Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Haberim olmadan vergi indiriminden yararlanmam mümkün mü?

lakoste

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
3
Bişi sorucam girdigim şirket benim yerime vergi indirimi alabilirmi ben geçen bordro almaya insan kaynaklarına gittim dedim vergi indirimi alsam 25 tl lik maaşımda artış oluyormuş dedim oda zaten indirimli gözüküyorsun dedi almana gerek yok dedi olabilirmi
ne dersiniz...

"Olur mu öyle şey" deriz. Siz hastaneye gitmeden nasıl heyet raporu alacaklar ki.

Olmaz Lakoste.
Bunun için sizin defterdarlığa başvurmanız,rapor için hastaneye gitmeniz,o raporun da Ankara'ya gidip %40 ve üzeri onaylanması,Defterdarlığa gönderilmesi gibi sizin mutlaka içinde olacağınız bir sürece tabi bu işlem.
Hadi o farkı da biz verelim gibi bir mantıkla sana onu söylemiş olsalar ve hatta verseler bile asıl amaç olan erken emeklilik konusundan faydalanamazsın.

şimdi ben işkur vasıtasıyla girdim işe artı raporumu hem şirkete hem işkura verdim peki vergi indirimi kazanmış biri bordrosunda ne gibi degişiklikler var bana söyleseniz bende kendi bordroma baksam olmazmı bir zahmet..

Sakatlık derecesi bordroda yer alır.

derece yok benim bordroda daha açık bir deay yokmu..

Çalışma yaşamının her hangi bir aşamasında şahsen defterdarlığa vergi indirimi için başvurmuş ve bu hakkı elde etmiş olman gerek. Bunu yaptın mı?

sakatlık indirim tutarı gibi bir ibare var mı?

Yok her hangi yazı yalnız

.vergi indirmi

. özle vergi indirimi yazıyor..

Ne yane vergi indirimi almak çok mu zor veya niye böyle birtepki aldım ..

benim de bordromda yasal muaviyet 160 yazıyo başka bir ibare yok a ben defterdarlıktan o şeyi aldı işyerine verdim acaba ben yararlanıyormuyum?başka bir ibare olması gerekiyomu bordroda

3. derece sakatlık indiriminden yararlanıyorsunuz.

Bende %46 ve ilerleyen bir hastalıgım var şimdi heyete girsem %60 alırım fakat vergi indirimine farklı dr larmı bakıyor yoksa maluriyetine bakıp öylemi degerlendiriyorlar açıklarsanız..

Şu soruya cevap verir misin: Çalışma yaşamının her hangi bir aşamasında şahsen defterdarlığa vergi indirimi için başvurmuş ve bu hakkı elde etmiş olman gerek. Bunu yaptın mı?

Arkadaşın vergi indirimi olmadığı anlaşılıyor.
Bahsettiği özel indirim her çalışanın bordrosunda yer alan bir kalem.
Yeliz,sizin belirttiğiniz yasal muafiyet 160 tl evet o 3.dereceden vergi indirimi elde etmiş olanlara mahsus vergiden muaf tutar,yani sizin vergi indiriminiz var.

sayın boga çok özürdilerim işlerin yogunluguna sizin msjı unuttum

hayım almadım deftarlıga hiç gitmedim özell vergi indirimi herkesin bordrosundamı yazıyor yane emin misiniz..

şahsen senin maliyeye indirim için muracat etmen gerkli yoksa olmaz anlattıklarının hepsi boş ve hayal peşinde koşma

şöyle diyor muhasebe müdürü biz senın o zamanki raporunu verdik deftarlıga verdik onlarda kabul etti ..

yane vergi indirimi alıyorum sanırım..

bordronu buraya kopyalarmısın özel bilgilerini silerek tabiki adın soyadın tc sigorta numaranı falan sil

İLK RAKAM BÜRÜT SONRAKİ NET BÖYLE ÇIKIYOR ÇOK UGRAŞTIM İNŞ ANLARSIN

nolmal çalışma 30 gün 712.80 560.22
bürüt fark 324.00 232.00
ikramiye: 237.00 170.24
ikramiye fark: 108.00 77.38
saglık sig: 82.26 79.80
saglık sig eş çocuk : 94.54 67.72

sagtlık sig kesiti: 159.58. 159.58

avans : 220.00
aylık ücret 712.80

kamulatif vergi matrahı :3.637.18
kamulatif gelir vergisi: 545.58

ssk matrahı: 1.476.94
ssk pirimi 206.77
işsizlik sig pirim: 14.78
vergi indirim günü: 30
vergi indirimi: 330.00
özel vergi indiimi: 69.12
vergimatrahı: 938.53
gelir vergisi: 140.78
damga vergisi: 9.36
bürüt ödeme toplamı : 1.559.20
yasal kes toplamı : 371.59:
özel kesilen toplamı: 379.58
net ödenecek tutar : 807.93
asgari ödeneek tutar: 45.59

toplam net ödenecek tutar 852.00

Olmaz. Defterdarlığa şahsen başvurup vergi indirim hakkı elde etmiş olman gerek. Bence şu anda işyerin yanlış bir uygulama yapıyor. Sakat statüsünde personel çalıştırmak ayrı, o kişiye vergi indirimi uygulamak ayrı. Bence defterdarlık senin sakat statüsünde çalışman için onay vermiştir. Ama bu vergi indirim hakkı elde ettiğin anlamına gelmez. Şu anda işyerin hatalı bir uygulama içinde olabilir...

İlk fırsatta defterdarlığa git ve "vergi indiriminden yararlanıp yararlanmadığımı öğrenmek istiyorum" de.

Üst Alt