Arkadaşlar bir fabrikada 2 senedir calisiyorum.Kalp hastasiyim Bir makine basinda kalip cikariyoruz.Bolumunde 50 kisi var tek engelli olarak calisan benim.Burada zam yapilirken ( A B C) Klasslara gore yapiliyor.Yani isin zorluk derecesine gore. Ben kucuk kaliplarla ugrasiyorum.Gecen ay fabrikada zam yapildi.Yanima yeni giren adama dahil 7 aylik 5 aylik adamların maasi 875 + AGI ( Brüt:1.223.99 ) Oldu. Benim maaşımda 825 + AGI ( Brüt:1.153.99) + 1.DERECE VERGI INDIRIMIM VAR. 2 senedir calismama ragmen 1 aylik adamin net maasi benimkinin 50 TL fazlasi. Birde hafif iş derken normal adam benimkinden 5-10 kilo fazla agirlikli kalıp ile ugrasiyor.Hemen hemen normal bir insan gibi calisiyoruz engelli olmamızaragmen.
Durumu personel mudurune izah ettim.Dedimki neden boyle oldu engellilerin dusuk maasta calistirilmasi maaşlarında ayrımcılık yapilmasi yasak degilmi dedim.Onunda verdiği cevap sen zaten asgari ucretin uzerinde calisiyorsun dedi. 2 Ay sonra asgari ucret brüt (1134.00) olcak yani 2 senede aldigim zam 15 TL. Sikayet edicegimi soledim ama bu cevapa karsilik hakkım var mi YOK MU bilmiyorum.Bana yardimci olursaniz sevinirim.
Durumu personel mudurune izah ettim.Dedimki neden boyle oldu engellilerin dusuk maasta calistirilmasi maaşlarında ayrımcılık yapilmasi yasak degilmi dedim.Onunda verdiği cevap sen zaten asgari ucretin uzerinde calisiyorsun dedi. 2 Ay sonra asgari ucret brüt (1134.00) olcak yani 2 senede aldigim zam 15 TL. Sikayet edicegimi soledim ama bu cevapa karsilik hakkım var mi YOK MU bilmiyorum.Bana yardimci olursaniz sevinirim.