Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetin yeni tip B sınıfı ehliyete çevrilme işlemleri nelerdir?

scakmak81

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iyi günler şuan h sınıfı ehliyetim var yeni tip b sınıfı ehliyete çevirmek için ne yapmam gerekli yani sürekli raporum var yeni sağlık raporu filan cıkarmam gereklimi bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

H sınıfı ehliyetin yeni tip b sınıfı ehliyete çevrilme işlemleri nelerdir?

scakmak81

1. Aile hekimine gideceksin o seni hastaneye sevk edecek.
2. Hastaneden 2 tane ayrı rapor alacaksın ehliyet değişikliği için birde özel tertibatlı araç kullanabilir diye rapor NOT eski raporlar geçerli değil çünkü yeni bir formata geçildiği için .
3.bu işlemleri yaptıkdan sonra heyete gireceksin orda raporuna uygun kodlar yazacaklar hastalığın veya engeline göre kodlar olacak daha sonra bunları emniyet e verip dosyayı 1 hafta sonra Ptt kargoyla ehliyetin geliyor
NOT: bazı ufak detayları yazmadım onlar yönlendirir çünkü

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Forumda bu konuda çok sayıda başlık ve çok detaylı paylaşımlar var.
Lütfen forumu inceleyin.

Artık H sınıfı yani engelli ehliyeti diye bişey yokmu yoksa benmi bilmiyorum?

Bu konuda prosedür nasıldır? Artık H sınıfı yani engelli ehliyeti diye birşey yokmudur? B sınıfı ehliyet almak H sınıfı yerinemi geçmektedir artık?

Artık ayrı bir sınıf yok engelliler için B sınıfının altına kod eklemesi yapılıyor. Yani kişinin engelline göre kişiye özel ehliyet oluşmuş oluyor. Birde bildiğim kadarı ile kod varsa sadece kendi aracını kullanabiliyor engelli kişi.

Üst Alt