[size=6]
Engelliler Eğitim Kampüsü 6 Ay İçinde Tamamlanacak
[/size]
[size=4]
Engellilerin Eğitimine Yönelik Edirne'de Ciddi Okullaşma Atılımı Gerçekleştiriliyor. Yüksel Yeşil İlköğretim Okulu Arkasında Edirne Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Bahçesinin Geçen Yıl Kamulaştırılan Alanına Yaptırılan Engelliler İlköğretim Okulunun İnşaatı Hızla Sürüyor.
Engellilerin eğitimine yönelik Edirne'de ciddi okullaşma atılımı gerçekleştiriliyor. Yüksel Yeşil İlköğretim Okulu arkasında Edirne Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi bahçesinin geçen yıl kamulaştırılan alanına yaptırılan engelliler ilköğretim okulunun inşaatı hızla sürüyor.
İnşaat süresi 180 gün olan 12 derslikli 120 öğrenci kapasiteli okulun önümüzdeki yıl eğitim öğretime açılması hedefleniyor. İsmail Güner İlköğretim Okulu'nun binasında eğitim gören eğitilebilir, Edirne İlköğretim Okulu'nun ve İş Okulu'nun 68 öğrencisiyle 20 öğretilebilir öğrencisi olan Edirne Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi önümüzdeki yıl yeni yerinde eğitime başlayacak. Keşan ve Uzunköprü'de ihaleleri yapılan engelli ilköğretim okullarının da önümüzdeki yıl eğitime açılması hedefleniyor.
Edirne Valisi Nusret Miroğlu, engelli çocukların eğitimine büyük önem verdiklerini, inşaatına Eylül ayında başlanan ve eğitim kampüsü olacak eğitim binasının 6 ay içinde bitirilmesinin planlandığını kaydetti. Vali Miroğlu, arzulanan vasıfta ve sayıda öğretmen bulunması ve bu sayede bu alandaki problemin hafifleyeceğini söyledi.
Vali Miroğlu, engelli ilköğretim okulu binalarına ilişkin çalışmalarda son durumu şöyle değerlendirdi.
"Merkez özürlüler dediğimiz 12 derslikli ilköğretim okulunun ihalesi yaklaşık 1.5 trilyondu ama 1 trilyon 66 milyara ihale edildi. İnşaat süresi 180 gün. 6 ay içinde inşaat işi tamamlanacak. Önümüzdeki yıl 2008-2009 eğitim öğretim yılına yetişmesini hedefliyoruz. Bizim sözleşme tarihimiz 10 Eylül ve inşaat Eylül'de başladı. Çalışmalar hızlı gidiyor ve çalışma süresi kısa. Sadece engelli öğrencilere yönelik merkezde değil merkez, Uzunköprü ve Keşan olmak üzere üç tane engelli öğrencilerimize yönelik okul
yapıyoruz. Türkiye'de böyle başka bir kentte okullaşma olduğu kanaatinde değilim. Edirne'nin nüfusuna da baktığınızda engellilerle ilgili de çok ciddi bir eğitim olduğunu görürsünüz."
(İA-RA-SN-Y) (İhlas Haber Ajansı)
Kaynak[/size]