Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif işitme kaybım var. Kulak içi işitme cihazı önerebilir misiniz?

osmanar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba.

Özet olarak; sağ kulakta çok hafif ve sol kulakta hafif derecede SN tip işitme kaybımı telafi edebilmesi için kulak içi işitme cihazı arıyorum.

Aşağıdaki işitme testi verilerimi içeren fotoğraf açılmıyor ise;

Saf ses ortalaması (500-2000 hz):
Hava: Sol 37 dB - Sağ 27 dB

Konuşmayı alma eşiği:
Sol: 40 dB - Sağ 35 dB

Konuşmayı ayırt etme (%):
Sol: %72, 80 dB - Sağ: %76 70 dB

En rahat ses yüksekliği:
Sağ ve Sol: 70 dB

Tedirgin edici ses yüksekliği:
Sağ ve Sol: 100 dB+

RDlRdY.jpg

Ben 28 yaşındayım. Bu test 2014 senesinde bir devlet hastanesinde yapılmıştı. Doktorum, küçükken geçirdiğim orta kulak iltihabı hastalığına da istinaden işitme sinirleri zedelenmesinden dolayı işitme kaybımın olduğunu, kulağımı korursam ilerleme olmayacağını söylemişti. Normalde insanlarla iletişim kurma konusunda çok sıkıntı çekmiyorum ancak bazı insanların konuşma akustiğinden midir nedir, bazen anlamakta güçlük çekiyorum. Fısıldanan şeyleri zaten hiç duyamıyorum. Gürültülü ortamlarda sesleri ayırt etmekte güçlük çektiğim oluyor. Bir de benim sol kulak yolu sağa göre daha dar, bu durum cihaz kullanmam için sorun teşkil edebilir mi? Ticaretle uğraştığım için işitme seviyemi günümüz koşullarında en üst düzeye çıkarmam gerekiyor. Son zamanlarda işitme cihazı satan firma ve markaları inceliyorum ve ne yazık ki umut tacirliği bu sektörde de hat safhada diyebilirim. Bu hususta endişelerim var benim de. Güvenilir satıcıları nereden bulabilirim? Benim için ne önerirsiniz? Teşekkür ederim şimdiden.

Saygılar.

Öncelikle 2014 de yaptığınız bu testi tekrarlayın.500-2000 hz arası 30-35 db iken 4000 hz de 65-70 db garip geldi bana..

30-35 db bir kayıpla hiç cihaz kullanmamanızı tavsiye ederim.O bazı insanların konuşmalarını cihazlıyken yine anlamayacaksınız.Doktorun dediği gibi büyük ihtimalle kaybınız ilerlemeyecektir.

login

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben test esnasında doğru refleks vermemiş olabilirim. Bu nedenle açıkçası çok stabil bir test olduğunu düşünmüyorum. Sizin garip diye tabir ettiğiniz durumun daha net bir yorumu yok mu? Yani ne olmuş olabilir?

Testinizi yenileyin loginin dediği gibi fazla ilerlemiyo 40 geçince takarsın cihazı

siz cihazi alin. cunku duymak denen nimet dunyalara bedel. her zaman takmaz zorlandiginiz saman takarsiniz. duymak gibi varmi...
zaten cihaz almaya niyet edince ilk doktora gidip testiniz yaptirir onunla alirsiniz cihazinizi.

Taksada anlamaz konuşmayı az kayıplarda öle bende öleydim eskiden kendi kulağımı istyodum hep iyi duyum cihazı takmıyodum sonra artınca mecbur taktım

45e kadar idare eder gerçek kulak:)

Benimkiler ikiside aynı olduğu için biraz zorlandım tek cihazlan

Arkadaşun tek kulağı iyimiş

Sana tavsiye gripten koru kendini

Bağışuklığunu güçlendircek takviyeler al kışın

Geçen kış ortakulak genizeti olmuştum baya sorun oldu bende neyseki artış olmadı kulakta korkmuştum

shukufe
Mutlaka alıp bir yerlerden alıştırmam gerekiyor kendimi. Testimi yenileyeceğim.

sahranil
Testimi yenileyeceğim. Şu an daha iyi duyma imkanım varsa bunu çok ciddi boyutta değerlendirmem gerekiyor. İş hayatımda insanlarla daha düzgün bir şekilde iletişim kurmam gerekiyor.

sahranil
Geçmiş olsun size de, umarım insanlığın tıp'ı bir an önce gelişir de hepimiz sağlığımıza kavuşuruz.

Şu an bir cihaz kullansam anlayamam mı konuşmaları? Bunun sebebi ne?

Kulağında içinde sinirler var onlar zamanla ölüyo öldüğü zamanda dışardan gelen sesleri beyine vermiyor beyine gtmediği içinde anlıyamıyonuz

Sonrada anlamama denen meret ortaya çıkıyo

Bazen kafam yoruluyo hiç anlamıyorum

çok geçmiş olsun. işitme cihazların en kalitesi alman markalarıdır. SIEMENS ve ya audio service markasını tavsiye ediyorum .kulak içinin dar olması hiçbir sorun teşkil etmez .zaten kulak içi cıhaz alırsanız bile kulağınızın içinin kalıbı alarak bir cihaz üretiyorlar. ayrıca alacağın cihazın ne kadar çok kanal varsa o kadar iyidir

osmanar
Dokuz Eylül Üniversitesi Odyoloji bölümünden Dr.Selhan Bey'i bul. Hem testini yaparlar hem de cihaz hakkında doğru bilgi alırsın.

uzman bir doktora danışmanız önerimdir.4 sene uzun bir süre ihtiyaç duyuyorsunuz ki soruyorsunuz diye düşünüyorum, uygulama merkezinizi iyi seçmeniz önerimdir, deneyimli uygulayıcı odyometrist yada odyolog ( signia siemens nx cihaz yada signia styletto denemesi yapabilir.işitme merkezinizde varsa demosunu alıp 1/2hafta kullanır cihaz alma kararınızı verirsiniz, dedimya hepsi öneri izmirdeyseniz işyerimizede bekleriz

Üst Alt