Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif aort yetmezliği ile askerlik durumu ne olur?

HuntertR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Öğretmenler gününde özel bir hastanede geçtiğimiz yıl check up hediye edildi gidip oldum ve doktor biküspit aort olduğunu, askerlik için bir görünsem iyi olabileceğini söyledi. Forumumuzda da araştırdım biraz, birçok kişi muafiyet almış ancak bazı sitelerde muafiyet verilmediğine dair bilgiler de okudum. Eğitim araştırma hastanesine tekrar gittim muayeneye bu yıl, ve doktor kontrolde çıkan raporda Hafif Aort Yetmezliği diye belirtti.

Yoklama tarihinde bu yapılan sonuçlarım ile birlikte tekrar gelmemi söyledi. Muafiyet ile ilgili bilgi vermedi, kurul karar verir dedi. Deneyimi olan varsa diye, sormak isterim. Nasıl bir yol izlemeliyim ya da sonuçları ne olur?

Selamlar.

Kalp Sorunu

Merhaba arkadaşlar,

Bende Biküspit Aort var, Hafif Aort Yetersizliği dedi doktorum. Aynı zamanda askerlik için bağlı bulunduğum sağlık kurumundaki doktorum söyledi. Kardoritm adlı bir ilaç verdi ve kaçak olduğunu söyledi. Askerlikten muaf oluyor biküspitler dedi ama kurulun karar vereceğini söyledi. Ef değeri 60 Yetmezlik karşısında Eser yazıyor bu eylülde muayene var size göre ne olur dedim muaf gibi görünüyor dedi.

Bunu yaşayan arkadaşlar var mı? Sonuç ne olur?

HuntertR Mrb
Geçmiş olsun
Büyük olasılıkla muaf olursunuz
Tarafınıza askerliğe elverişli deģildir raporu verilir.

umut2135

Merhaba,

Yanıtınız için teşekkür ederim. Bayramdan sonra vakit kaybetmeden gidip muayene işlemlerini yaptıracağım.
Her şeyin hayırlısı.

İyi bayramlar dilerim.

12 Aylık askerlik dönemimin 9 ayını sorunsuz tamamladıktan sonra şans eseri ortaya çıkan biküspit aort (EF%65) ve aort damarında genişleme tanısı ile askerliğime son verilmiştir. Büyük ihtimalle sizi hiç askere almıycaklardır. Ben doktora yalvarmama ramen genede askeriyeden gönderdiler.

Üst Alt