Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ile araç alınabilir mi, kimler kullanabilir? Plakada amblem zorunlu mu?

CAMEL

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
H otamatik vitesli sürücü belgesi ile yurt içinden ötv'siz araç alıyoruz ve anne baba kardeş çocuk eş kullanabiliyor. Doğrumu. Birde plakada işaret şart mı ruhsatta belirtilse olmazmı.Diğer ülkelerde de böylemi.

Motor Vehicle Division - Military License Plates

mesela disability yazanlar, savas veya teror sonucu engelli olanlar icin. Google'a handicapped plate yazip resimlerde aratin. Bu isarete sahip araclar, engellilere ayrilan park alanlarina park edebilirler. Veya trafikteki öküzlerin bunu gorup "bari bu kez icimdeki hayvana sahip olayim da azitmayayim" demelerini saglayabilir. Ho$, istanbul'da sol gozu olmayan bir engellinin sola donerken basini tamamen sola cevirip de yolu gormeye calismasini izleyip, karsi yoldan gelen taksinin icindeki sahis olan ben, yanimdaki taksicinin "n'oldu lan göremedin mi" demesini de yasamisimdir. O plakaya isaret takmak yerine, plakayi yerinden söküp boylesi hayvanlarin goZune sokasi geliyor insanin ama.
Neyse, sorunuzun cevabi, sacmalik degil o, her yerde o isaret vardir (bilmem ayni isaretten mi bahsediyoruz? )

Plakadaki simgeye niye bu kadar taktınız arkadaşlar bi anlam veremiyoorum.. bence sorun sizde yani kendinizle barışık değilsiniz .. bu simgeyi ayrıcalık olarak kullanabilirsiniz mesela zaten öyleyizde .. gecen bi devlet kurumuna gittim normal plakalı araçla kapıdaki memura camı açıp - abi engelli parkı varmı dedim , arabanın sağına soluna baktı , araç engellimi diye sordu bende yok ben engelliyim dedim , iyi şuruya parket bari dedi .. işte burda o kendimize yakıştıramadığımz simge olsaydı plakada içerde engelli parkı hazırdı .. bu bi ayrıcalık çoğu yerde ve sizde bunu kullanın .. dik dik bakışlara rağmen ..

Gökhan bey, iyi ki başınız derde girmemiş. Siz "araç engelli değil, ben engelliyim" deyince ya memur "o zaman nasıl oluyor da engelli plakası olmayan aracı kullanıyorsunuz" diye aracınıza el koydursaydı?

Sol ayak engelliler "otamatik vitesli araçalar"

Arkadaşlar sol diz altı protez kullanıyorum 3713 gaziyim sürücü belgem h(otamatik vitesli) normal otamatik vitesli araçaları kullanabiliyoruz. Benim takıntım plakadaki sembol bu yüzden vergi indiriminden de faydalanmıyorum. Herkesin bize bakışlarından bıktım birde arabana acayip acayip bakacaklar, ben uğraşamam.

Sakat ablemi

Yani engelli vatandalara "park serbest kartı" diğer bütün ayrıcalıkları insana yakışır. Kimseyi rencide etmeden. Yapılazmı.
Belki bu ablemi kullanması zorunlu olan arkadaşlarımız için faydalı olabilir, fakat gözü görmeyene işitme cihazı kullanana,
diğerlerinede aynı engelli sembolünü kullanıyorlar. Yani engelli vatandaş 3 kuruş indirimli araç alacak, bunuda bir yakını kullanacak diye bir de kimse sürmesin diyorlar. Bırakın engelli vatandaş arabasını istediği kişiye sürdürsün. Bu kendi sorunu.
Birde ticari araç kullanamıyormuşuz. Bırakın insanlar ne kullanmak istiyorlarsa kullansınlar. Daha özgür bir ülkeye gitmek lazım.

Bülent bey.
So ayak engelliyim, daha önceden otamatik vitesli arabaları kullandım trafikte'de problem yaşamadım.
Yanlız şimdiki duruma göre bizde ötv'sis araba alabiliyoruz fakat (anne baba eş kardeş vs aracı kullanabiliyor) yanlız plakada işaret olacak benim yerimde siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz.

Üst Alt