Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hadi bardaklarımızı kıralım

iremsu

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]​
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]​
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]
SafeRedirect.aspx
[/FONT][/SIZE][/FONT]​
[FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Arial]BARDAGI YERE BIRAKIN ... BUGUN ... [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Profesör elinde içi dolu bir bardak tutarak dersine başladı

Herkesin göreceği bir şekilde tutuyordu ve ardından sordu :

“Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?”

' 50gm!' .... '100gm!' .....'125gm' .. diye öğrenciler yanıtladı.

“ Bardağı tartmadıkça gerçekten ben de bilemem,” dedi profösör, “ama, benim sorum şu ki :

“Bu bardağı böyle birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?”

‘Hiçbir şey' …..diye yanıtladı öğrenciler.

“Tamam peki 1 saat boyunca tutsaydım ne olurdu?” diye sordu profesör bu kez…
[/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]“Kolunuz ağrımaya başlardı efendim” diye öğrencilerden biri yanıtladı

“Haklısın, peki şimdi ben 1 gün boyunca tutsam ne olurdu?”

“Kolunuz iyice ağrır, kas spazmı, batar vs gibi sorunlar yaşardınız ve hastaneye gitmek zorunda kalırdınız!”…..
[/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]tüm öğrenciler çeşitli yorumlar yaptı ve gülüştüler[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]“ Çok iyi. Peki tüm bu sorunlar olurken bardağın ağırlığında bir değişme olur muydu? ” diye sordu profesör.

“ Hayır….” diye yanıtladı herkes ...

Peki o zaman kolun ağrımasına ve kas spazmına neden olan neydi?”
[/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Öğrenciler bulmaca çözermişçesine düşünmeye başladılar.

“ Acıdan ve ağrıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir bu durumda? ” diye tekrar profesör sordu.

“ Bardağı bırakın düşsün! ” diye öğrencilerden biri yanıt verdi.

“Kesinlikle!” dedi, profesör.

“Hayatın problemleri de böyle bir şeydir. Onları kafanda birkaç dakika tutarsın. Bir sorun yokmuş gibi görünür.
[/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Uzun bir süre düşünürsün. Başınız ağrımaya başlar. [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Daha uzun düşünün. Artık seni bitirmeye ve hiçbir şey yapamamana neden olur.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Hayatınızdaki mücadeleleri ve problemleri düşünmek önemlidir,

Fakat DAHA ÖNEMLİSİ onları her günün sonunda, uyumadan önce yere bırakmaktır (bardak gibi).
[/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Bu şekilde strese girmez, ve her gün taze bir beyin ile uyanır ve her konuyla ve yolunuza çıkan her mücadele ile başa çıkabilecek güçte olursunuz![/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Bu yüzden bugün ofisten ayrıldığınızda,[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Sevdiklerinize şunu hatırlatın :[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]" Bardağı yere bırakın bugün! " [/FONT][/SIZE][/FONT]

iremsu evet ben 10ay önce dünyayı geziyodum kaza yaptım sag diz altı ampüteyim pretezimi taktım hayata meydan okuyorum evet hicbirşey eskisi gibi olmayacak ama hayat nefes alamak o kadar güzel ki hayatı insanları seviyorum seviyorum tam dışarı cıkıyordum iremsu dedim konu güzeldir dedim okudum cevap yazdım dahacok yazarım cıktım:)

elinde tutarsan bırakmaz ki zaten hayal:)

Üst Alt