Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif manuel tekerlekli sandalye tavsiyesi verebilir misiniz?

Rapunzell1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Kardeşim 15 yaşında spina bifida hastalığı var. Tekerlekli sandalye raporu çıkarttık tanıdığımız bir medikalci bize wollex sitesine göz atıp sandalyeleri bi inceleyin falan dedi. Nasıl bişey tercih etmeliyiz tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?
Wollex W466 hakkında bilgi sahibi olan var mı nasıl sizce ?

İç ve dış mekanlar da kullanıma uygun,
Gövde yapısı alüminyumdan üretilmiş, katlanılabilir şase yapısına sahip,
Gövde rengi mekanik gri,
Oturma ve sırt şilte rengi siyah,
Uzun süreli oturmalarda rahatlık sağlayan 5 cm yüksekliğinde ergonomik oturma minderi,
Sandalye transferinde kolaylık sağlayan geriye doğru katlanan kol koyma yeri,
Çıkabilir ve ayak boyunuza göre ayarlanabilir ayak koyma yeri,
Ayakların geriye düşmesini engelleyen, ayarlı topuk bandı,
Refakatçı kullanımına uygun ergonomik kolçaklar,
Kolay kullanılabilir güvenli el freni sistemi,
Yumuşak gri renkli silikon dolgu arka teker,
Dolgu ön teker
Taşımada kolaylık sağlayan bas çıkar arka teker ve katlanabilir sırt dayama yeri,
Opsiyon el olarak baş ve ayak desteği gibi aksesuarlar da eklenebilir.

Fiyatı GittiGidiyor'da 1150 TL

boy-kilo nedir?

Bu bahsedilen sandalyelerin hepsi istisnasız çöptür. Spina bifidalı 15 yaşında bir çocuğun alacağı sandalye ile asfaltı yakması lazım. Bu kötü sandalyelerse ona mani olur, neredeyse sandalyeyi taşımak zorunda kalır. Ama maalesef bütçe meselesi tabii.

OturanBoğa

Kilosu 45-50 civarı.
Valla hiç anlamıyorum sandalyelerden malesef.Nasil bişey almalıyız onu da bilmiyorum. Şuan kullandığı eski bi sandalye surerken zorlaniyoruz baya. Sizin tavsiye edebileceğiniz bi sandalye var mı?

Zorro
Teşekkürler.

Ottobock manuel daha sağlam oda aynı fiyata

ottobock start m1 intro öneririm... 10 yıldır kullanıyorum...

katrancalı

Bunlarda neden fiyat farklılık gösteriyor
2200-2450 TL
Germany mali 3650 TL

Zorro
çünkü bizim medikal piyasasında kural "bulduğuna geçir geçirebildiğince" :D o yüzden herhangi bir medikal ürün almadan önce iyice araştırmak gerekiyor...

ottobock alman firması, bütün sandalyeleri kendisi üretiyor ama bazı standart parçaları başka ülke ürünlerinden kullanabilir, misal ön tekerlekler, ön dolgu lastikler, arka jantlar ve/veya lastikler, vesaire... gövdeyi oluşturan iskelet ve oturma döşeme malzemesi gibi önemli parçalar alman malı... bu arada oturma döşemesi gerçekten çok sağlam, benim 120 kiloluk bir arkadaşım beni gıcık etmek için bazen küttt! diye oturuyor sandalyeme! "Aha! gitti döşeme, yırtıldı!" diyorum :D "Abi merak etme, yırtılırsa sana yeni sandalye alırım" diyor ama hala yırtılmadı döşeme, o yüzden ben de beleşe yeni ottobock sahibi olma imkanını kaybediyorum :D

Rapunzell1
o konuyu tam olarak bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla aktif kategorisine giren sandalyelerde devlet ödemesi olmuyor, ottobock start M1 intro aktif kategorisine girmiyor... ama ucuz çin malı transfer sandalyesi kategorisine de girmiyor... yani, kullanım olarak epey hafif ve atak bir sandalye deneyimi yaşatıyor kullanıcısına sanki "aktif sandalyeymiş gibi", ama görünüş ve yapı olarak transfer sandalyesinin yakışıklı bir üyesi sayılır :D

o yüzden devlet ödemesi almak için raporu verecek olan yetkili kişi ya da doktor görünüşüne bakıp ta karar verecek olursa devlet ödemesini onaylayabilir... o konuyu gerçekten tam olarak bilmiyorum.

geçen yıl wollex w217 modelini aldım. Sgk ödemeyi yapıyor lakin raporda el ile kullanılabilir ibaresi mutlaka olmalı. benim doktor hanım manuel yazmıştı sgk kabul etmedi. manuel ve el ile kullanılabilir aynı anlama gelir diye raporu düzeltmedi. 2 aylık mücadele sonunda bimer aracılığıya düzelttirebildim. Sandalye 15kg, tekerlekler çıkıyor, dar alanlarda rahat dönüyor, kullanıcıyı yormuyor 130 kilo civarındayım sağlamlığına garanti veririm ancak bu tip sandalyeler fiyatına göre iyi Ottobock Voyager Evo gibi 12.000 liralık sandalyedeki performansı ve hafifliği beklemeyin.

bora36

Raporda el ile kullanılabilir diye birşey yazmıyor medikalci de bişey demedi ama inşallah bize de sıkıntı çıkarmazlar.

Bu SGK ödemesi ile tekerlekli sandalye aldığı zaman,
SGK dan aylik maaşına zarar falan oluyor mu
Mesela akraba oğlu yetim aylığına bağlanacak.sgkya yazılsa.
Maaştan kesinti falan yaşar mı
Lütfen bilgi veriniz

Zorro

Aylıklarla, SGK geri ödemeleri arasında birbirlerini etkileyecek bir bağ yok

Üst Alt