Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H tipi ehliyetlerin değişimi süresinin uzatılması için CİMER'e başvuru.

bimci

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar malumunuz olduğu gibi Engelli ehliyetlerinin değişiminde yaşanılan zorluklar hepimizi ürkütmekte ve moralimizi bozmaktadır. Ben aşağıdaki başvuruyu CİMERE gönderdim.Sayet benim gibi bekleme durumunda olan arkadaşlar varsa buna benzer başvurularımızı CİMER e gönderirsek belki faydası olur diye düşünüyorum.

Ortopedik engelliyim.2014 yılından beri H tipi ehliyet sahibiyim.Malum olduğu üzere 2023 yılı sonuna kadar
sürücü belgelerinin değiştirilmesi gerekmektedir.Ancak özürlü ehliyetlerinin değiştirilmesi süreci bir hayli
meşakkatli ve fiziksel ve psikolojik olarak yıpratıcı olmaktadır. Bu sebeple her türlü toplum guruplarına ihtiyaç
durumuna göre jestler yapan hükümetimiz biz engellilere de bir jest yaparak süreci 1 veya 2 yıl daha uzatabilir
mi ? Bu iyiliği bizlerden esirgemiyeceğinizi umarak saygılar sunuyorum.

Çoğu engelli arkadaşlarımızın Ehliyet leri elden gitti daha önce kazanmış hakları nasıl olacak

@bimci 2023 sonu değil 2022 sonu diye biliyorum ben yanlışlık olmasın.
@bilgeadam dediğiniz doğru bi çözüm bulunsa çok iyi olacak ama nasıl.

Son düzenleme:
Cimer'e yazdığınız metinde 2023 sonuna kadar demişsiniz ama 2022 sonuna kadar olması gerekiyor.

Her türlü mağduriyet yaşandı hem psikoloijk hem de maddi anlamda. Nasıl giderecekler bilmiyorum.

Mutlu haber geldi az önce haberlerde söyledi ehliyet süreleri 2 yıl daha uzadı hadi gözümüz aydın.

bimci

Siz yazdınız aynı gün oldu bu iş, süper 👍 tekrar yazar mısınız keramet sizde sanırım 😊 darısı limit kaldırımı ile döviz in düşerek araç fiyatlarının düşmesine inşallah 🙏

2021 haziran ayında başımdan geçenler .........bende geçen sene eski H sınıfı ehliyetimle araç almak için bayii gittim aracı beğendim 164 BİN TL anlaştık kapora verdim , evraklarım vergi dairesine gitti , vergi dairesi rapor üzerinde tertibatlı araç kullanabilir yazısı istedi, gittim tekrar engelli raporu veren özel hastanede cıkardım, tekrar evraklarım tekrar vergi dairesine gitti bu defa olur aldı. proje çizildi araca tertibat takıldı çekiciye yüklendi TSE onaya gitti orada tertibata onay veren kimse artık ehliyetimin eski tip olduğunu yeni tip kodlu ehliyetin olması gerektiğini söyleyerek onay vermedi araç geri geldi. cimer e şikayette bulundum ama yazı dönüp dolaşıp onay vermeyen TSE arayın diye cevap geldi. sonra tekrar ehliyet raporu aldım aile hekimine gittim , ilçe sağlık kurulu 2 ay sonra toplandı derken aradan 3 ay geçti araç fiyatları uçtu gitti , 164 bin e anlaştığım araç şuan liste fiyatı 700 bin . YENİ TİP EHLİYET YENİLEME SÜRESİ 2024 SONUNA KADAR UZADI . bilgisi olan cevap verirse sevinirim yeni tip ehliyet şartmı eski tiple araç neden alınamıyor ??????????

scakmak81

saçma şeyya mademki 2024uzatıldıysa neden engel çıkırıyor ehliyet geçercilik söresi zaten devam ediyor mantıksız bişey scakmak 81 kardeş allah engelilerin yardımcısı olsun

scakmak81 maalesef eski tip ehliyetle araç alınmıyor siz keşke araştırıpta araç işlerine başlasaydınız. Siz 2021 de değiştirdiyseniz tekrar değiştirmeye gerek yok

Üst Alt