Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı sürücü belgeme otomatik vitesli araç kullanır ibaresi yazdırmak istiyorum?

Red_Night

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, ben 2002 yılında H sınıfı ehliyet aldım. Ehliyetimin üzerinde hiç bir ibare yok. Ben özürüm, sol kolumda kısalık var ve 2 parmak eksik. Şu an kullandığım otomobil düz vitesli. Forumda gördüğüm kadarıyla ehliyete otomatik vites yazdırıp tüm otomatik vitesli araçları kullanabileceğim.
Şimdi ben ehliyete bunu yazdırmak için nasıl bir yol izlemem lazım? Arabayı değiştirip otomatik vitesli bi araç almak istiyorum ve aileminde aracı kullanmasını istiyorum. Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Teşekkürler

Nasıl yani hocam :S ben şimdi otomatik vitesli herhangi bi araca binsem hiç bir sakıncası yokmu? Trafik sıkıntı çıkartmaz mı ?

Gerek yok bence onuda elinden alırlar hiç kurcalama..
benim ehliyette sadece h yazıyor başka birşey yazmıyor...
o na bakılırsa bende özel tertibatlı arak kullana bilir yazdırmam lazım..

Yazdırman şart. Aksi halde araç kullanman sorunlu hale gelir.

Devlet hastanesine gidip şöyle bir rapor alacaksın: "Direksiyonda topuzu bulunan otomatik vitesli otomobil kullanması uygundur"

Bu raporu aldıktan sonra trafik müdürlüğüne gidip bu ibareyi dosyana işlettireceksin. Ve o aşamadan sonra hem -direksiyonunda topuz olması şartıyla- otomatik vitesli tüm araçları kullanabileceksin, hem de ailen senin üzerine olan aracı hiç bir sınır olmaksızın kullanabilecek.

Not: Emniyet Müdürlüğü'nün yazısını da yanına al bence. Zira memurlar çoğu zaman ne yapacaklarını bilmiyor: http://www.engelliler.biz/forum/oze...um-otomatik-araclar-kullanilabilir-bilgi.html
Not: Bu ibare olursa vergi muafiyetli otomobil alamayacağını hatırlatmak isterim.

Ehliyete işlenemiyor. Ama o rapora karşılık trafikteki dosyaya işleniyor. Bu da olası denetleme ya da hukuki konularda sorun çıkmamasını sağlıyor.

ExOrienteLux, sen özel donanımlı araç kullandığın için, sende otomatik vites ibaresi zaten olmaz. Arkadaşın sorusu, özel donanım bulunmayan araçlar için geçerli...

Teşekkür ederim abilerim şimdi anladım ehliyette yazmıyacak ama dosyaya işlenecek olası kontrolde sorun çıkması önlenecek. Çok teşekkürler

Üst Alt