Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif mitral kapak çürümesi askerlik muafiyeti sağlar mı?

Berat4521

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar simdi bu yeni askerlik sistemi ile ilgili olarak birşey soracam bende hafif mitral kapak çürümesi diye teşhis koydular ayda bir iğne tedavisi görüyordum enson eko raporumda mitral yapı fibrotik yetersizlik derecesi 2 diye yazmış askerlikten muaf olma olasılığım var mi ve diyelim ki muayenede askerliğe elverişlidir raporu alırsam bedelli yapabilir miyim önceden mi para yatırıyoruz nasıl oluyor yardımcı olur musunuz teşekürler

Berat4521 Mrb
(2) derece kapak yetmezliğinden muaf olursunuz askerlikten bedelliye gerek yok.

OturanBoğa parzanda hocam bende de aynı rahatsızlık var ve ayrıca
ben 2008 den bu yana hafif mitral kapak bozukluğu teşhisi konuldu eko raporlarımda EF60 MY 2 derece yazıyor bazı eko rapolarımda ise MY1-2 arası yazıyor en son dün muayeneye gittiğimde tansion ilacı da verdiler COVERSYL 5MG doktor bey 1 ay kullan iyi gelirse rapor yazarız dedi. Hocam sorum şu bir heyet doktoruna sordum '' Biz 1.derece üstü olanlara askerlikten muaf veriyoruz'' dedi dün gittiğim doktor ise bu durumda muaf olamazsın dedi kafam iyice karıştı. Aralık ayında tecilim bitiyor dolayısıyla askerlik işlemlerim başlayacak bu durumda muaf olma şansım var mı bu derecede muaf olanlar var mıdır emsal teşkil edecek, hipertansiyon raporlu hastalarda muaf için kriter ver mıdır ve ben askerliği bedelli yapmayı düşünüyorum dyelim ki para yatırdım ve muaf oldum ücretim geri alabilir miyim. Ve bana çürük vermezlerse itiraz edersem durum ne olur? hocam cevaplarsanız çook sevinirim teşekkürler.

tansiyonum genelde 11/7 12/8 gibi ama 13/9 ve üstü olduğu zaman aşırı baş ağrısı halsizlik oluyor mesela bu gün 15/11 oldu ve bu pek nadir oluyor muafiyet - çürük ihtimali var mıdır

hocam bu arada 4521 iyimiş :D:D

ilgilenen olur mu bilmem ben yine de yazayım p.tesi günü tecilli bozum aile hekimliğine gittim ordan rahatsızlığımı beyan ettim beni hastahaneye(eski askeri hastahane) sevk etti orda cihaz olmadığı için araştırma hastahanesine sevk ettiler araştırma hastahanesinde eko ve TEE filmi çektiler daha sonra onun sonuçları ile tekrardan hastahaneye gittim ordaki doktor raporuma 42/b/6 maddesinde askerliğe elverşli değil notu yazdı heyete sevk etti cuma günü heyet var bir aksilik olmaz ise çürük alacam bu durumda olupta bilgi arayan arkadaşlara inş yardımcı olmuş olurum

Bende de hafif düzeyde mitral kapak prolapsusu var acaba askerlikten muafiyet alır mıyım konu hakkında bir bilgisi olan var mı

Son düzenleme:
Üst Alt