Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Habersiz engelli raporum ile SGK girişi yapılması..?

Hopee34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
07/03/2023 tarihinde bir işyerinden ayrılıp 08/03/2023 tarihinde yeni iş yerine işe başladım.
27/02/2023 tarihinde görüşmeye gittiğim firma yani 08/03/2023 tarihinde işe girdiğim firma haberim , bilgim olmadan 28/02/2023 tarihinde SGK girisimi yapmış. Bende bunu aradan 1 ay geçtikten sonra fark ettim.
Şirkete ilettigim de özür dileyip şikayet etmeme mi istiyorlar, kamu firmasının işlerini yapan bir taşeron firmada çalışıyorum. 14/04/2023 tarihinde işi hemen bıraktım. Çünkü kafalarına göre giriş çıkış yapabiliyorlar demektir.
Konu ile ilgili şikayet etsem başıma dert açmış olur muyum ?
Daha önce başına böyle bir durum gelen varmı acaba.

Hopee34 isyeri ile iş sözleşmesi imzalamadıysan ıslak imzan yoksa hiçbir sakıncası olmaz senin adına.bu isyeri seni engelli kadrosundamı gösterdi.Genelde işyerleri sigorta girişini geç yapar erken başlamanın bir çıkarı var demekki. Sen zaten eski işyetindrn ayrıldıktan 1 gün sonra bu isyerinde işe başlamissin sigorta 1 ay önce denbaşlatmışlar iki firmada da çalışıyor gözükürken.irelide kanunen bir sakıncası olurmu diye sorarsan olmaz.1 aylık süreyi 30 gün olarak hesaplar ssk.Sikayet edersen isyeri ceza alır muhtemelen .

yaptıkları işe giriş bildirgesinde işe giriş tarihiniz ne görünüyordu ?

28/02/2023 işe giriş bildirgem. Mevcut çalıştığım firmadan 07/03/2023 tarihinde ayrıldım.
Orda bence yapılan SGK dan ceza yememek için girişimi yapmislar ve 1 gün yatırmışlar. Sonrasında 1-7 Mart arasını devamsız göstermişler 8 inden itibaren ödeme yaptılar çünkü.

Tabiki de engelli kadrosundan gösterdi. Sözleşmelerinde 28/02/2023 olarak düzenlenmişlerdi ben farkettim. Sözleşmenin en sonunda adı soyadı tarih kısmına 08/03/2023 olarak yazıp ıslak imzamı attım.
Burda yapılan su Şubat ayı için ceza yememek için raporumu kullanmışlar SGK mi 1 gün yatırmışlar. Sonrasında 7 marta kadar devamsız göstermişler. Ben zaten o arada başka yerde sgkli çalışıyordum. 07/03/2023 tarihinde ayrıldım. Bildirgemde mevcut çıkış işlemi.

Beni de eski çalıştığım firma çıkış-giriş yapmış gibi göstermiş, aktif çalışırken. Ben de e-devlet'ten tesadüfen gördüm. Neden böyle bir şey yaptıklarını sordum, Pardon filmindeki gibi boşver karıştırma dediler. Ben de uğraşmak istemedim açıkçası.

Giriş çıkış yapmak ayrı birşey, şirketin adresi değişir SGK bağlı olduğu yer değişir bir hak kaybın olmaz ispatlarsin.
Benim olay çok ilginç başka yerde çalışırken SGK mi yapıyor adam ceza yememek için SGK'dan. Kendi bir yarar sağlıyor benim raporumdan engelli olduğu için sgksini yüksek kısmını ödemiyor ve teşvikten yararlanıyor.

Teşviklerden yararlanmak için böyle bir uygulama yapmış olabilirler çıktı girdi arasında bikaç gün varsa sıkıntı

Yok aynı gün yapmışlar ama işin ilginç tarafı o zamanlar engelli raporum yoktu, yani amaçları neydi hala anlayamadım. Hadi kıdem tazminatı falan desem zaten işe gireli altı ay olmuştu.

Üst Alt