[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]
[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Arial]BARDAGI YERE BIRAKIN ... BUGUN ... [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Profesör elinde içi dolu bir bardak tutarak dersine başladı
Herkesin göreceği bir şekilde tutuyordu ve ardından sordu :
“Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?”
' 50gm!' .... '100gm!' .....'125gm' .. diye öğrenciler yanıtladı.
“ Bardağı tartmadıkça gerçekten ben de bilemem,” dedi profösör, “ama, benim sorum şu ki :
“Bu bardağı böyle birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?”
‘Hiçbir şey' …..diye yanıtladı öğrenciler.
“Tamam peki 1 saat boyunca tutsaydım ne olurdu?” diye sordu profesör bu kez…[/FONT][/SIZE][/FONT]
Herkesin göreceği bir şekilde tutuyordu ve ardından sordu :
“Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?”
' 50gm!' .... '100gm!' .....'125gm' .. diye öğrenciler yanıtladı.
“ Bardağı tartmadıkça gerçekten ben de bilemem,” dedi profösör, “ama, benim sorum şu ki :
“Bu bardağı böyle birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?”
‘Hiçbir şey' …..diye yanıtladı öğrenciler.
“Tamam peki 1 saat boyunca tutsaydım ne olurdu?” diye sordu profesör bu kez…[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]“Kolunuz ağrımaya başlardı efendim” diye öğrencilerden biri yanıtladı
“Haklısın, peki şimdi ben 1 gün boyunca tutsam ne olurdu?”
“Kolunuz iyice ağrır, kas spazmı, batar vs gibi sorunlar yaşardınız ve hastaneye gitmek zorunda kalırdınız!”….. [/FONT][/SIZE][/FONT]
“Haklısın, peki şimdi ben 1 gün boyunca tutsam ne olurdu?”
“Kolunuz iyice ağrır, kas spazmı, batar vs gibi sorunlar yaşardınız ve hastaneye gitmek zorunda kalırdınız!”….. [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]tüm öğrenciler çeşitli yorumlar yaptı ve gülüştüler[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]“ Çok iyi. Peki tüm bu sorunlar olurken bardağın ağırlığında bir değişme olur muydu? ” diye sordu profesör.
“ Hayır….” diye yanıtladı herkes ...
Peki o zaman kolun ağrımasına ve kas spazmına neden olan neydi?” [/FONT][/SIZE][/FONT]
“ Hayır….” diye yanıtladı herkes ...
Peki o zaman kolun ağrımasına ve kas spazmına neden olan neydi?” [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Öğrenciler bulmaca çözermişçesine düşünmeye başladılar.
“ Acıdan ve ağrıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir bu durumda? ” diye tekrar profesör sordu.
“ Bardağı bırakın düşsün! ” diye öğrencilerden biri yanıt verdi.
“Kesinlikle!” dedi, profesör.
“Hayatın problemleri de böyle bir şeydir. Onları kafanda birkaç dakika tutarsın. Bir sorun yokmuş gibi görünür. [/FONT][/SIZE][/FONT]
“ Acıdan ve ağrıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir bu durumda? ” diye tekrar profesör sordu.
“ Bardağı bırakın düşsün! ” diye öğrencilerden biri yanıt verdi.
“Kesinlikle!” dedi, profesör.
“Hayatın problemleri de böyle bir şeydir. Onları kafanda birkaç dakika tutarsın. Bir sorun yokmuş gibi görünür. [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Uzun bir süre düşünürsün. Başınız ağrımaya başlar. [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Daha uzun düşünün. Artık seni bitirmeye ve hiçbir şey yapamamana neden olur.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Hayatınızdaki mücadeleleri ve problemleri düşünmek önemlidir,
Fakat DAHA ÖNEMLİSİ onları her günün sonunda, uyumadan önce yere bırakmaktır (bardak gibi). [/FONT][/SIZE][/FONT]
Fakat DAHA ÖNEMLİSİ onları her günün sonunda, uyumadan önce yere bırakmaktır (bardak gibi). [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Bu şekilde strese girmez, ve her gün taze bir beyin ile uyanır ve her konuyla ve yolunuza çıkan her mücadele ile başa çıkabilecek güçte olursunuz![/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Bu yüzden bugün ofisten ayrıldığınızda,[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Sevdiklerinize şunu hatırlatın :[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]" Bardağı yere bırakın bugün! " [/FONT][/SIZE][/FONT]