda bizlerin pratikte ne gibi zorluklarla karşılaştığımızı okumakta ancak bir çare maalesef üretilememekte.
Komisyon için ++sizin Ankara.da bir yerlere gidip müracaat yapmanız muhtemelen gereklidir++ diye yazacaktım ama dediğim gibi olmuş, bir yerlere evrak verip randevu almışsınız.
İşiniz kolay gelsin.

Umetinn kardeşim. Yukarıda yazılanlar sizi de ilgilendiriyor sanırım. Bizim Büyükçekmece.deki gibi kimi sağlık ocağı ++sevk isterlerse veririm++ diyor, kimi sağlık ocağı ++ille de benden sevk alacaksın++ diye diretiyor. Kimi hastane sağlık ocağı sevkini arıyor, kimisi ise aramıyor. Yani durum bir karmaşa. Özelden almaya kalksanız ortopedik rahatsızlığı olanlara rapor veren özel hastane bulabilmek çok zor. Bunu da zaten konuyu açarken detaylı şekilde dile getirdim.

Vaziyet böyle işte sevgili dostlar. Allah hepimize kolaylık ve sabır versin.
Selametle. [/SIZE]

bugün girdim komisyona ve e devletten göre bilirsin dediler geldim hala bişey göremedim

Üst Alt