Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimle ticari araç kullanamaz mıyım?

göktaşı

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
merhaba ben h sinifi ehliyeti olan ve sag ayagi dizz ustu protez olan biriyim.
ben kasalı manuel videslli araba alıp birseyler satmak istiyorum ama bana araba alip ozel tertibat taktirip hususi kullana bileceğim ama ticaret yapamayacağim söylendi bir bilgi verirseniz sevinirim.

Eşya taşımaya mahsus araca özel donanım taktırabilir ve ticari faaliyette bulunabilirsiniz. Yıllar önce Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazdığım soruya verilen şu yanıta göre, kullanamaman için bir neden göremiyorum:
“H” sınıfı sürücü belgesi bulunan engellilerin özel tertibatlı motosiklet ve otomobiller dışında, sakatlıklarına uygun özel tertibat olması şartıyla azami yüklü kütlesi 4700 kg’ı geçmeyen kapalı kasa, sürücü sırasından başka oturma yeri veya sürücü sırası dışında yanda pencereleri olan motor silindir hacmi 2.800 cm3’ü aşmayan eşya taşımaya mahsus (kamyon ve kamyonet) taşıtları da adlarına tescil ettirmelerinde ve kullanmalarında sakınca bulunmamaktadır. (16.07.2007 tarih ve 8057-123514 sayılı talimat)​
Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/oze...ar-otv-istisnali-olarak-satin-alinabilir.html

ben bugün emliyette trafik tescil yerine gittim bana h sınıfı ehliyetle kasalı araba alırsın ama ticaret yapamazsın dediler vergi dairesi bana vergi karnesi çıkartırız diyorlarlar ben sebze balık v.s satmayı düşünüyorum hususi kullanacak olsam taksi alırım sizcede burada bir gariplik yokmu bülent abi.nereden sağlıklı bilgi alabilirim birine soruyorum başka diyor biri başka kaldım arada abi

"yüklü kütlesi 4700 kg’ı geçmeyen kapalı kasa" alıp bununla ne yapılacakmış allah aşkına!? :)

Bence bu konuda trafiğe gidip müdürle konuşulabilir.. Ya da emniyet genel müdürlüğüne bilgi edinme kapsamında yazılı soru iletin ve yazılı cevap talep edin: |EGM Bilgi Edinme Birimi

gönderdiğin linkten dilekçe oluşturdum abi en kısa zamanda da tekrar gidip görişecem bilgilendirdiğin için teşekkür ederim abi

trafik ticaret yapamazsın diyor abi ne yapacam kasalı arabayı ben ozaman dedim evinin eşyasını taşırsın dedi pis pis sırıtım şerefsiz

Üst Alt