Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyette özel tertibatsız kullanım ve ÖTV İndirimi?

DoaN

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Slmlar arkadaşlar sağ ve sol el parmaklarımdan herbirinde 1 er eksiğim ve % 51 raporum var (oranlar düşürülmeden 64 idi) ve 2008 de H sınıfı ehliyetimi aldım. Ehliyet için aldığım raporda ne Otomatik vites ne de tertibat kullanır ibareleti var ve ehliyetimdeki kullandığı cihaz ve protezler kısmında herhangi 1 şey de yazmıyor;

-Herhangi bir tertibatada ihtiyaç duymadan çok rahat 1 şekilde araç kullanıyorum zaten fakat işin resmiyet kısmı nasıl olmalı?
-Hastanedeki memura geçen yıl sorduğumda dilekçeyle başvuru yaptığında ÖTV indirimi raporunu alırsın diodu. Sanırım Siteden okuduklarıma bakılırsa okadarda kolay olmuyormuş.ÖTV indiriminden faydalanmak için mutlaka tertibat şartımı vardır?
-ÖTV indiriminden faydalanamayıp 0 veya 2. el normal arac alırsam aracın benim adıma kayıtlı olmasımı gerekiyor yada başka birinin adına kayıtlı olan aracı kullanabiliyormuyum (Plakalarda engelli işareti kalktığı için soruyorum)

Konu hakkında bilgisi, fikri olanlar arkadaşlar şimdiden Teşekkürler...

Bülent bey; benim ehliyetimde kullandığı cihaz veya protezler kısmında herhangi 1 şey yazmıyor. Extra bir tertibat yada herhangi 1 işleme gerek duymadan araç kullanıyorum fakat engel ortopedik olunca (sadece parmaklardan) ÖTV indiriminden faydalanmadan 1 araç alacak olursam eğer, sıkıntı olurmu? olmazsa herhangi birine ait aracı kullanabilirim mi demek onu soruyorum. Yoksa forumda yazılan konulara baktım hatta sizinde yazınız vardı "hangi şartlarda ÖTV siz araç alınabilir" gibi bir konuydu oradan ÖTV indiriminden faydalanamadığımı öğrendim. ben orda yazılı olanların hiç birine girmiyorum sadece ortak olan H sınıfı ehliyetimin olması. Eğer benim adıma olmayan, herhangi bir tertibatı bulunmayan bir aracı kullanabiliyorsam bunun hakkında resmi bir evrak varsa edinmek istiyorum, neden derseniz polis "çevirdiğinde senin ehliyetin H sınıfı bu aracı süremezsin" dediğinde sıkıntıya giriyorum enazından elimde belge olsun istiyorum.
Teşekkür ederim...

Ehliyette bir özel donanım şartı konmamışsa, dilediğiniz aracı kullanaiblirsiniz. "kullanamazsınız" diyen, dayanağını açıklamak zorunda. Yani, olası trafik kontrolünde "bakın sürücü belgemde özel donanım ya da başka bir şart yok. sakatlığım her türden aracı kullanmama mani olmadığı için, bir sınırlama yapılmadı" diyeceksiniz..
Maalesf aklıma başka bir şey de gelmiyor... Belki, emniyet genel müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurup, bu yönde bir resmi yazı istenebilir... Oradan gelecek resmi yazıyı yanınızda taşırsınız...

Üst Alt