Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif bir omuzdan kol protezi var mı? SGK ödeme yapar mı?

nhn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Her iki kolu da omuz hizasından olmayan doğuştan engelli bir tanıdığım var. Kimsesi olmadığı için doğuştan itibaren yetiştirme yurdunda yaşıyor. Dolayısıyla maddi problemleri var. Birkaç sene önce devlet yardımı ile protez kol kullanmaya başlamış fakat çok ağır olduğu için kullanmaya devam edememiş. Yazdığım gibi her iki kolu da omuzdan itibaren yok. Üniversite okuyor. Sormak istediğim daha hafif, kullanımı daha rahat, elektronik bir model var mı? Ve devlet bu durumda ücretinin ne kadarını ödüyor. Kimsesinin olmaması, gelirinin olmaması devletin ödeyeceği miktarı artırabilir mi? Yardımcı olmak istiyorum ama bu süreçler hakkında hiçbir bilgim yok o yüzden buraya yazmak istedim. Bilgisi olan veya nereden doğru bilgiye ulaşabileceğimi bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Arkadaşım ona yeşil kart çıkar engelli raporu varsa devlet üdiyor harmoni kol varmı bilmiyorum ama varsa mütlaka ondan yaptırın

Yeşilkarta ta belli ödemesi var ama ek üçret ve biraz uğraş gerektiren raporu va
harmoni ayak protezinde olduğu gibi

Üst Alt