Merhaba , erkek kardeşim anne baba vefat ettiği için benimle yaşıyor, 02.2020 de almış olduğumuz sağlık kurulu raporunda yüzde 40 zihinsel engel oranı verildi ( tedavi ile işlevselliği düzelmeyen hafif bilişsel bozukluk engel oranı yüzde 40 ayrıntısı şöyle F06.7 hafif bilişsel bozukluk , F09 organik veya semptomatik mental bozukluk ) aslında diyabet ve miyopi de var ama SGK bu engelleri kabul etmediği için psikiyatri engel oranı yüzde 60 a tamamlanması gerekiyor yetim maaşı alabilmesi için (2022 maaşı alamıyoruz hane gelirinden dolayı )
+ Birkaç yerden bu engel oranlarının yüzdelerinin arttığı bilgisini aldım , bu konuda bilgisi olan var mı ?
+Engel oranlarını içeren bir döküman ( kanun , yönetmelik vs ) var mı , ben hiç bir yerde bizim rapordaki gibi detaylandırılmış liste göremedim .
Bu konularda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim , şimdiden çok teşekkürler
+ Birkaç yerden bu engel oranlarının yüzdelerinin arttığı bilgisini aldım , bu konuda bilgisi olan var mı ?
+Engel oranlarını içeren bir döküman ( kanun , yönetmelik vs ) var mı , ben hiç bir yerde bizim rapordaki gibi detaylandırılmış liste göremedim .
Bu konularda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim , şimdiden çok teşekkürler