Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif engelliler için iş sorunu!?

engellilerbiz

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba degerli arkadaşlar öncelikle böyle bir websitesi ve bizleri böyle bir ortamda topluyan insanlara katkısı olan herkeze teşşekürlerimi sunarım
benim sorunum iş sorunu 21 yaşındayım sol kulagım duymuyor malulen askerligide almadılar şimdi bulundugum şehirde
fabrikalara beden işcisi olarak başvurdugum zaman degişik bir tavırla bakılıyor
Bir Örnek Vereyim kendi yaşadıgım olaydan
gecen hafta kücük bir firmaya iş başvurusu için gittim ve o sektörde 1 yıllık tecrübem olmasına ragmen beni cagırmadılar arkadaşı cagırdılar yani yüzde40 engelli raporu altında olunca ben hiç bir şeyden yararlanamıyorum
benim istedigim tek şey işyerine gidip başvurmak ve ayrımcılık yapılmaması ama yüzde 40 rapor oranındaki eleman arayan oranı cok yüksek işkur sitesine girdigim zaman ortalama 6 sayfa iş ilanları var bunların 2 sayfası yüzde 40 oranlı engelli statüsünde eleman arıyorlar
yani bizler mahrum kalıyoruz herşeyden ki allahdan buraya girerek bir haber gördüm umarım bu haber gercekleşir
herşeyde bir hayır vardır diyerekden selam ve dua ile hayırlı akşamlar

haberin acıklamasıda alt tarafda
%40’IN ALTINA YENİ HAKLAR

Mevcut uygulamaya göre, yüzde 40 oranının altında engelli raporu olan vatandaşlar, birçok haktan yararlanamıyordu. Yeni sistemde ise yüzde 40 oranının altında engeli olanlara da bu haklardan yararlanma yolu açılacak. Engelliler, sosyal ve ekonomik şartlarına göre de raporlandırılacak. Yeni uygulama göre yüzde 50 ve üzeri ağır engelli, yüzde 50 ve 35 arası engelli ve 35 altı hafif engelli olarak anılacak. Örneğin, yüzde 35 engelli olan bir kişiler de ‘engelli sayılarak haklardan kademeli olarak yararlanacak.

engellilerbiz öncelikle şunu söyleyim 10 yıllık bir sitede bu nicki yeni üye olup almışsın hayırlı olsun :) kademeli olarak faydalanma mutlaka gelmeli bir gözü görmeyen bir kulağı duymayan farketmeksizin bu sorun yaşanıyor sende bulursun umarım tez zamanda işini geçmiş olsun

Haklısın kardeşim bende de kaza sonucu beyin hasarından dolayı çift görme kalıcı oldu.Şuan allaha şükür çalışıyorum.Satış danışmanı olarak fakat işe başvurduğumda ve mülakata çağırdıklarında bu kusurumdan hiç bahsetmedim.Bahsetsem zaten direk eliyeceklerdi beni çünkü sağlam adamı mı alırlar böyle zor bir mesleğe yoksa engeli olan birini mi? Tabiy ki sağlam birini alırlar.Çünlü özel şirket ve sürekli çalışanlardan fazla performans istiyecek.Ben dediğim gibi bu engelimi söylemeden işe girdim.Ve 7 ay geçtik den sonra bu durumu müdürüme söyledim.Ve ona sordum.Müdürüm kazadan dolayı çift gördüğümü söylesem beni işe alır mıydınız diye ''hayır almazdık'' dedi.Ve ben de fiziksel olarak hiçbir kusur yok o yüzden anlaşılmıyor bu durum.Ben şimdi işe girebilmek için hep yalan söylemek zorunda kalacam :(((((

murat kardeşim malesef devletin politikaları bizi bu yöne itiyor benimde beyin damar tıkanıklığı sonucu baş dönmesi sersemlik unutkanlık kalıcı oldu işe girerken söylememeyi düşünüyorum yoksa işe almak istemezler hele ki bu işsizlikte devletin hafif engelli uygulamasını mutlaka ele alması gerekir bunun için ne yapılabilir onu tartışmalıyız konunun güncel kalması dileğimdir

ahmetkilicc
Ahmet kardeşim güzel yakalamışsın :)
Gerçekten bu kadar yıllık ve böyle büyük bir sitede sitenin adını nick olarak almak kimsenin aklına gelmemiş, noktasını da koysa iyiymiş, şimdi biri kalkar engelliler.biz nickini tesciller.
Arkadaşım inşaallah gönlüne göre bir işe kavuşursun.

Ufukalp eyw hocam emogumo
bugün raporumu ele aldım cok şükür bizim gibi insanların işe girmesi işverenin kararına kalmış birşey gibi yani vasıfsız eleman yerini bu rapor dolduramıyor iş önünü kapatıyor.karamsar olarak düşünmüyücem sadece devletimizin bu yönde başlatıkları kanun tasarısını hızlıca yürürlüge koymaları gerek
yüzde 12 raporum var eyw bana yüzde 40 da lazım degil sadece devletimizin yüzde 40 altındaki diger kardeşlerimizin iş olanagını saglaması gerek devlet bize engelli statüsü altında olarak bakmıyor ama işverenler veya diger insanların bakış acıları farklı bir işverenin cıkarları önemli oldugu için haklıda her işde bir hayr vardır mühim olan bu sorunları el birliginde çözmek
yanlış düşündügüm birşey varsa veya size uygun olmuyan tercümelerim cahilligime verin
sağlıcakla

çoğu kişi rapora müracat etmeden daha önce birkaç doktordan fikir ediniyor oran konusunda eğer 10 --15 alırsın diyorlarsa (tekbir dr. değil) hiç gidipte boşa uğraşmıyor sizin dediğiniz bir nebze doğru olabilir ama bu alt sınır %5 %10 kadarda düşerse emin olun Türkiyede herkes engelli olur kademeli hak bile olsa oranlar bukadar düşmez yani ben öyle düşünüyorum

kronik rahatsızlığı olanları mutlaka devlet düşünmeli birtakım kolaylıklar sağlamalı

Üst Alt