Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetle ÖTV'den muaf VW Caddy alabilir miyim?

sami-1967

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar vw caddy almak istiorum ticari oldu için alıp alamadımızı bilmiorum h sınıfı ehlietim var otomatik vites kullanır ibadesi var biliorum ötv %15 ama hem işimde hemde aylemle amacıma en uygun araba sadece alabiliorummu onu öyrenmek istiorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür idiorum hepinize saygılar

caddy alırsın ama ticari kapsamına giriyor ötv muafiyeti sanırsam %10 veya %12 olmasılazım.
hususi istiyorsan satıcıya söyliyceksin fabrikadan hususi olarak üretilmiş istek üzerine getirtçeksin ama unutma normal ticari fiyati 50 bin tl ise hususisi 58 bin tl gibi düşün fiyat farklı oluyor.

umit bey ticari oldu için alamasın diorlar baiden altudan susiside gelmior işim icabı bu tip bir araç lazım ötv %15 biliorum

benim için mafieti önemli deil %10 olsun alıp alamadımızı örenmek istiorum varmı böyle bir kanun alabiliormuuz yonetmenlik varmı bailer olmaz dior

sami arkadaş alırsın.
ticari araç geçmesinin tek sebebi yıllık muayeneye tabi olması sen bu araçla ticaret yapmaycagın için vergiyede tabi olmuyorsun
istanbulda vw bayiine gidersen alırsın aracı kulaktan dolma bilgilere kanma şimdiden hayırlı olsun.
not: 1.6 c ye kadar ötv muafiyetli alırsın unutma.

Alırsınız.
lakin bunu binek olarak ruhsata işleyemezler.
ticari geçer her sene araç muayene girer.
istanbulda iseniz 1.köprüyü kullanamazsınız.
ayrıca "CABBAREHLİNAMUS"arkadaş bayiden binek olarak getirtebilirsiniz gibi bir şey söylemişsin öyle bir hak yok maaelesef.
satıcı firma o araç cinsi için gümrük müdürlüğünden türkiye için bu araç ticari olarak satılır izni almışsa o bayi sadece ticari olarak satar.
firma hem ticari hem binek için izin almışşsa o zaman istediği gibi satar.örnek vermek gerekirse fıat Doblo panorama modeli hem ticari hem binek statüsünde geçer.tabi fiyatları ayrı ayrı çıkıyor.binek modeline 8-9.000 tl gibi fark koyarak binek olarak ruhsata işletebiliyor.araç 3 sene sonra muayene giriyor ve 1.köprüyü kullanabiliyor.

vw bayyii uzay otomotiv ile görüştüm bu gün ticari hususi konusunu fevzi arkadaşın da dediği gibi vw de sadece ticari araç getiriliyormuş.

hayırlısı olur inşallah

kedi konusunda bende biraz şüpheye düştüm alıp alamıyacagımız konusunda şuan bayiden aracın gelmesini bekliyorum aracı alabiliyoruz ötv düşük işinize bu geliyorsa almanızda sakınca yok komfortline 47 bin gibi fiat dediler hayırlısı gelsinde görek bakalım

recep bey sizdemi caddy alıorsuz hairlı olsun bende verdim kapora komfortline bana 48900 dediler seninki metalikmi opakmı benimki dsg otomatik

siyah comfortline dsg 47000 civarı dediler normalmidir bilmiyorum bir haftaya gelecekmiş

Üst Alt