Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H tipi ehliyetin dönüşüm işlemleri için nereden başlamalıyım?

ppidpi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, H tipi ehliyetimi yenileyeceğim. B tipi oluyormuş galiba. Sol kolum dirsekten itibaren yok, doğuştan. Ortopedi bölümüne yönlendirdi beni. Engelli raporum %57.

Sorularım şu şekilde;
1)Şimdiki aşamada bana sağlık raporu verebilecek herhangibir hastanenin ortopedi bölümünden rapor alabiliyor muyum?
2)Bahsedilen donanımlar için gereken kodların alacağım rapora mı yazılması gerekiyor? Vergiden muaf olabilmem için özel bir madde yazılması gerekiyor mu? Engelli raporumdan dolayı aracı her türlü indirimli almış oluyor muyum?
3) raporu aldıktan sonra Çemberlitaştaki il sağlık müdürlüğünde kurulan komisyona mı gideceğim? hangi günler kuruluyor bir bilgisi olan var mı, randevu almak gerekiyor mu? Arıyorum ancak ulaşamıyorum.

ppidpi

uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü süreci ile sürücü sağlık raporu alacaksınız. Uzman hekim ve komisyon kısıtlama kodları yazacak

10.02*Otomatik vites
35. Modifiye kontrol düzeni (far düğmeleri, cam sileceği, korna, sinyal lambaları, vb.)*
35.04 Direksiyondan sağ*eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

Komisyondan telefonla randevu alıyorsunuz. 1 ay içerisinde çağırıyorlar

Ayrıca Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli sağlık kurulu raporu da almalısınız. Bu raporda;

1- Oran olmalı
2- Sol üst ekstremitede kısıtlılık olduğuna dair tıbbi tanı yer almalı
3- "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibare yazılmalı.

Fatih sultan mehmed hastanesindeyim. Aile hekiminin yönlendirmesi sonucunda ortopedi heyetinin toplanmasını bekliyorum. Raporda sadece rahatsızlığımı açıklayan bilgiler yazılacakmış herhangibir oran yada kod vs olmayacak. Kodlar il sağlık müdürlüğünde yazılacakmış. Buradan kendileri direkt gönderiyorlarmış gitmenize gerek yok dediler. Tuhaf geldi biraz il sağlık müdürlüğüne benim de gitmem gerekmiyor mu?

heyet günü orada bulunmanız gerekiyor.

Üst Alt