Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
H sınıfı ehliyetle sıradan bir araç kullanılabilir mi?
Sakatlık hastalık nedir? Sürücü belgesini için alınan sağlık raporunda nasıl bir ibare vardı?
Eğer "özel donanımlı araç" ibaresi varsa, hayır, H sınıfı ehliyetle özel donanımı olmayan (sıradan) bir araç kullanılamaz.
Oturan boğa bey benimde benim ehliyette hiç bir ibare yok sadece sınıf kısmına h yazıyor kullandığı cihaz ve protezlerde herhangi birşey yazmıyor özel donanımlı araç kullanabilir gibi herhangi birşey yazmıyor ama ben trafikten 800 tl yakın ceza yedim ne yapmam lazım ceza doğrumu eğer yanlışsa hakkımı alabilirmiyim
not=kullandığım araç otomotik vites değildi
Arkadaşım
öncelikle geçmiş olsun ama malesef yedigin ceza dogrudur. Karayolları trafik kanuna göre muhtemelen ceza yedigin madde de 39/1a dır. Yapılacak bişey yok
Sürücü belgesi sınıfına göre sürmeye yetkili oldukları araçlar dışındaki araçları sürmek
Hayır. Kullanamaz. Kullanırsa ne olur 39/1a olur. Hem kendi güvenliginiz hemde trafikte seyreden diger araçların güvenligi açısından da böyle bir riski göze almaya tehkile yaratmaya ne gerek var