Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimle normal plakalı araç kullanabilir miyim?

DoganAgyar

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar H sınıfı ehliyetim var. Ben bu ehliyetimle normal plakalı araç kullanabilir miyim??

ehliyetinde otomatik araç kullanır ibaresi varsa kullanırsın ama sadece otomatik araçları ve senin ehliyette özel tertibat şartı varsa kullanamazsın unutma.

ehliyette değil, H sınıfı ehliyet için aldığınız raporda yazanlar önemlidir...
H sınıfı ehliyet için aldığınız raporunuzda ne yazıyor?

Arkadaşlarımızın yazdığı gibi, belirleyici olan şey sürücü belgesine temel olan raporda ne yazdığıdır...

benim ehliyetimde sadece h yazıyor normal araç kullanabilirmiyim lütfen mesajla bildirirmisiniz

memet aga;

mümkünatı yok. yakalanırsan bi sürü cezası var. ehliyet alırken aldığın raporda ne yazıyor? eğer otomatık kullanır şeklinde bi ibare varsa istediğin otomatık vitesi kullanabiliyormuşsun. plakasında engelli işareti olmadan hemde.

raporu bilmiyorum ama ehliyetim sadece h yazıyo raporu nerden çıkarabiliriz yada nereden öğrenebiliriz

Benim raporumda sadece H sınıfı ehliyet alabilir yazıyor ne özel donanım belirtilmiş nede otomatik vites belirtilmiş bu durumda kullana bileceğim arabalar hangileri ?

Sizin H sınıfı ehliyet alabilmenizi sağlayan bir hastane raporu olması gerek..
O raporda yazan şey önemli...

Tanıtım bilgilerinizde ortopedik engelli olduğunuz yazıyor..

"H sınıfı ehliyet alır, özel donanımlı araç kullanır" yazıyorsa size özel donanımlı araçtan başkasını kullanamazsınız..

Engeliniz sol alt ekstremitedeyse ve "H sınıfı ehliyet alır, otomatik vitesli araç kullanır" yazıyorsa tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz..

Raporu hangi hastaneden çıkardığınızı anımsıyorsanız, o hastaneye gidip bir nüsha daha çıkarılmasını isteyebilirsiniz...

zaten raporu çıkarmadan ehliyeti alamazsın ki...
ben çok ceza ödedim bunla ilgili araçta bağlanıyor :)
hatta özel tertibatlı yazıyor ise başka engelli aracınıda kullanamazsın aracın senin adına ve aparat olması şartı var

musti;
sizin engeliniz nedir?
ona göre yanıt yazabilirim..

sağ el polsi sekeli güç kaybı var genede biraz kullana biliyorum.

benim ehliyete sedece h yazıyo hiçbişe yazmıyo ki?????????????

Yardım bekliyorum !

Arkadaşlar h sınıfı ehliyetim olmadan sadece raporumla engelli plakalı araç alabilir miyim? İkincisi h sınıfı ehliyetle normal plaka araç kullanabilir miyim?

1- %90 ve üzeri raporun varsa ötv siz engelli plakalı araç alabilirsin ancak bu aracı senin dışında herkes kullanabilir bir tek sen kullanamazsın,
2-H sınıf ehliyetle normal plakalı araç kullanamzsın, Eger ehliyetinde veya raporunda otomatik vitesli araç kullanabilir diyorsa , bu durumda otomatik vitesli araç kullanabilirsin

benim h sınıfı ehliyetimde sadece gözlük ibaresi var normal araç kullanabilirmiyim

Slm arkadaşlar hergün yasalar değişiyor yeni yasalar çıkıyor kim ne yapacak kim nasıl davaracak blmiyor benim de (h) sınıfı ehliyetim var benim ehliyetimde özel donım yazıyor ben bu ehliyetle kardeşimin aracına tertibat taktırım vede araç kerdeşimiz üzerinde kalma kaydıyla projesini çizdirip ben bu aracı kullana bilirmiyim şimdi den teşekürler vermiş olduğunu cevaplar için

aracı kendı uzerıne al vergısınden muaf ol ozel tertıbatını taktır ve yazdırabılırsen ruhsata 1.derece yakınları kullanabılır
yazdır kı yazdıranlar var boylece hem sen hem annen baban kardeslerın ve esın gıbı 1. derece yakınların kullanır

Üzerinde özel donanım bulunan aracı sadece ve sadece özel donanımlı araç kullanmaya uygun H sınıfı sürücü belgesi bulunan kişişler kullanabilir.

Ayrıca özel donanım ruhsata işletilmek zorunda. Ruhsata işletmeden araç özel donanımlı sayılmaz ve "özel donanımlı araç kullanır" ibareli ehliyeti olan kişilerin o aracı kullanması yasal olmaz.

Sosyal güvencem birşey olmasın diye böyle bir yol düşünüyorum ARAÇ KARDEŞİMİN ADINA OLSUN Kİ BENİM ÜZERİME BİR ŞEY GÖZÜKMESİN BİRDE BEN VERGİ MUAFİYETİNDEN YARARLANAM DOĞAL OLARAK BÖYLE OLARAK BEN ARAÇ KULLANA BİLİRİMİYİM DİYE ÖGRENMEK İSTİYORUM

Tertibatlı aracı senden baskası kullanamaz, kullanamadıgı gibi de başkasının üzerine olmaz, bütün haklarıyla senin adına kayıtlı olması gerekir. Ayrıca Sosyal güvencen nedir ? bilmiyorum fakat, Vergi indiriminden yararlanmada sorun cıkmaz.

uzerıne bır seyın olması ne sosyal guvencenını aldıgın engellı maasını etkıler sadece gelır elde ettıgın
yanı evın olupta kıra alıyor olursan sıkıntı olur aksı taktırde kendıne aıt olup kendın kullandıgın ev
araba farketmez cunku sana gelır getırmedıgı surece hıc bır sorun cıkarmaz

Üst Alt