Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif rahatsızlığa yol açan psikiyatrik rahatsızlıktan oran alma kriterleri..?

muhendis3232

Aktif Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
23
Arkadaşlar kimimiz doğustan kimimiz sonradan engelli olduk.. Merak ettiğim bir konu var yaşadığımız sorunlardan dolayı birçoğumuzun psikolojisi biraz bozuk olduğunu düşünüyorum yani ortopedik engli de olsa işitme engellide olsa mutlaka bu böyledir. Hiç bu durumdan doktordan belli bir oran verildği oldumu? yani ilaç kullanmadan %5-10-15 vs...alan varsa yazarsa sevinirm öğrenmiş oluruz

Kişinin bedensel rahatsızlıklarına bağlı psikolojik bozukluğu için de oran veriliyor. Ama yeterli oranda rapora sahipseniz ve raporunuz sürekli ibareli ise psikiyatriden oran almamanızı tavsiye ederim. Psikiyatriden oran eklenince rapor 1 yıl süreli olur her yıl rapor yeniletmek gerekir. Karar size ait tabii..

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

Bana oran vermedi. 6 tedavi yazıyor raporumda. 6 ayı da geçti hala aynı ilacı kullanıyorum 1 yıl kullanmam gerekiyormuş ilacı. Anlamadım. Oranım %40

Üst Alt