Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı sürücü belgesine sahip eşler aynı aracı kullanabilir mi?

harbi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben ve eşim ortopedik engelliyizş benim h sınıfı ehliyetimde
"özel donanımlı otomobil kullanır"ibaresi mevcut eşiminde ehliyette yazmıyor ama raporunda bu ibare mevcut biz araç almaya karar verdik fakat yeni kanuna göre ruhsatta yanlız ruhsat sahibi kullanır şeklinde ibare varmış bu doğrumu?ve alıcağımız aracın ruhsatına
muayene istasyonunca tespit edilmesi. Aracın tescil bölgesinin diğer bilgiler bölümüne "(H) sınıfı sürücü belgesine sahip eşi/oğlu/kızı tarafından kullanılabilir" şerhinin düşülmesi gerekirmi?Bu konuda ben aydınlatırmısınız.
Teşkkürler.

H sınıfı sürücü belgesi bulunup kendisi araç kullanan kişilerin özel donanıma sahip araçlarını kendileri ve bir de benzer sakatlığı bununan H sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler kullanabiliyor.

Yani, siz ve H sınıfı sürücü belgesi bulunan eşiniz aynı aracı kullanabilirsiniz.

Şu başlığı inceleyin lütfen: http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-zorunlu-damgali-plakalar-iptal-edildi.html

Üst Alt