Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimle otomatik vitesli araç kullanabilir miyim?

abdullah0606

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
h sınıfı ehliyetimde ticari araç kulanamaz diyor ben bu ehliyetle otomatik vitesli araç kulana bilir miyim
kulanamazsam ne kulanırım napmam gerekiyo?

Ehliyetinizde otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi varsa,kullanabilirsiniz.Aksi takdirde kullanamazsınız.

Arkadaşım konu ile ilgili diğer forumları okursa orada son derece açıklayıcı bilgiler olduğunu göreceksin. Hatta bana emniyet genel müdürlüğünün konu ile ilgili olarak yolladığı cevabi yazıyı da orda aynen aktardım herkesin bilgisi olması için.

alifatih1958, ben senin eklediğin yazıları okumuştum, gerçekten çok bilgilendiriciydi. Ancak bir türli "otomatik vitesli araç kullanabilir" raporunu alamadım. Sen hangi hastaneden almıştın acaba. Bana önerebileceğin bir hastane var mı?
Galiba ben derdimi anlatamıyorum hastanelere.

Ben raporumu 1991 senesinde Haseki Devlet Hastanesinden almıştım. Doktordan imkanım var ise özel tertibatlı araba kullanmak için rapor vermesini istediğimde kendisi otomatik vitesli araba kullanma imkanına sahip olduğum için sol ayak işe yaramamasına rağmen "özel tertibatlı araç raporu sana veremeyiz" dedi ve rapora da özellikle "otomatik vitesli araba kullanabilir" şeklinde bir ifade yazmışlar.

Sakatlığınız sol ayağınızdaysa, otomatik vitesli araç kullanabilirsiniz. Bunun için gerekli olan tek şey "otomatik vitesli araç kullanır" ibareli rapor almak ve -eğer h sınıfı ehliyet alırken bunu işletmemişseniz- emniyete gidip bu ibareyi dosyaya işletmektir. O zaman otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz (ama vergi muafiyetinden yararlanamazsınız).

Yok eğer sakatlık sağ ayaktaysa, o zaman kullanacağınız araç özel donanım bulunması şart. Ya pedalların yerini değiştirteceksiniz ya da elle kumanda aparatı taktıracaksınız ve o şekilde tescil ettireceksiniz.

Üst Alt