Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif işitme kaybı tanısı alabilir miyim?

hsncnozygt

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
@OturanBoğa Hocam selamlar tekrardan, aklıma bir şey takıldı da size sormak istedim.

2021 yılında aldığım engelli raporunda hastalık teşhisim şu şekilde :
KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI : H90.3 - SENSORİNÖRAL İŞİTME KAYBI, BİLATERAL

Test Sonuçları :
odyo:sağ 75/87 db sol 75/82 db bilateral ileri snik - rapor oranı : %48

Engel durumum aşağıdaki madde ile eşdeğer midir? Ben normal işitme cihazı kullanıyorum fakat işitme kaybım 71dBHL üzerinde. Bu madde ile erken emeklilik şansım var mıdır?

"Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Cerrahi yöntemle takılan işitme sağlayıcı cihazlar kullanan, kalıcı iki taraflı ileri/çok ileri (cihazsız olarak yapılan ölçümde 500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 71dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı"

Bu konuda teknik bilgim yok maalesef.

Fikri olan var mı arkadaşlar?

2008 sonrası işe girişle ilgili sanırım bu yüzden konuyu tam anlamadım ama sizin bu yazdığınıza göre işitme kaybınız ileri derecede. Siz mi hafif tanısı istiyorsunuz, hafif tanısı verirler mi diye düşünüyorsunuz o kısımları dediğim gibi anlamadım.
Farklı hastanelerde yapılan ölçümlerde biraz daha iyi sonuçlar çıksa bile orta ileri işitme kaybına girer sizinki yine hafif olmaz. Zaten hafif olsa %48 vermezler malum. Mesela ben 60-65db saf ses ortalamasına göre kulakdan %36, ortopediden %9 dan aldığım için; sağlık kurulu raporu %42 oldu. Vergi daireside aynen bu oranı %42 çalışma gücü kaybı olarak onayladı ve emekli oldum.

Son düzenleme:
Üst Alt