Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetle Pick-Up kategorisinde araç sürebilir miyim?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehlıyet ve otomatık vıtes kullanmak şartıyla yazan ehlıyetle nıssan navara kullana bılırmıyım ve 2 el aldığım zaman mtv den dusure bılırmıyım

Evet kullanabilirsin mtv den yararlanırsın vergi dairesine sorarsan sana dilekce verirler sigortacından ek 1 belgesi doldurtturursun ehliyet rapor

Bugun ilce trafik sube sine gittim ve kullanamazsin dediler.

Emniyet genel mudurlugune yazdim gelen cevap
Sayın Coşar BİLGİN 17/08/2016 tarihli ve 6427 sayılı bilgi edinme başvurunuz 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, Karayolları Trafik Yönetmeliği ve bağlı mevzuatlar kapsamında incelenmiştir.

Sürücü belgesinde .otomatik vitesli araç kullanmak sartiyla. ibaresi bulunan şahısların otomatik vitesli otomobil türünden araçları kullanmalarında bir sakınca bulunmamaktadır.
Her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğunu unutmamanız dileğiyle, iyi günler dileriz.
Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı

(22238)
Ben nissan navara için yazmıştım bu tur araçlar kamyonet geçtiği için kullanma şansimiz yoktur bunlar cady.doblo.cornet kango

Cady kango connect tibi araçların otomatik videslisini kullanman lazım bu araçlar b sınıfı ehliyet istiyor otomatik videsli olduğu sürece kullanman lazım

Ehliyet alırken il sağlık müdürlüğü ticari araç kullanamz kodu yazarsa ticari araç kullanılmaz ama otomatik vides kodu varsa örneğin otomatik bir cady kullanabilirsin yada tertibat takıp kullanırdın tabi ehliyetin kapsadığı araçları

fth5757

ticari araç 1,6 ise alacağınız ötv indirimi %10 oluyormuş yani benimde amarok gibi bir aslan yatsada gönlümde ben artık passat jetta cc türü bir arabaya yöneleceğim belkide tiguan qashqai falan bakarım

Emniyet genel mudurlugune yazdığım 2.yazı doblo.kango.caddy.nissan navara. Gibi araçların ruhsatinda kamyonet ve ya pikap yazdığı için onay gelmiyo....gelen cevap..Sayın Coşar BİLGİN* 22/08/2016 tarihli ve 7025 sayılı Bilgi Edinme başvurunuz 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, Karayolları Trafik Yönetmeliği ve bağlı mevzuatlar kapsamında incelenmiştir.

H sınıfı sürücü belgesi özel tertibatlı otomobil ve motosiklet cinsi araçları kullanmak üzere verilmiş olup, aracınızın ruhsatında otomobil veya motosiklet yazması halinde kullanabilirsiniz.

Her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğunu unutmamanız dileğiyle, İyi günler dileriz.

EGM Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı

(22238)

cocarbilgin

Çok bildiğim konuşar değil ama, bu araçlar binek otomobil statüsünde de tescil edilebiliyor diye biliyorum. Bu şekilde tescilli araçları kullanmakta sakınca yoktur.

ozaman otomatik vites kullanabilir raporum ile otomatik vites motor kullanabilirim.

H sınıfı ehliyeti B ye cevirme

2003 yılında almış olduğum otomatik vites araç kullanmak şartıyla yazan ehliyetimi B sınıfına dönüştürdügüm zaman TRAKTÖR kullana bilirmiyim

Son düzenleme:
TIR bile sürebilmeli benim so ayağım diz altı protez mesleği de çok seviyorum. Yolda giderken protezi de çıkarır ayağını dinlendirmek şansın olur. Burada kamyonet sürmemize bile izin vermiyorlar. Kim çıkarıyor bu kanunları adam engelli olabilir sürebildiği her arabayı kullanabilmesi. Saçmalıklar ülkesi.

Otomatik vites kullanmak

Otomatik vites kullanmak şartıyla yazan sürücü belgemle otomatik vites ruhsatında otomobil geçen transporter veya carewella aracı kullana bilirmiyim

Ehliyeti değiştirmek istesem benim sağ elim bilekten yok ne tür ehliyet kodu verirler mevcut ehliyeti dikkate alırlar mı

Üst Alt