Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı engelli ehliyeti yenileme işlemleri nasıl olacak?

cncrpc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,
2006 yılında H sınıfı engelli ehliyeti aldım.Ehliyetin üzerinde otomatik vites araç kullanabilir yada teçhizatlı araç kullanabilir yazmıyor.2020 sonuna kadar ehliyetin yenilenmesi gerekiyor diye biliyorum H sınıfı için.Ben ehliyeti yenileme sürecimde otomatik vites araç kullanabilir veya teçhizatlı araç kullanabilir ibaresini yazdırabilir miyim yoksa bunun için yeni bir engelli ehliyeti almam gerekiyor mu ?

Engel durumum ortopedik ve nörolojik

Ona doktor karar verir. Ehliyetin üzerine artık kod yazılıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sizin galiba durum bildirir yeni bir rapor alip akabinde ehliyetinizi öyle deneyebilirsiniz diye biliyorum, tek raporla hem ehliyet hem ÖTV muafiyetli araç alinabilirmi bu soruda benden gelsin

Sevk için sağlık ocağına gitmeden doldurmam gereken form evrak vs var mı ?
Ya da sağlık ocağına giderken hangi evraklar gerekiyor ?

Devlet hastanesinden randevu alacaksın ehliyet yenileme için sonra gidip muayeneleri olup kurula gireceksin bir ay sonra il sağlık müdürlüğü için randevu verecekler son aşamadan önce kodları incele, il sağlık kurulunda belirt durumu yoksa farklı kodlar verebiliyorlar.

VIA A4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ehliyet değiştirme işlemleri 2022 sonuna uzatıldı.bilgilerinize sunarım.
Eğer ÖTV muafiyetli araç almayı düşünmüyorsanız,H Sınıfı ehliyeti değiştirmek için acele etmeyiniz.

ben yenideğişitm ilk önce sağlık ocağına git sağlık ocağının doktoru seni ortapedi doktorune sevk ediyor. ortapedi doktoruda seni ilk sağlık il müdürlüğüne sevk ediyor il sağlık kurul için sana gün veriyor o gunu beklyip kurula girceksın raporu veriyorlar hepsibu

" uzman hekim muayeneniz sonrasında komisyona sevk kararı verilen sürücü raporunuz bulunmaktadır. raporunuzun tamamlanması için 20.11.2020 tarihine kadar muayene olduğunuz hastanenin bağlı olduğu il sağlık müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. belirtilen tarihe kadar başvuruda bulunulmaması durumunda 2 yıl boyunca yeni rapor başvurusu yapılamayacaktır. komisyon başvurunuzu gerçekleştirdiyseniz bu mesajı dikkate almayın."

bu şekilde mesaj geldi arkadaşlar. ben muayene sürecini tamamladım. komisyona da girdim belgeyi de aldım. sürücü kursuna bile verdim. bunu il sağlığa işletmemiz mi gerekiyor anlamadım. bilgisi olan var mı

Benim engelli sağlık raporum eski ve arkasında ehliyetle ilgili herhangi bir şey yazmıyor.Bu işlemlere başlamadan güncellenmesi gerekiyor mu ? Gerekiyorsa başvuruyu nereye yapacağım ? Ya da bu işlemlerden sonra güncellesem olur mu ?

SOSYAL ADAM
aynı mesaj bana da geldi kurula girdim raporu aldım ehliyetimi de değiştirdim.
bugün il sağlığı arıyacağım heralde raporunu almayanları kastediyor.bende bi teredütte kaldım

ben ulaştım. kurula girdiysen burada herhangi bir işlemin yok dedi. genel atılıyormuş o mesaj. kurula girmeyenler için.

Aynı msj banada geldi bugün il sağlık kuruluna gittim komisyona girdiğimi ehliyetimi dahi aldığımı söyledim oradaki görevli
bana ehliyetinizi aldıysanız bir sıkıntı olmaz herkese msj göndermişler dedi

Üst Alt